Faszerowana cebulka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana cebulka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

12 sztuk

10 gramów

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę, suszone śliwki i boczek pokrój w drobną kostkę. Następne obsmaż na patelni, po czym dodaj kapustę oraz śliwki i kilkakrotnie zamieszaj.

Faszerowana cebulka - Krok 1

Krok 2

Następnie ostudź i dodaj do mięsa wieprzowego. Dodaj również Fix Gołąbki bez zawijania Knorr.

Faszerowana cebulka - Krok 2

Krok 3

Cebule obierz i umyj. Odetnij jej górną część i za pomocą łyżki wydrąż wnętrze, pozostawiając tylko dwie zewnętrzne warstwy.

Faszerowana cebulka - Krok 3

Krok 4

Przygotowane cebule nadziej farszem.

Faszerowana cebulka - Krok 4

Krok 5

Piecz je w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 60 minut.

Faszerowana cebulka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ziemniakami purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej