Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 1

Krok 2

Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a paprykę oczyść i pokrój w paski. Zioła posiekaj.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 2

Krok 3

Na głębokiej patelni przesmaż cebulę z czosnkiem do zrumienienia, dodaj marchew, zioła i paprykę.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 3

Krok 4

Smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidory z zalewą i wodę, dopraw solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 4

Krok 5

Do sosu dodaj uformowane i podsmażone gołąbki i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 5

Krok 6

Podawaj gołąbki obficie polane sosem.

Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej