Łatwa zapiekanka z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łatwa zapiekanka z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
1611 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

414 osób wydrukowało

Pobierz pdf

543 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce pomieszaj fix ze śmietaną, cebulą i pokrojoną w plastry kiełbasą.

Łatwa zapiekanka z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Całość połącz z surowym makaronem i przełóż do żaroodpornego naczynia.

Łatwa zapiekanka z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Zapiekankę z wierzchu posyp serem, zawiń w folię aluminiową, wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 40 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser mógł się zapiec.

Łatwa zapiekanka z kiełbasą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do zapiekanki możesz dodać kilka pomidorów koktajlowych oraz parę listków bazylii.

27

Opinie o przepisie

  • Domkamro

    Domkamro , 29.12.2022

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Koprowski

    Mateusz Koprowski , 11.01.2018

    Nie jest podane ile potrzeba śmietany a to co na torebce fixa jest podane to zdecydowanie za mało. Nie podano też po co olej jest na liście.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pągowska

    Anna Pągowska , 06.08.2017

    Poleca tą zapiekankę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja  Pasik

    Alicja Pasik , 10.01.2017

    na opakowaniu FIX bedzie informacja ile i jakiej smietany dodac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja  Pasik

    Alicja Pasik , 10.01.2017

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Borys

    Monika Borys , 01.09.2016

    Ile śmietany, całą?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Dorota Odrzywolska

    Ewelina Dorota Odrzywolska , 28.06.2016

    może wyjdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Grotkiewicz

    Sylwia Grotkiewicz , 15.02.2016

    ile ma być tej śmietany i jaka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martina Wróblewska

    Martina Wróblewska , 04.01.2016

    info o śmietanie być może na opakowaniu FIX

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Zieliński

    Mariusz Zieliński , 01.12.2015

    Polecam również tą zapiekankę, robi ją moja Żona: http://kuchennepotyczki.pl/zapiekanka-makaronem-szynka-serem/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Raija Alatalo

    Raija Alatalo , 01.12.2015

    Nienawidze sosow.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 01.12.2015

    Haniu - pozdrowienia z Poznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Gnas

    Halina Gnas , 30.11.2015

    Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8+5=13. Godzina śmierci: 21:37 - 2+1+3+7=13. Data śmierci: 02.04.2005 - 0+2+0+4+2+0+0+5=13. Postrzelony 13 Maja. 9301 dni pontyfikatu - 9+3+0+1=13. Zmarł w 13 tygodniu roku. JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter. czy to zbieg okoliczności? prześlij to dalej niech inni myślą... Sorry, ale musi się spełnić.... Pomyśl sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie... Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz To funkcjonuje.... , osoba która mi wysłała tą wiadomość powiedziała że jej życzenie spełniło sie po 13 dniach po odczytaniu tej wiadomości Wypowiedz życzenie jak skończy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... *Wypowiedz życzenie* Wklej te wiadomość w ciągu 26 minut do 13 komentarzy Jeśli tego nie zrobisz stanie się przeciwność twojego życzenia Lubię to! · Odpowiedz · 2 godz.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Alicja Jasińska

    Alicja Jasińska , 30.11.2015

    Moja sprawdzona zapiekanka ziemniaki w mundurkach kiełbasa cebula ogórek kiszony i biały ser przekładami warstwami opiekę godzinę a jaki zapach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefania Kocaj

    Stefania Kocaj , 30.11.2015

    Napewno bardzo smaczne pieknie wyglonda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumił Kencki

    Bogumił Kencki , 30.11.2015

    A ile dań z kasz i klusek Po makaronie to mi żyto na plecach rośnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Stępień

    Wojciech Stępień , 30.11.2015

    Smacznego pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Dobrowolska

    Małgorzata Dobrowolska , 30.11.2015

    sam zrob taka to cie odwiedzimy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Raca

    Ewa Raca , 30.11.2015

    Polecam też zapiekankę z jajkiem sadzonym. Pychotka: http://www.kliknijwzdrowie.pl/placek-z-jajkiem-sadzonym/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Mirowska

    Magdalena Mirowska , 30.11.2015

    chyba pomyłka bo brakuje info o śmietanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Mirowska

    Magdalena Mirowska , 30.11.2015

    ja zmodyfikowałam trochę. uzyłam cienkiej kiełbasy i dodałam więcej sera. smaczne. nadal nie wiem po co w przepisie 80 ml oleju...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kruk

    Jolanta Kruk , 30.11.2015

    Paluszki lizać,i jak ładnie podane.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Malinowska

    Anna Malinowska , 30.11.2015

    Ludzie! W starej Kuchni Polskiej jest kilkaset zapiekanek! I to się jadło na co dzień!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Filipowicz

    Halina Filipowicz , 30.11.2015

    Zjadlo by sie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Rynkowski

    Kazimierz Rynkowski , 30.11.2015

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Śliwa

    Rafał Śliwa , 30.11.2015

    Śmietana "wyszła" z przepisu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwa zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwa zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwa zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwa zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwa zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwa zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwa zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łatwa zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łatwa zapiekanka z kiełbasąŁatwa zapiekanka z kiełbasą

W misce pomieszaj fix ze śmietaną, cebulą i pokrojoną w plastry kiełbasą.