Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - w sosie | Przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

61

1023 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1002 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1552 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 pęczek

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso połącz z jajkiem, Fixem Knorr oraz pokrojonymi w drobną kostkę pieczarkami, cebulą i kapustą włoską.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Szalotkę i czosnek obierz i drobno posiekaj.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Przesmaż na patelni szalotkę i czosnek, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Z mięsa formuj kotlety i gotuj je w sosie na małym ogniu około 20 minut.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Gotowe gołąbki podawaj z sosem posypane posiekaną natką.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Barbara Gajewska

    Barbara Gajewska , 16.10.2019

    wolę tradycyjne z ryżem w kapuście w sosie pomidorowym zalewie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Biernacka

    Ewa Biernacka , 23.06.2019

    Dziś zrobiłam i kolejny przepis SUPER polecam!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel , 14.05.2019

    napewno są pyszne jutro to zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej