Faszerowane papryki z wędzonym serem - przepis | Przepisy.pl pixel

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

103

heart
3500 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1536 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

120 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk odetnij końcówki z ogonkiem, oczyść je wewnątrz usuwając pestki i białe przerosty .

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na patelni, dodaj mięso mielone i smaż ok. 8 minut. Przygotuj ziołowy sos dodając pomidory z puszki i Knorr Fix Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś aż zgęstnieje.

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 2

Krok 3

Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem i nałóż do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj przez 20 minut w 180 stopniach.

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Smak farszu będzie ciekawszy jeśli doprawisz go mielonym kminkiem.

8

Opinie o przepisie

  • ikik aaaa

    ikik aaaa , 07.05.2019

    pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Michalak

    Sebastian Michalak , 26.09.2018

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ela sommer

    ela sommer , 29.11.2017

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Majchrzak

    Joanna Majchrzak , 05.01.2017

    a niby w jaki sposob porcja jest na 4 osoby skoro papryki sa dwie?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Sylwia Madej

    Sylwia Madej , 23.10.2016

    bardzo smaczne i proste.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eliza Szymańska

    Eliza Szymańska , 18.04.2016

    papryki lepsze sa podłużne żółte nie sa tak twarde jak czerwone czy zielone.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym seremEkspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem

Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem. Danie warto serwować również jako przystawkę. Na początek przygotuj papryki – odetnij ich końcówki i oczyść wnętrza z pestek. Następnie zrób farsz, podsmażając pokrojoną w kostkę cebulę oraz mięso mielone. Ewentualnie wzbogać nadzienie, dodając do niego kukurydzę i fasolę. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś przez chwilę pod przykryciem. Dla uzyskania jeszcze bardziej wyrazistszego smaku, dodaj ulubione przyprawy. Dobrze wkomponuje się np. bazylia i oregano lub świeża posiekana natka pietruszki. Do przygotowania potrawy potrzebny jest także ser wędzony. Pamiętaj, że aby uniknąć przypalonej papryki na wierzchu, naczynie żaroodporne warto przykryć folią aluminiową. Faszerowaną paprykę z wędzonym serem podawaj solo lub z mieszanką sałat (np. lodową, masłową, rukolą) oraz grillowanymi warzywami (cukinią, bakłażanem, pomidorami). Koniecznie wypróbuj ten przepis – sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas przyjęć.