Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym - pulpeciki | Przepisy.pl pixel

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

201 osób wydrukowało

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

200 gramów

0.5 łyżeczki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 1

Krok 2

Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 3

Krok 4

Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Monikas

    Monikas , 22.01.2023

    Czemu w przepisie nie ma nic o doprawieniu mięsa przed formowaniem pulpetów? Czy jest bez soli i pieprzu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Katarzyna  Basiura

    Katarzyna Basiura , 19.12.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.