Schab w otulinie grzybowo musztardowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w otulinie grzybowo musztardowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
376 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

400 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry grubości około 1,5 centymetra. Powierzchnię każdego natnij delikatnie nożem.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj starty na tarce czosnek, musztardę i posiekane zioła.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 3

Krok 4

Powstałą pastą natrzyj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 4

Krok 5

Schab grilluj kilka minut z każdej strony, lecz nie za długo, aby pozostał soczysty. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzmocnić smak grzybów możesz również zgrillować połówki pieczarek i następnie podać je wraz z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab w otulinie grzybowo musztardowej    Schab w otulinie grzybowo musztardowej

Grillowane kawałki schabu to podstawa udanego obiadu lub kolacji. Dodatek grzybków uczyni z nich danie na miarę mistrzów kuchni. Poznaj przepis na schab w otulinie grzybowo-musztardowej a ten tytuł będzie należał do ciebie. To danie nie jest trudne w realizacji i z całą pewnością świetnie sobie z nim poradzisz. Piękny efekt wizualny na soczystych kawałkach schabu dadzą prążki powstałe podczas grillowania mięsa. Ta propozycja jest doskonała na codzienny obiad, ale równie dobrze sprawdzi się na rodzinne przyjęcia. Twoje powodzenie w dużej mierze zależy od specjalnie skomponowanej pasty, w której zanurzysz kawałki mięsa. Dzięki niej schab będzie nie tylko doskonale smakował, ale również stanie się miękki i soczysty. Możesz go grillować na grillu elektrycznym, bądź też położyć na ruszcie klasycznego grilla. Danie serwuj z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem ugotowanym na sypko.