Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
łatwe
286 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
200 gramów
0.5 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.

Krok 2
Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.

Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

Krok 4
Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej