Faszerowana cebulka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana cebulka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
166 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

12 sztuk

10 gramów

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę, suszone śliwki i boczek pokrój w drobną kostkę. Następne obsmaż na patelni, po czym dodaj kapustę oraz śliwki i kilkakrotnie zamieszaj.

Faszerowana cebulka - Krok 1

Krok 2

Następnie ostudź i dodaj do mięsa wieprzowego. Dodaj również Fix Gołąbki bez zawijania Knorr.

Faszerowana cebulka - Krok 2

Krok 3

Cebule obierz i umyj. Odetnij jej górną część i za pomocą łyżki wydrąż wnętrze, pozostawiając tylko dwie zewnętrzne warstwy.

Faszerowana cebulka - Krok 3

Krok 4

Przygotowane cebule nadziej farszem.

Faszerowana cebulka - Krok 4

Krok 5

Piecz je w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 60 minut.

Faszerowana cebulka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ziemniakami purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana cebulka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana cebulkaFaszerowana cebulka

Kapustę, suszone śliwki i boczek pokrój w drobną kostkę. Następne obsmaż na patelni, po czym dodaj kapustę oraz śliwki i kilkakrotnie zamieszaj.