
Składniki
650 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
1 pęczek
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso połącz z jajkiem, Fixem Knorr oraz pokrojonymi w drobną kostkę pieczarkami, cebulą i kapustą włoską.

Krok 2
Szalotkę i czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 3
Przesmaż na patelni szalotkę i czosnek, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4
Z mięsa formuj kotlety i gotuj je w sosie na małym ogniu około 20 minut.

Krok 5
Gotowe gołąbki podawaj z sosem posypane posiekaną natką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej