Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
łatwe
316 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
200 gramów
0.5 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.

Krok 2
Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.

Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

Krok 4
Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.