Przepisy na Prosty przepis z mięsem

48 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (48)

Muffinki a la pizza - VIDEO
ratingratingratingratingrating

209

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Muffinki to bardzo popularne wypieki. Nic w tym dziwnego – są bardzo proste w przygotowaniu, a do...
Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
ratingratingratingratingrating

208

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wołowina i warzywa duszone razem w aromatycznym sosie to dobry pomysł na nieskomplikowany domowy...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Frykadele w sosie miodowo musztardowym
ratingratingratingratingrating

139

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Dla wszystkich osób lubiących słodko-ostre połączenia, dobrą propozycją obiadową będą frykadele w...
Bitki z karkówki z cebulą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

125

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Czas na kulinarną podróż do rodzinnego domu! Bitki z karkówki – wprost z kuchni mamy pojawią się...
Ryż z warzywami i mięsem
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli masz jedynie pół godziny, aby przygotować obiad i brak ci pomysłu, nasz przepis na ryż z wa...
Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
To danie jest nie tylko proste do przygotowania ale także wyjątkowo smaczne. Nie zastanawiaj się...
Cukinia pieczona
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Faszerowana cukinia to prawdziwie wykwintna potrawa, która pięknie prezentuje się na stole. Od dz...
Pieczona karkówka
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczona karkówka, by była soczysta i dobrze przeszła smakami przypraw, powinna poleżeć w aromaty...
Gulasz z żołądków
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Gulasz z żołądków to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Żołądki opłucz i zalej zimną wodą. Pa...
Schab z grzybami duszonymi
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Schab z duszonymi grzybami charakteryzuje się wyjątkowym aromatem. Niezbędne do jego przygotowani...
Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
ratingratingratingratingrating

61

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku...
Sznycel po bawarsku z ziemniaczaną sałatką z jarmużem
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
34 min.
Szukasz alternatywy dla popularnego kotleta schabowego? Przyrządź sznycel po bawarsku. Chociaż w...
Gnocchi z gulaszem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sposób na mięsne danie z włoskim akcentem? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na znakomite gnocchi...
Faszerowane ziemniaki
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Wiele jest warzyw, które dobrze nadają się do faszerowania. Jednymi z bardziej popularnych są zie...
Zupa pomidorowa z pulpetami
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Czasami ciężko dogodzić naszym milusińskim, wiem to z własnego doświadczenia. Ale z tą pomidorową...
Gulasz po polsku
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gulasz po polsku to wyśmienite jednogarnkowe danie. Doskonale smakuje zarówno z kaszą, jak i maka...
Kotlety mielone z kalafiorem
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mielone zna i lubi każdy – sprawdzonych przepisów nie trzeba modyfikować. Co jednak zrobić by nie...
Gulasz
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tradycyjny, długo duszony gulasz to podstawa znana w kuchni wieku krajów, choć ten najpopularniej...
Schab pieczony
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Rodzinny obiad musi się udać, jeśli podasz konkretną porcję soczystej wieprzowiny pieczonej w aro...
Pikantny gulasz z kapustą kiszoną
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
Kwaśna kapusta w połączeniu z gulaszem wołowym pysznie się komponuje. Koniecznie spróbujcie...
Grillowane udka z rosołu
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jak wykorzystać ugotowane w rosole mięso? Doskonale sprawdzi się przyrządzone na grillu. Grillowa...
Tradycyjny schabowy
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Chrupki i soczysty schabowy nie jest trudny do przygotowania. Mamy dla Was łatwy przepis na ulubi...
Uda z kaczki w pomarańczowym sosie
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mięso z kaczki, kiedyś bardzo popularne na polskich stołach, pojawia się na nich w nowej odsłonie...
Duszona wołowina z warzywami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wołowina jest mięsem, które dobrze komponuje się z warzywami korzeniowymi. Dlatego tak często prz...
Schabowy z cebulową panierką - VIDEO
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jak urozmaicić popularnego schabowego? Dobrą propozycją jest przygotowanie go z cebulową panierką...
Kotlety wieprzowe z cebulą
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Słodka skarmelizowana cebula doskonale uzupełnia smak soczystych kotletów wieprzowych, krótko dus...
Placek po góralsku
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wizyta na Podhalu nie może się obyć bez spróbowania placków po góralsku, nazywanych czasem placka...
Gulasz po węgiersku
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Potrawą najbardziej kojarzącą się Węgrami jest oczywiście gulasz z papryką. Węgrzy zajadają się n...
Kulki mięsne po chińsku
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czasami mam wrażenie, że w kuchni wszystko już wymyślono. Całe szczęście, ten stan trwa tylko, do...
Klopsiki z warzywami
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Klopsiki z warzywami to szybkie i smaczne danie, które można serwować na wiele okazji. Przygotuj...

Ciekawostki i porady

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosty przepis z mięsemProsty przepis z mięsem

Szukasz sposobu na smaczny i szybki obiad? Wystarczy, że zapoznasz się z naszymi przepisami na proste dania z mięsem. Możesz wybrać chudsze mięso (kurczak, indyk, królik, cielęcina) lub z większą zawartością tłuszczu (wieprzowina, kaczka, gęś). Niezależnie od tego, na jaki rodzaj się zdecydujesz, nie zapomnij o aromatycznych przyprawach, które podkreślą jego smak. Doskonale sprawdzą się: świeżo mielony pieprz, cząber, czosnek, tymianek, rozmaryn, ziele angielskie, liść laurowy oraz słodka lub ostra papryka. Do mięsnych dań koniecznie dodaj swoje ulubione składniki. Mogą to być wszelkiego rodzaju surówki, mizeria, ziemniaki, kasza gryczana, ryż, a nawet jarmuż czy kluski śląskie. Pamiętaj, że mięso wspaniale komponuje się także z gęstymi sosami, np. grzybowym, musztardowym, chrzanowym, koperkowym, beszamelowym czy kaparowym. Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Zrób bitki z karkówki z cebulą, stek wołowy z szarlotkowym sosem z czerwonego wina, pierś z kaczki z jabłkami, sznycel po bawarsku z ziemniaczaną sałatką lub aromatyczną pieczoną pierś. Jeśli lubisz delikatny smak warzyw, koniecznie przygotuj gulasz z żołądków. Oprócz mięsa, podstawowymi składnikami tego dania są: cebula, czerwona papryka oraz cukinia. Do garnka dodaj również puszkę pomidorów – dzięki temu potrawa będzie miała bardziej wyrazisty smak i odpowiednią konsystencję. Gotowy gulasz podawaj posypany posiekaną natką pietruszki, z dodatkiem ziemniaczanego purée lub kaszy. Doskonałą alternatywą dla żołądków będą kotlety wieprzowe z cebulą. Słodka skarmelizowana cebula wzbogaci smak soczystych kotletów, krótko duszonych w sosie. Zacznij od przysmażenia kotletów na oleju (przez około dwie minuty z każdej strony). Następnie na tej samej patelni, smaż cebulę i marchewkę do miękkości. Do gotowych warzyw dodaj 150 ml wody, esencję do duszonych mięs, liść laurowy oraz majeranek, włóż mięso z powrotem na patelnię, a całość zagotuj. Pamiętaj, że mięso możesz serwować zarówno solo, jak i jako dodatek do makaronu, sałatek, naleśników, krokietów czy gołąbków. W tej kategorii znajdziesz proste przepisy na dania z mięsem. Dzięki nim przekonasz się, że smaczny obiad często jest bardzo łatwy  w przygotowaniu. Zatem do dzieła!