Schab w otulinie grzybowo musztardowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w otulinie grzybowo musztardowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
376 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

400 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry grubości około 1,5 centymetra. Powierzchnię każdego natnij delikatnie nożem.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj starty na tarce czosnek, musztardę i posiekane zioła.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 3

Krok 4

Powstałą pastą natrzyj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 4

Krok 5

Schab grilluj kilka minut z każdej strony, lecz nie za długo, aby pozostał soczysty. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzmocnić smak grzybów możesz również zgrillować połówki pieczarek i następnie podać je wraz z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab w otulinie grzybowo musztardowej    Schab w otulinie grzybowo musztardowej

Grillowane kawałki schabu to podstawa udanego obiadu lub kolacji. Dodatek grzybków uczyni z nich danie na miarę mistrzów kuchni. Poznaj przepis na schab w otulinie grzybowo-musztardowej a ten tytuł będzie należał do ciebie. To danie nie jest trudne w realizacji i z całą pewnością świetnie sobie z nim poradzisz. Piękny efekt wizualny na soczystych kawałkach schabu dadzą prążki powstałe podczas grillowania mięsa. Ta propozycja jest doskonała na codzienny obiad, ale równie dobrze sprawdzi się na rodzinne przyjęcia. Twoje powodzenie w dużej mierze zależy od specjalnie skomponowanej pasty, w której zanurzysz kawałki mięsa. Dzięki niej schab będzie nie tylko doskonale smakował, ale również stanie się miękki i soczysty. Możesz go grillować na grillu elektrycznym, bądź też położyć na ruszcie klasycznego grilla. Danie serwuj z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem ugotowanym na sypko.