Dania i potrawy z mięsa mielonego | Przepisy.pl pixel

Przepisy z mięsem mielonym

927 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (927)

Kalafior zapiekany z mięsem mielonym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

937

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zapiekanki z mięsem mielonym w roli głównej to dania treściwe, szybkie w przygotowaniu, a co nie...
Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym serem
ratingratingratingratingrating

432

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety mielone z pieczarkami to rewelacyjna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Jeśli pamięt...
Kartacze
ratingratingratingratingrating

423

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Polscy kucharze z dużym entuzjazmem przygotowują w swoich kuchniach potrawy, pochodzące nawet z n...
Roladki z mięsem mielonym i cukinią
ratingratingratingratingrating

297

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Roladki z tego przepisu nie tylko świetnie wyglądają – są także wyjątkowo smaczne dzięki połączen...
Musaka z cukinią
ratingratingratingratingrating

379

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Musaka z cukinią i ziemniakami jest daniem, którego oryginał pochodzi prosto z Grecji. Tradycyjna...
Zrazy kasztelańskie
ratingratingratingratingrating

332

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Do przygotowania zrazów kasztelańskich potrzebne jest mięso wołowe bez kości, najlepiej rostbef...
Serowa zapiekanka z brokułami
ratingratingratingratingrating

276

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Błyskawiczna makaronowa zapiekanka serowa z brokułami i mielonym mięsem, polana kremowym sosem. C...
Gołąbki - VIDEO
ratingratingratingratingrating

274

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Potrawa, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Na samą myśl o niej przychodzą nam do głowy...
Ziemniaki faszerowane mięsem
ratingratingratingratingrating

250

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przygotowanie dania jest niezwykle proste i szybkie, zajmie ci nie więcej niż 45 minut, czyli tyl...
Zapiekanka à la lasagne
ratingratingratingratingrating

246

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Trzy smakowite warstwy przekładane mięsem i serem… na samą myśl ślina napłynęła ci do ust? To zna...
Chinkali - Gruzińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

425

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Do tego, że polska kuchnia pierogami stoi, chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Pojawiają się na...
Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem
ratingratingratingratingrating

238

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie mięsa mielonego, jajka i tartej bułki z dodatkiem cebuli i przypraw daje po smażeniu n...
Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

210

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz sposobu na eleganckie danie z makaronem, zrób muszle nadziewane. Ich przyrządzenie...
Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
ratingratingratingratingrating

276

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz pomysłu na pyszne, szybkie danie, chcąc nieco odmienić monotonne menu obiadowe? Mamy coś...
Wiosenny gulasz
ratingratingratingratingrating

125

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Zastanawiasz się nad smacznym daniem jednogarnkowym? W takim przypadku koniecznie przygotuj wiose...
Holiszki
ratingratingratingratingrating

419

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Czy wiecie, co to są holiszki? To nic innego jak gołąbki po żydowsku, w aksamitnym, pomidorowym s...
Bogracz tradycyjny
ratingratingratingratingrating

273

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Spośród wielu dań jednogarnkowych to inspirowany kuchnią węgierską bogracz jest tym, które na pol...
Pulpety w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

194

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięsne pulpety polane pysznym, gęstym sosem koperkowym to klasyk wśród dań obiadowych. Do ich prz...
Kotlety mielone wellington z warzywami
ratingratingratingratingrating

136

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznych kotletów mielonych, wypróbuj przepis na kotlety mielone...
Zupa paprykowa z pulpetami
ratingratingratingratingrating

152

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bez zupy nie ma obiadu – twierdzą niektórzy. A jeśli to zupa z pulpetami? Można powiedzieć, że na...
Papryka faszerowana mięsem
ratingratingratingratingrating

145

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowana papryka to świetny pomysł na kuszący oko obiad dla całej rodziny. Mięso w nadzieniu j...
Zapiekanka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

