
Knorr Fix Gołąbki Bez Zawijania
Fix Knorr Danie Gołąbki bez Zawijania to wspaniały sposób, by łatwo i szybko przygotować pyszną potrawę, która smakiem nie odbiega od tradycyjnie zawijanego w kapustę mięsa z ryżem.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Fix Gołąbki Bez Zawijania
Poznaj nasz sprytny sposób na przygotowanie wyśmienitych gołąbków bez potrzeby żmudnego zawijania w podgotowane liście kapusty, którymi z łatwością można się poparzyć. Wraz z Knorr Fix Gołabki Bez Zawijania przygotowanie tej pysznej i kochanej w Polsce potrawy jest samą przyjemnością. Zaskocz dzisiaj domowników pysznymi gołąbkami w aromatycznym sosie pomidorowym. Poznaj kilka prostych kroków i… ruszamy do kuchni!
Krok 1
Ugotuj w garnku 1 torebkę białego ryżu, pilnując, by się nie rozpadł.
Krok 2
W międzyczasie poszatkuj drobno pół główki niedużej białej kapusty.
Krok 3
Wymieszaj ze sobą kapustę, podstudzony ryż, 500 g mięsa mielonego wieprzowego oraz opakowanie Knorr Fix. Z powstałej masy uformuj około 10 gołąbków.
Krok 4
Mięso przełóż na głęboką patelnię z rozgrzanym tłuszczem i podsmaż z każdej strony.
Krok 5
Nieduży koncentrat pomidorowy zmieszaj z około 300 ml wody. Dodaj trochę soli i pieprzu do smaku, a następnie zalej gołąbki.
Krok 6
Danie duś pod przykryciem około 30 minut na niewielkim ogniu. Jeśli sos będzie się wygotowywał, dolewaj po trochę wody, lekko mieszając. Smacznego!