Schab w otulinie grzybowo musztardowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w otulinie grzybowo musztardowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

376 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

400 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w plastry grubości około 1,5 centymetra. Powierzchnię każdego natnij delikatnie nożem.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj starty na tarce czosnek, musztardę i posiekane zioła.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 3

Krok 4

Powstałą pastą natrzyj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 4

Krok 5

Schab grilluj kilka minut z każdej strony, lecz nie za długo, aby pozostał soczysty. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną.

Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzmocnić smak grzybów możesz również zgrillować połówki pieczarek i następnie podać je wraz z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w otulinie grzybowo musztardowej     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab w otulinie grzybowo musztardowej    Schab w otulinie grzybowo musztardowej

Grillowane kawałki schabu to podstawa udanego obiadu lub kolacji. Dodatek grzybków uczyni z nich danie na miarę mistrzów kuchni. Poznaj przepis na schab w otulinie grzybowo-musztardowej a ten tytuł będzie należał do ciebie. To danie nie jest trudne w realizacji i z całą pewnością świetnie sobie z nim poradzisz. Piękny efekt wizualny na soczystych kawałkach schabu dadzą prążki powstałe podczas grillowania mięsa. Ta propozycja jest doskonała na codzienny obiad, ale równie dobrze sprawdzi się na rodzinne przyjęcia. Twoje powodzenie w dużej mierze zależy od specjalnie skomponowanej pasty, w której zanurzysz kawałki mięsa. Dzięki niej schab będzie nie tylko doskonale smakował, ale również stanie się miękki i soczysty. Możesz go grillować na grillu elektrycznym, bądź też położyć na ruszcie klasycznego grilla. Danie serwuj z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem ugotowanym na sypko.