Schab w otulinie grzybowo musztardowej
łatwe
98 osób zapisało

Składniki
0.5 szklanki
3 łyżki
400 gramów
2 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry grubości około 1,5 centymetra. Powierzchnię każdego natnij delikatnie nożem.

Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Krok 3
Następnie dodaj starty na tarce czosnek, musztardę i posiekane zioła.

Krok 4
Powstałą pastą natrzyj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 5
Schab grilluj kilka minut z każdej strony, lecz nie za długo, aby pozostał soczysty. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną.


Dobra rada:
Aby wzmocnić smak grzybów możesz również zgrillować połówki pieczarek i następnie podać je wraz z mięsem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab w otulinie grzybowo musztardowej
Grillowane kawałki schabu to podstawa udanego obiadu lub kolacji. Dodatek grzybków uczyni z nich danie na miarę mistrzów kuchni. Poznaj przepis na schab w otulinie grzybowo-musztardowej a ten tytuł będzie należał do ciebie. To danie nie jest trudne w realizacji i z całą pewnością świetnie sobie z nim poradzisz. Piękny efekt wizualny na soczystych kawałkach schabu dadzą prążki powstałe podczas grillowania mięsa. Ta propozycja jest doskonała na codzienny obiad, ale równie dobrze sprawdzi się na rodzinne przyjęcia. Twoje powodzenie w dużej mierze zależy od specjalnie skomponowanej pasty, w której zanurzysz kawałki mięsa. Dzięki niej schab będzie nie tylko doskonale smakował, ale również stanie się miękki i soczysty. Możesz go grillować na grillu elektrycznym, bądź też położyć na ruszcie klasycznego grilla. Danie serwuj z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem ugotowanym na sypko.


































