Przepisy z mięsem mielonym

936 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (936)

Kalafior zapiekany z mięsem mielonym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

687

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zapiekanki z mięsem mielonym w roli głównej to dania treściwe, szybkie w przygotowaniu, a co nie...
Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym serem
ratingratingratingratingrating

343

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety mielone to sprawdzone i bardzo popularne danie obiadowe, które stało się już klasykiem ku...
Kartacze
ratingratingratingratingrating

336

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Kartacz, zwany także cepelinem, to potrawa popularna zwłaszcza we wschodniej Polsce. Często mówi...
Gulasz węgierski z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

420

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Węgierska potrawa narodowa, która doczekała się wielu wariantów. Jest na tyle uniwersalna, że każ...
Roladki z mięsem mielonym i cukinią
ratingratingratingratingrating

265

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Roladki z tego przepisu nie tylko świetnie wyglądają – są także wyjątkowo smaczne dzięki połączen...
Musaka z cukinią
ratingratingratingratingrating

326

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Musaka jest jednym ze sztandarowych dań kuchni greckiej – to zapiekanka z bakłażanów, przełożonyc...
Szwedzkie klopsiki “Köttbullar” z kiszonym ogórkiem
ratingratingratingratingrating

300

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Drobne klopsiki z mięsa mielonego to bardzo popularna w Szwecji potrawa. Klopsy po szwedzku w sos...
Zrazy kasztelańskie
ratingratingratingratingrating

313

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Do przygotowania zrazów kasztelańskich potrzebne jest mięso wołowe bez kości, najlepiej rostbef...
Serowa zapiekanka z brokułami
ratingratingratingratingrating

163

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Błyskawiczna zapiekanka z makaronem, brokułami i mielonym mięsem, polana kremowym sosem. Charakte...
Gołąbki - VIDEO
ratingratingratingratingrating

251

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Potrawa, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Na samą myśl o niej przychodzą nam do głowy...
Ziemniaki faszerowane mięsem
ratingratingratingratingrating

183

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Znudziły ci się kotlety z ziemniakami podawane na talerzu zawsze w ten sam sposób? Wypróbuj zupeł...
Zapiekanka à la lasagne
ratingratingratingratingrating

176

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Uwielbiam zapiekanki. Najbardziej w nich lubię przypieczony ser na wierzchu. Jeśli tylko mogę sta...
Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem
ratingratingratingratingrating

183

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Znudziły ci się zwyczajne mielone, a twoi bliscy mają już dość widoku i smaku mięsa mielonego? Ma...
Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

182

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz sposobu na eleganckie danie z makaronem, zrób nadziewane muszle. Ich przyrządzenie...
Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
ratingratingratingratingrating

208

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wołowina i warzywa duszone razem w aromatycznym sosie to dobry pomysł na nieskomplikowany domowy...
Wiosenny gulasz
ratingratingratingratingrating

111

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Zastanawiasz się nad smacznym daniem jednogarnkowym? W takim przypadku koniecznie przygotuj wiose...
Holiszki
ratingratingratingratingrating

390

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Czy wiecie, co to są holiszki? To nic innego jak gołąbki po żydowsku, w aksamitnym, pomidorowym s...
Bogracz tradycyjny
ratingratingratingratingrating

218

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Spośród wielu dań jednogarnkowych to inspirowany kuchnią węgierską bogracz jest tym, które na pol...
Pulpety w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

139

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięsne pulpety polane pysznym, gęstym sosem to klasyk wśród dań obiadowych. Do ich przyrządzenia...
Kotlety mielone wellington z warzywami
ratingratingratingratingrating

114

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznych kotletów mielonych, wypróbuj przepis na kotlety mielone...
Zupa paprykowa z pulpetami
ratingratingratingratingrating

124

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bez zupy nie ma obiadu – twierdzą niektórzy. A jeśli to zupa z pulpetami? Można powiedzieć, że na...
Papryka faszerowana mięsem
ratingratingratingratingrating

116

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowana papryka to świetny pomysł na treściwy i kuszący oko obiad dla całej rodziny. Najczęśc...
Placki z mięsem mielonym, warzywami i serem feta
ratingratingratingratingrating

129

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Oto alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Przedstawiamy wyśmienite i błyskawiczne...
Zapiekanka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

112

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dziś proponujemy znakomitą zapiekankę z pieczarkami i mielonym mięsem. Pycha.
Ostra zapiekanka
ratingratingratingratingrating

124

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
To danie jest świetną propozycją dla wszystkich fanów pikantnych smaków. Świetnie sprawdzi się ja...
Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese
ratingratingratingratingrating

106

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese zastąpią kanapki i koreczki podc...
Gotowane pulpety w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

153

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Gotowane pulpety w sosie pomidorowym to prosty sposób na obiad – nic więc dziwnego, że są daniem...
Bogracz węgierski
ratingratingratingratingrating

145

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bogacz to węgierska potrwa narodowa, znana na całym świecie, która swoją nazwę zawdzięcza metalow...
Lasagne
ratingratingratingratingrating

104

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Lasagne to rodzaj włoskiego makaronu krojonego w szerokie płaty. Jest dostępny niemal w każdym wi...
Gołąbki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

126

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki po meksykańsku to smaczna i oryginalna wersja klasycznych gołąbków z kapustą. Sekretem ic...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...

Ciekawostki i porady

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięso mieloneMięso mielone

Czy to pora na kotlety mielone? Są pyszne, ale ten rodzaj mięsa warto wykorzystywać w wielu innych, równie smakowitych przepisach. Mięso mielone przyda się nie tylko przy klasykach kuchni polskiej. Włoska lasagne, gruzińskie pierożki chinkali, meksykańskie burritos… Zapowiada się gotowanie na światowym poziomie!

Dla kogo?

Chcecie rozwinąć w kuchni skrzydła? Koniecznie przygotujcie gołąbki z mięsem mielonym. Możecie tradycyjnie umieścić je w liściach kapusty lub przygotować danie bez zawijania. Z mięsem mielonym poradzą sobie nawet niecierpliwi kucharze. Chili con carne udowodni, że jego obróbka nie zajmuje wiele czasu – z pewnością byłoby inaczej, gdyby receptury zawierały nie mięso mielone, a kawałki wołowiny w całości. Łatwo będzie znaleźć swój ulubiony gatunek, ponieważ do mielenia nadają się zarówno wieprzowina, wołowina, drób, jak i ryby.

Na jaką okazję?

Produkt niezwykle elastyczny, więc bez problemu dopasujecie go do okoliczności. Pulpety z mięsa mielonego zazwyczaj pojawiają się na stołach jako danie główne, ale fantastycznie odnajdują się także jako dodatek do zup. Mięso mielone można umieścić w farszu chińskich pierożków dim sum – trochę egzotyki zawsze jest mile widziane. Nie zapominajcie o obowiązkowej pozycji w jadłospisie, gdy w planach jest rodzinne spotkanie przy stole. Mięso mielone to podstawa aromatycznego, kremowego pasztetu.

Czy wiesz, że?

Mięso mielone jest filarem każdego mięsnego, soczystego hamburgera. Danie to stało się tak popularne na całym świecie, że doczekało się własnego święta. Światowy Dzień Hamburgera obchodzony jest 28 maja.

Dla urozmaicenia:

Mięso mielone to nie tylko gołąbki i kotlety. Jest znakomitym materiałem do wykonania pysznego farszu. Sprawdza się w naleśnikach i krokietach, ale najbardziej efektownie wyglądają warzywa zapiekane z serem i mięsem mielonym. Zamiast w kapuście, spróbujcie zapiec mięso w papryce lub cukinii.