Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - w sosie | Przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

64

heart
1074 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1048 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1646 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 pęczek

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso połącz z jajkiem, Fixem Knorr oraz pokrojonymi w drobną kostkę pieczarkami, cebulą i kapustą włoską.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Szalotkę i czosnek obierz i drobno posiekaj.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Przesmaż na patelni szalotkę i czosnek, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Z mięsa formuj kotlety i gotuj je w sosie na małym ogniu około 20 minut.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Gotowe gołąbki podawaj z sosem posypane posiekaną natką.

Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Barbara Gajewska

    Barbara Gajewska , 16.10.2019

    wolę tradycyjne z ryżem w kapuście w sosie pomidorowym zalewie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Biernacka

    Ewa Biernacka , 23.06.2019

    Dziś zrobiłam i kolejny przepis SUPER polecam!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel , 14.05.2019

    napewno są pyszne jutro to zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania z pieczarkamiGołąbki bez zawijania z pieczarkami

Mięso połącz z jajkiem, Fixem Knorr oraz pokrojonymi w drobną kostkę pieczarkami, cebulą i kapustą włoską.