Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

290 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

303 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

200 gramów

0.5 łyżeczki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 1

Krok 2

Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 3

Krok 4

Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Monikas

    Monikas , 22.01.2023

    Czemu w przepisie nie ma nic o doprawieniu mięsa przed formowaniem pulpetów? Czy jest bez soli i pieprzu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Katarzyna  Basiura

    Katarzyna Basiura , 19.12.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.