Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

282 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

200 gramów

0.5 łyżeczki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 1

Krok 2

Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 3

Krok 4

Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Basiura

    Katarzyna Basiura , 19.12.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej