Schab w otulinie grzybowo musztardowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

361 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry grubości około 1,5 centymetra. Powierzchnię każdego natnij delikatnie nożem.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj starty na tarce czosnek, musztardę i posiekane zioła.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 3

Krok 4

Powstałą pastą natrzyj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 4

Krok 5

Schab grilluj kilka minut z każdej strony, lecz nie za długo, aby pozostał soczysty. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzmocnić smak grzybów możesz również zgrillować połówki pieczarek i następnie podać je wraz z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab w otulinie grzybowo musztardowej    Schab w otulinie grzybowo musztardowej

Grillowane kawałki schabu to podstawa udanego obiadu lub kolacji. Dodatek grzybków uczyni z nich danie na miarę mistrzów kuchni. Poznaj przepis na schab w otulinie grzybowo-musztardowej a ten tytuł będzie należał do ciebie. To danie nie jest trudne w realizacji i z całą pewnością świetnie sobie z nim poradzisz. Piękny efekt wizualny na soczystych kawałkach schabu dadzą prążki powstałe podczas grillowania mięsa. Ta propozycja jest doskonała na codzienny obiad, ale równie dobrze sprawdzi się na rodzinne przyjęcia. Twoje powodzenie w dużej mierze zależy od specjalnie skomponowanej pasty, w której zanurzysz kawałki mięsa. Dzięki niej schab będzie nie tylko doskonale smakował, ale również stanie się miękki i soczysty. Możesz go grillować na grillu elektrycznym, bądź też położyć na ruszcie klasycznego grilla. Danie serwuj z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem ugotowanym na sypko.