PRZEPISY.PL

Nasze gołąbki z pieczarkami smakują wyśmienicie. Włoska kapusta, smażone z cebulką pieczarki i pyszny śmietankowy sos tworzą niepowtarzalną całość.

Gołąbki z pieczarkami - autor: przepisy.pl

Gołąbki z pieczarkami

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
554
osoby dodały do Mniamlisty
554
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • margaryna3 łyżki
  • woda1 szklanka
Gołąbki z pieczarkami – krok 1

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko słonej wodzie.
Gołąbki z pieczarkami – krok 2

Krok 2

Pieczarki drobno posiekaj i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną wraz z rozdrobnioną kostką Knorr, aż będą miękkie.
Gołąbki z pieczarkami – krok 3

Krok 3

Dwie łyżki pieczarek odłóż, a resztę wymieszaj z ryżem.
Gołąbki z pieczarkami – krok 4

Krok 4

Z kapusty wytnij środek i gotuj w wodzie, zdejmując po kolej górne ugotowane liście. Z listków odetnij grube części.
Gołąbki z pieczarkami – krok 5

Krok 5

Nakładaj na liście nadzienie, zawijaj gołąbki, a następnie ciasno układaj na dnie garnka.
Gołąbki z pieczarkami – krok 6

Krok 6

Odłożone pieczarki zagotuj na patelni ze szklanką wody. Dodaj śmietanę i gdy się zagotuje, przelej do garnka z gołąbkami. Duś gołąbki na wolnym ogniu przez 20 minut. Tak przygotowane gołąbki najlepiej podawaj z ziemniakami puree.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

238
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie
191
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
44
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
289
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe