Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Gołąbki Bez Zawijania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Fix Knorr Danie Gołąbki bez Zawijania to wspaniały sposób, by łatwo i szybko przygotować pyszną potrawę, która smakiem nie odbiega od tradycyjnie zawijanego w kapustę mięsa z ryżem.

Powiązane produkty

Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Brokułami
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Brokułami
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Pikantne Bolognese z Chili
Knorr Fix Pikantne Bolognese z Chili
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
bułka tarta (60 %) (mąka PSZENNA, drożdże, sól), cebula (14 %), białko JAJA kurzego, sól jodowana, mineralna sól potasowa, majeranek, skrobia, papryka (1,5 %), pieprz (1,4 %), czosnek (1,1 %), olej kukurydziany, ekstrakt drożdżowy, sól. Może zawierać seler, mleko, gorczycę, inne zboża zawierające gluten i soję. Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Gołąbki Bez Zawijania

Poznaj nasz sprytny sposób na przygotowanie wyśmienitych gołąbków bez potrzeby żmudnego zawijania w podgotowane liście kapusty, którymi z łatwością można się poparzyć. Wraz z Knorr Fix Gołabki Bez Zawijania przygotowanie tej pysznej i kochanej w Polsce potrawy jest samą przyjemnością. Zaskocz dzisiaj domowników pysznymi gołąbkami w aromatycznym sosie pomidorowym. Poznaj kilka prostych kroków i… ruszamy do kuchni!

Krok 1

Ugotuj w garnku 1 torebkę białego ryżu, pilnując, by się nie rozpadł.

Krok 2

W międzyczasie poszatkuj drobno pół główki niedużej białej kapusty.

Krok 3

Wymieszaj ze sobą kapustę, podstudzony ryż, 500 g mięsa mielonego wieprzowego oraz opakowanie Knorr Fix. Z powstałej masy uformuj około 10 gołąbków.

Krok 4

Mięso przełóż na głęboką patelnię z rozgrzanym tłuszczem i podsmaż z każdej strony.

Krok 5

Nieduży koncentrat pomidorowy zmieszaj z około 300 ml wody. Dodaj trochę soli i pieprzu do smaku, a następnie zalej gołąbki.

Krok 6

Danie duś pod przykryciem około 30 minut na niewielkim ogniu. Jeśli sos będzie się wygotowywał, dolewaj po trochę wody, lekko mieszając. Smacznego!