Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
łatwe
242 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
200 gramów
0.5 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.
Krok 2
Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.
Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Krok 4
Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej