Składniki
650 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.
Krok 2
Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a paprykę oczyść i pokrój w paski. Zioła posiekaj.
Krok 3
Na głębokiej patelni przesmaż cebulę z czosnkiem do zrumienienia, dodaj marchew, zioła i paprykę.
Krok 4
Smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidory z zalewą i wodę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Do sosu dodaj uformowane i podsmażone gołąbki i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.
Krok 6
Podawaj gołąbki obficie polane sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej