
Składniki
650 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.
Krok 2
Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a paprykę oczyść i pokrój w paski. Zioła posiekaj.
Krok 3
Na głębokiej patelni przesmaż cebulę z czosnkiem do zrumienienia, dodaj marchew, zioła i paprykę.
Krok 4
Smaż 5 min i dodaj rozdrobnione pomidory z zalewą i wodę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Do sosu dodaj uformowane i podsmażone gołąbki i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.
Krok 6
Podawaj gołąbki obficie polane sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej