Gołąbki bez zawijania wegetariańskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

135

1255 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1671 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Kapustę posiekaj, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 1

Krok 2

Z ryżem wymieszaj kapustę, paprykę, Fix Knorr, jajko oraz bułkę tartą.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 2

Krok 3

Cebulę, bazylię i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na patelni, dodaj pomidory i wodę, dopraw do smaku.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 3

Krok 4

Z gotowej masy formuj kotlety, włóż delikatnie do sosu i gotuj 10 min.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 4

Krok 5

Gołąbki podawaj oblane sosem.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Halina Paluszewicz

    Halina Paluszewicz , 20.02.2020

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • teresa CHOMIUK

    teresa CHOMIUK , 04.10.2017

    gołąbki nie ciekawe! dlaczego w każdym przepisie tyle chemii,przecież można gotować bez tych fixow ,są przyprawy i zioła!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monii

    Monii , 05.05.2016

    Gołąbki zrobione i więcej ich nie zrobię. Dla mnie i mojemu ,mężowi nie podeszły smakowo ,podczas gotowania sie troche rozłażą a kapusta i papryka muszą być miękkie :(

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania wegetariańskieGołąbki bez zawijania wegetariańskie

Gołąbki wegetariańskie bez zawijania to nowe podejście do znanych mięsnych gołąbków zawijanych w liść kapusty. Jest to doskonała propozycja dla osób, które chcą oszczędzić czas i cieszyć się wykwintnym obiadem. Na Kresach zawijane w liść kiszonej lub białej kapusty gołąbki bez mięsa, z farszu z kaszy gryczanej, traktowane są jako jedna z potraw wigilijnych. Przepis na wegetariańskie gołąbki jest łatwy, a wykonanie ich zajmuje tylko 30 minut. Przygotowując danie oszczędzisz swój czas dzięki temu, że nie musisz gotować i studzić liści kapusty. Do tego przepisu wystarczy posiekać pół główki kapusty włoskiej i dodać ją do farszu. Tajemnica wyrazistości i aromatu potrawy ukryta jest w trzech składnikach: w pomidorach pelati – są to włoskie pomidory, które nie mają skórki, rozgotowują się i lepiej parują niż zwykłe pomidory – świeżej bazylii i przede wszystkim przyprawie fix gołąbki bez zawijania Knorr. Przed podaniem polej gołąbki sosem pomidorowym, który został z gotowania. Potrawę możesz podawać z puree ziemniaczanym lub ciabattą.