Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Wymieszaj 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek z Przyprawą do mięs Knorr, majerankiem i drobno pokrojonymi liśćmi rozmarynu.
Krok 2
Wetrzyj mocno w mięso. Jeśli masz na to czas, zostaw mięso na godzinę w lodówce, pamiętając, by pozwolić mu się ogrzać z powrotem do temperatury pokojowej, nim zaczniesz je piec.
Krok 3
Mięso umieść w brytfannie, wlej do niej 50 ml wody. Dodaj ząbki czosnku. Piecz przez około 30 min. Obróć mięso i piecz dalej przez kolejne 30 min. Jeśli to konieczne, dodaj wody. Wyjmij z piekarnika. Odstaw mięso na 10 min, zanim je pokroisz. Podawaj z sosem z pieczeni.
Dobra rada:
Piecz ziemniaki razem z mięsem, w tej samej brytfannie lub osobno. Załóż własny ogródek na parapecie — miej pod ręką zapas świeżej bazylii, pietruszki, rozmarynu i tymianku do wszystkich codziennych potraw.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab pieczony
Schab pieczony to ponadczasowe danie, które od lat gości w jadłospisach Polaków. Przygotuj je według naszej receptury, a efekty będą wyjątkowo apetyczne. Nie czekaj i spróbuj tego smaku! Gwarantujemy, że schab pieczony w brytfannie to najlepiej przyrządzone mięso, którego nie może zabraknąć w Twoim menu.
Dla kogo?
Schab pieczony w brytfannie to potrawa dla fanów tradycyjnej kuchni. Kawałki mięsa otoczone czosnkiem, rozmarynem i majerankiem są wyjątkowo aromatyczne i od zawsze cieszą się ogromną popularnością. Podczas pieczenia tego dania zapachy od razu uniosą się po całym domu, co przywoła wszystkich domowników do kuchni. Pycha!
Na jaką okazję?
Niedzielny obiad i schab pieczony w brytfance to duet doskonały. Zaserwuj to pyszne danie dla rodziny, a zbierzesz same pochwały. Schab sprawdzi się również na większej uroczystości, ponieważ podawany z ziemniakami i surówką stworzy idealną kompozycję dla najbardziej wymagających gości.
Czy wiesz, że?
Przyrządzenie naszej receptury na schab pieczony zajmie Ci 70 minut, jednak w tym przypadku cierpliwość naprawdę popłaca! Efekty, które uzyskasz, wynagrodzą Ci każdą chwilę spędzoną w kuchni. Już teraz przekonaj się o tym, że schab pieczony w brytfannie w piekarniku nie ma sobie równych!
Dla urozmaicenia:
Serwuj schab pieczony z brytfanny w towarzystwie aromatycznego sosu pieczeniowego. Zadbaj również o warzywne dodatki, które urozmaicą danie. Doskonale sprawdzą się ziemniaki w różnej postaci oraz surówka ze świeżych warzyw. Taka kompozycja składników zachwyci wszystkich!