
Składniki
200 gramów
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce pomieszaj fix ze śmietaną, cebulą i pokrojoną w plastry kiełbasą.

Krok 2
Całość połącz z surowym makaronem i przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 3
Zapiekankę z wierzchu posyp serem, zawiń w folię aluminiową, wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 40 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser mógł się zapiec.


Dobra rada:
Do zapiekanki możesz dodać kilka pomidorów koktajlowych oraz parę listków bazylii.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej