
Składniki
650 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.

Krok 2
Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a paprykę oczyść i pokrój w paski. Zioła posiekaj.

Krok 3
Na głębokiej patelni przesmaż cebulę z czosnkiem do zrumienienia, dodaj marchew, zioła i paprykę.

Krok 4
Smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidory z zalewą i wodę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5
Do sosu dodaj uformowane i podsmażone gołąbki i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.

Krok 6
Podawaj gołąbki obficie polane sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim

