Gołąbki bez zawijania wegetariańskie
łatwe
2453 osoby zapisały
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Kapustę posiekaj, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Z ryżem wymieszaj kapustę, paprykę, Fix Knorr, jajko oraz bułkę tartą.
Krok 3
Cebulę, bazylię i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na patelni, dodaj pomidory i wodę, dopraw do smaku.
Krok 4
Z gotowej masy formuj kotlety, włóż delikatnie do sosu i gotuj 10 min.
Krok 5
Gołąbki podawaj oblane sosem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gołąbki bez zawijania wegetariańskie
Gołąbki wegetariańskie bez zawijania to nowe podejście do znanych mięsnych gołąbków zawijanych w liść kapusty. Jest to doskonała propozycja dla osób, które chcą oszczędzić czas i cieszyć się wykwintnym obiadem. Na Kresach zawijane w liść kiszonej lub białej kapusty gołąbki bez mięsa, z farszu z kaszy gryczanej, traktowane są jako jedna z potraw wigilijnych. Przepis na wegetariańskie gołąbki jest łatwy, a wykonanie ich zajmuje tylko 30 minut. Przygotowując danie oszczędzisz swój czas dzięki temu, że nie musisz gotować i studzić liści kapusty. Do tego przepisu wystarczy posiekać pół główki kapusty włoskiej i dodać ją do farszu. Tajemnica wyrazistości i aromatu potrawy ukryta jest w trzech składnikach: w pomidorach pelati – są to włoskie pomidory, które nie mają skórki, rozgotowują się i lepiej parują niż zwykłe pomidory – świeżej bazylii i przede wszystkim przyprawie fix gołąbki bez zawijania Knorr. Przed podaniem polej gołąbki sosem pomidorowym, który został z gotowania. Potrawę możesz podawać z puree ziemniaczanym lub ciabattą.