
Składniki
650 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.

Krok 2
Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a paprykę oczyść i pokrój w paski. Zioła posiekaj.

Krok 3
Na głębokiej patelni przesmaż cebulę z czosnkiem do zrumienienia, dodaj marchew, zioła i paprykę.

Krok 4
Smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidory z zalewą i wodę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5
Do sosu dodaj uformowane i podsmażone gołąbki i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.

Krok 6
Podawaj gołąbki obficie polane sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim

