Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 1

Krok 2

Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a paprykę oczyść i pokrój w paski. Zioła posiekaj.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 2

Krok 3

Na głębokiej patelni przesmaż cebulę z czosnkiem do zrumienienia, dodaj marchew, zioła i paprykę.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 3

Krok 4

Smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidory z zalewą i wodę, dopraw solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 4

Krok 5

Do sosu dodaj uformowane i podsmażone gołąbki i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 5

Krok 6

Podawaj gołąbki obficie polane sosem.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania w sosie włoskimGołąbki bez zawijania w sosie włoskim

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.