Roladki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 szklanka

2 plastry

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś owijam w folię spożywczą i rozbijam na jak największy i najcieńszy placek.

Krok 2

Wzdłuż dłuższego boku rozkładam ser żółty, suszone pomidory i ciasno zawijam roladkę. Następnie panieruję ją najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.

Krok 3

3. Smażę na patelni z każdej strony po 5 min i tuż przed podaniem rozkrawam na 2 porcje. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej