Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - w sosie | Przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

64

heart
1074 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1050 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1654 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 pęczek

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso połącz z jajkiem, Fixem Knorr oraz pokrojonymi w drobną kostkę pieczarkami, cebulą i kapustą włoską.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Szalotkę i czosnek obierz i drobno posiekaj.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Przesmaż na patelni szalotkę i czosnek, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Z mięsa formuj kotlety i gotuj je w sosie na małym ogniu około 20 minut.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Gotowe gołąbki podawaj z sosem posypane posiekaną natką.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Barbara Gajewska

    Barbara Gajewska , 16.10.2019

    wolę tradycyjne z ryżem w kapuście w sosie pomidorowym zalewie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Biernacka

    Ewa Biernacka , 23.06.2019

    Dziś zrobiłam i kolejny przepis SUPER polecam!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel , 14.05.2019

    napewno są pyszne jutro to zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Małopolskie gołąbki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania z pieczarkamiGołąbki bez zawijania z pieczarkami

Mięso połącz z jajkiem, Fixem Knorr oraz pokrojonymi w drobną kostkę pieczarkami, cebulą i kapustą włoską.