Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
łatwe
317 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
200 gramów
0.5 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.

Krok 2
Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.

Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

Krok 4
Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.


































