
Składniki
30 dekagramów
1 szklanka
2 plastry
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś owijam w folię spożywczą i rozbijam na jak największy i najcieńszy placek.
Krok 2
Wzdłuż dłuższego boku rozkładam ser żółty, suszone pomidory i ciasno zawijam roladkę. Następnie panieruję ją najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
Krok 3
3. Smażę na patelni z każdej strony po 5 min i tuż przed podaniem rozkrawam na 2 porcje. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej