Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
łatwe
3095 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
120 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z papryk odetnij końcówki z ogonkiem, oczyść je wewnątrz usuwając pestki i białe przerosty .

Krok 2
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na patelni, dodaj mięso mielone i smaż ok. 8 minut. Przygotuj ziołowy sos dodając pomidory z puszki i Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś aż zgęstnieje.

Krok 3
Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem i nałóż do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj przez 20 minut w 180 stopniach.


Dobra rada:
Smak farszu będzie ciekawszy jeśli doprawisz go mielonym kminkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem. Danie warto serwować również jako przystawkę. Na początek przygotuj papryki – odetnij ich końcówki i oczyść wnętrza z pestek. Następnie zrób farsz, podsmażając pokrojoną w kostkę cebulę oraz mięso mielone. Ewentualnie wzbogać nadzienie, dodając do niego kukurydzę i fasolę. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś przez chwilę pod przykryciem. Dla uzyskania jeszcze bardziej wyrazistszego smaku, dodaj ulubione przyprawy. Dobrze wkomponuje się np. bazylia i oregano lub świeża posiekana natka pietruszki. Do przygotowania potrawy potrzebny jest także ser wędzony. Pamiętaj, że aby uniknąć przypalonej papryki na wierzchu, naczynie żaroodporne warto przykryć folią aluminiową. Faszerowaną paprykę z wędzonym serem podawaj solo lub z mieszanką sałat (np. lodową, masłową, rukolą) oraz grillowanymi warzywami (cukinią, bakłażanem, pomidorami). Koniecznie wypróbuj ten przepis – sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas przyjęć.