Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

282 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

200 gramów

0.5 łyżeczki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 1

Krok 2

Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 3

Krok 4

Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Basiura

    Katarzyna Basiura , 19.12.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej