Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

103

heart
3495 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1527 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3086 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

120 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk odetnij końcówki z ogonkiem, oczyść je wewnątrz usuwając pestki i białe przerosty .

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na patelni, dodaj mięso mielone i smaż ok. 8 minut. Przygotuj ziołowy sos dodając pomidory z puszki i Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś aż zgęstnieje.

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 2

Krok 3

Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem i nałóż do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj przez 20 minut w 180 stopniach.

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Smak farszu będzie ciekawszy jeśli doprawisz go mielonym kminkiem.

8

Opinie o przepisie

  • ikik aaaa

    ikik aaaa , 07.05.2019

    pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Michalak

    Sebastian Michalak , 26.09.2018

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ela sommer

    ela sommer , 29.11.2017

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Majchrzak

    Joanna Majchrzak , 05.01.2017

    a niby w jaki sposob porcja jest na 4 osoby skoro papryki sa dwie?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Sylwia Madej

    Sylwia Madej , 23.10.2016

    bardzo smaczne i proste.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eliza Szymańska

    Eliza Szymańska , 18.04.2016

    papryki lepsze sa podłużne żółte nie sa tak twarde jak czerwone czy zielone.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym seremEkspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem

Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem. Danie warto serwować również jako przystawkę. Na początek przygotuj papryki – odetnij ich końcówki i oczyść wnętrza z pestek. Następnie zrób farsz, podsmażając pokrojoną w kostkę cebulę oraz mięso mielone. Ewentualnie wzbogać nadzienie, dodając do niego kukurydzę i fasolę. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś przez chwilę pod przykryciem. Dla uzyskania jeszcze bardziej wyrazistszego smaku, dodaj ulubione przyprawy. Dobrze wkomponuje się np. bazylia i oregano lub świeża posiekana natka pietruszki. Do przygotowania potrawy potrzebny jest także ser wędzony. Pamiętaj, że aby uniknąć przypalonej papryki na wierzchu, naczynie żaroodporne warto przykryć folią aluminiową. Faszerowaną paprykę z wędzonym serem podawaj solo lub z mieszanką sałat (np. lodową, masłową, rukolą) oraz grillowanymi warzywami (cukinią, bakłażanem, pomidorami). Koniecznie wypróbuj ten przepis – sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas przyjęć.