Schab w otulinie grzybowo musztardowej
łatwe
86 osób zapisało
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry grubości około 1,5 centymetra. Powierzchnię każdego natnij delikatnie nożem.
Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.
Krok 3
Następnie dodaj starty na tarce czosnek, musztardę i posiekane zioła.
Krok 4
Powstałą pastą natrzyj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 5
Schab grilluj kilka minut z każdej strony, lecz nie za długo, aby pozostał soczysty. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną.
Dobra rada:
Aby wzmocnić smak grzybów możesz również zgrillować połówki pieczarek i następnie podać je wraz z mięsem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab w otulinie grzybowo musztardowej
Grillowane kawałki schabu to podstawa udanego obiadu lub kolacji. Dodatek grzybków uczyni z nich danie na miarę mistrzów kuchni. Poznaj przepis na schab w otulinie grzybowo-musztardowej a ten tytuł będzie należał do ciebie. To danie nie jest trudne w realizacji i z całą pewnością świetnie sobie z nim poradzisz. Piękny efekt wizualny na soczystych kawałkach schabu dadzą prążki powstałe podczas grillowania mięsa. Ta propozycja jest doskonała na codzienny obiad, ale równie dobrze sprawdzi się na rodzinne przyjęcia. Twoje powodzenie w dużej mierze zależy od specjalnie skomponowanej pasty, w której zanurzysz kawałki mięsa. Dzięki niej schab będzie nie tylko doskonale smakował, ale również stanie się miękki i soczysty. Możesz go grillować na grillu elektrycznym, bądź też położyć na ruszcie klasycznego grilla. Danie serwuj z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem ugotowanym na sypko.