Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 1

Krok 2

Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a paprykę oczyść i pokrój w paski. Zioła posiekaj.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 2

Krok 3

Na głębokiej patelni przesmaż cebulę z czosnkiem do zrumienienia, dodaj marchew, zioła i paprykę.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 3

Krok 4

Smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidory z zalewą i wodę, dopraw solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 4

Krok 5

Do sosu dodaj uformowane i podsmażone gołąbki i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 5

Krok 6

Podawaj gołąbki obficie polane sosem.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej