Kanapki z serkiem topionym (kanapka) - przepis | Przepisy.pl pixel

Chrupki z serkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

24 plastry

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki posmaruj serkiem topionym i następnie połóż na nim plasterki salami.

Chrupki z serkiem  - Krok 1

Krok 2

Ogórka pokrój w plasterki i połóż na salami. Wierzch kanapki posmaruj sosem czosnkowym i udekoruj kanapkę pomidorkami.

Chrupki z serkiem  - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby wzbogacić smak kanapek możesz dodać kapary. Takie chrupki kanapki doskonale sprawdzą się np. na domowym przyjęciu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupki z serkiem Chrupki z serkiem

Tradycyjne pieczywo coraz częściej zastępuje się chrupkami zbożowymi lub ryżowymi. Zwłaszcza na przyjęciach modne są niewielkich rozmiarów kromki chrupkiego pieczywa z finezyjnymi dodatkami, pastami lub sosami. Jeśli i ty szukasz pomysłu na przekąski, którymi podejmiesz gości, dobrze trafiłaś. Kolorowe kanapki cieszyć będą ich oczy i podniebienia. Położyć można na nich dosłownie wszystko, z łatwością da się je też pięknie przystroić. Ważny jest ciekawy i smaczny dobór dodatków. Niezwykle apetyczne chrupki powstaną z dodatkiem sera topionego naturalnego (lub ziołowego), który zastąpi w kanapkach masło. Na ser połóż pikantne lub łagodne salami, w zależności od upodobań, i ozdób je ogórkami konserwowymi, pomidorkami koktajlowymi oraz kleksami majonezu. Oczywiście, wybrać możesz również własną kompozycję z dodatkiem np. wędzonej ryby, grillowanego bakłażana lub papryki czy dowolnych serów pleśniowych, i cieszyć się swoimi ulubionymi chrupkami.