205

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Prosto i smacznie. W tych słowach można najkrócej opisać zapiekankę z pieczarkami, którą zajadać...
Ostra zapiekanka
ratingratingratingratingrating

153

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
To danie jest świetną propozycją dla wszystkich fanów pikantnych smaków. Świetnie sprawdzi się ja...
Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese
ratingratingratingratingrating

138

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem podbiją twoje serce i podniebienie już od pierwszego kę...
Gotowane pulpety w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

299

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Gotowane pulpety w sosie pomidorowym to prosty sposób na obiad – nic więc dziwnego, że są daniem...
Bogracz węgierski
ratingratingratingratingrating

158

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
W oryginale każdy bogracz musi zawierać mięso, najlepiej kilka rodzajów, czasem także boczek i ki...
Lasagne
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Lasagne to rodzaj włoskiego makaronu krojonego w szerokie płaty. Jest dostępny niemal w każdym wi...
Gołąbki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki po meksykańsku to smaczna i oryginalna wersja klasycznych gołąbków z kapustą. Sekretem ic...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

102

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Burrito z mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

150

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Tradycyjne burrito z mięsem mielonym to pszeniczna tortilla, w którą zawija się ostry farsz. Wari...
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

113

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli masz ochotę na warzywną przekąskę, koniecznie wypróbuj przepis na faszerowaną cukinię z mię...
Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek
ratingratingratingratingrating

122

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
To danie na pewno zaspokoi wymagania miłośników wszelkiego rodzaju zapiekanek. Ziemniaki w połącz...

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięso mieloneMięso mielone

Czy to pora na kotlety mielone? Są pyszne, ale ten rodzaj mięsa warto wykorzystywać w wielu innych, równie smakowitych przepisach. Mięso mielone przyda się nie tylko przy klasykach kuchni polskiej. Włoska lasagne, gruzińskie pierożki chinkali, meksykańskie burritos z mięsem mielonym… Zapowiada się gotowanie na światowym poziomie!

Dla kogo?

Chcecie rozwinąć w kuchni skrzydła? Koniecznie przygotujcie gołąbki z mięsem mielonym. Możecie tradycyjnie umieścić je w liściach kapusty lub przygotować danie bez zawijania. Z mięsem mielonym poradzą sobie nawet niecierpliwi kucharze. Chili con carne udowodni, że jego obróbka nie zajmuje wiele czasu – z pewnością byłoby inaczej, gdyby receptury zawierały nie mięso mielone, a kawałki wołowiny w całości. Łatwo będzie znaleźć swój ulubiony gatunek, ponieważ do mielenia nadają się zarówno wieprzowina, wołowina, drób, jak i ryby.

Na jaką okazję?

Produkt niezwykle elastyczny, więc bez problemu dopasujecie go do okoliczności. Pulpety z mięsa mielonego zazwyczaj pojawiają się na stołach jako danie główne, ale fantastycznie odnajdują się także jako dodatek do zup. Mięso mielone można umieścić w farszu chińskich pierożków dim sum – trochę egzotyki zawsze jest mile widziane. Nie zapominajcie o obowiązkowej pozycji w jadłospisie, gdy w planach jest rodzinne spotkanie przy stole. Mięso mielone to podstawa aromatycznego, kremowego pasztetu.

Czy wiesz, że?

Mięso mielone jest filarem każdego mięsnego, soczystego hamburgera. Danie to stało się tak popularne na całym świecie, że doczekało się własnego święta. Światowy Dzień Hamburgera obchodzony jest 28 maja.

Dla urozmaicenia:

Mięso mielone to nie tylko gołąbki i kotlety. Jest znakomitym materiałem do wykonania pysznego farszu. Sprawdza się w naleśnikach i krokietach, ale najbardziej efektownie wyglądają warzywa zapiekane z serem i mięsem mielonym. Zamiast w kapuście, spróbujcie zapiec mięso w papryce lub cukinii.