Roladki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 szklanka

2 plastry

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś owijam w folię spożywczą i rozbijam na jak największy i najcieńszy placek.

Krok 2

Wzdłuż dłuższego boku rozkładam ser żółty, suszone pomidory i ciasno zawijam roladkę. Następnie panieruję ją najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.

Krok 3

3. Smażę na patelni z każdej strony po 5 min i tuż przed podaniem rozkrawam na 2 porcje. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej