
Składniki
30 dekagramów
3 sztuki
2 plastry
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś owijam w folię spożywczą i rozbijam na jak największy i najcieńszy placek.
Krok 2
Wzdłuż dłuższego boku rozkładam ser żółty, suszone pomidory i ciasno zawijam roladkę. Następnie panieruję ją najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
Krok 3
3. Smażę na patelni z każdej strony po 5 min i tuż przed podaniem rozkrawam na 2 porcje. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej