Gołąbki bez zawijania wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

141

1267 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1714 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Kapustę posiekaj, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 1

Krok 2

Z ryżem wymieszaj kapustę, paprykę, Fix Knorr, jajko oraz bułkę tartą.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 2

Krok 3

Cebulę, bazylię i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na patelni, dodaj pomidory i wodę, dopraw do smaku.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 3

Krok 4

Z gotowej masy formuj kotlety, włóż delikatnie do sosu i gotuj 10 min.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 4

Krok 5

Gołąbki podawaj oblane sosem.

Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Halina Paluszewicz

    Halina Paluszewicz , 20.02.2020

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • teresa CHOMIUK

    teresa CHOMIUK , 04.10.2017

    gołąbki nie ciekawe! dlaczego w każdym przepisie tyle chemii,przecież można gotować bez tych fixow ,są przyprawy i zioła!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monii

    Monii , 05.05.2016

    Gołąbki zrobione i więcej ich nie zrobię. Dla mnie i mojemu ,mężowi nie podeszły smakowo ,podczas gotowania sie troche rozłażą a kapusta i papryka muszą być miękkie :(

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania wegetariańskieGołąbki bez zawijania wegetariańskie

Gołąbki wegetariańskie bez zawijania to nowe podejście do znanych mięsnych gołąbków zawijanych w liść kapusty. Jest to doskonała propozycja dla osób, które chcą oszczędzić czas i cieszyć się wykwintnym obiadem. Na Kresach zawijane w liść kiszonej lub białej kapusty gołąbki bez mięsa, z farszu z kaszy gryczanej, traktowane są jako jedna z potraw wigilijnych. Przepis na wegetariańskie gołąbki jest łatwy, a wykonanie ich zajmuje tylko 30 minut. Przygotowując danie oszczędzisz swój czas dzięki temu, że nie musisz gotować i studzić liści kapusty. Do tego przepisu wystarczy posiekać pół główki kapusty włoskiej i dodać ją do farszu. Tajemnica wyrazistości i aromatu potrawy ukryta jest w trzech składnikach: w pomidorach pelati – są to włoskie pomidory, które nie mają skórki, rozgotowują się i lepiej parują niż zwykłe pomidory – świeżej bazylii i przede wszystkim przyprawie fix gołąbki bez zawijania Knorr. Przed podaniem polej gołąbki sosem pomidorowym, który został z gotowania. Potrawę możesz podawać z puree ziemniaczanym lub ciabattą.