
Składniki
100 gramów
12 sztuk
10 gramów
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę, suszone śliwki i boczek pokrój w drobną kostkę. Następne obsmaż na patelni, po czym dodaj kapustę oraz śliwki i kilkakrotnie zamieszaj.

Krok 2
Następnie ostudź i dodaj do mięsa wieprzowego. Dodaj również Fix Gołąbki bez zawijania Knorr.

Krok 3
Cebule obierz i umyj. Odetnij jej górną część i za pomocą łyżki wydrąż wnętrze, pozostawiając tylko dwie zewnętrzne warstwy.

Krok 4
Przygotowane cebule nadziej farszem.

Krok 5
Piecz je w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 60 minut.


Dobra rada:
Podawaj z ziemniakami purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Faszerowana cebulka

