
Składniki
2 sztuki
null
null
null
null
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżki
150 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch i kaszę ugotuj w oddzielnych garnkach.
Krok 2
Obraną cebule grubo posiekaj i zrumień na oliwie.
Krok 3
Z kapusty wykrój głąb, włóż główkę do lekko posolonego wrzątku.
Krok 4
Sparz, zdejmij liście i zetnij grube nerwy.
Krok 5
Ugotowany groch i kaszę wymieszaj z cebulą. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem.
Krok 6
Farsz nakładaj na liście kapusty, zwijaj i formuj gołąbki.
Krok 7
Ułóż je w garnku, zalej połową bulionu i duś 25 minut na małym ogniu.
Krok 8
Masło stop, oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Rozprowadź pozostałym bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy, mieszając podgrzewaj do momentu gdy sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Wlej do gołąbków na kilka minut przed końcem duszenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































