
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
2 sztuki
24 plastry
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kanapki posmaruj serkiem topionym i następnie połóż na nim plasterki salami.

Krok 2
Ogórka pokrój w plasterki i połóż na salami. Wierzch kanapki posmaruj sosem czosnkowym i udekoruj kanapkę pomidorkami.


Dobra rada:
Aby wzbogacić smak kanapek możesz dodać kapary. Takie chrupki kanapki doskonale sprawdzą się np. na domowym przyjęciu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupki z serkiem
Tradycyjne pieczywo coraz częściej zastępuje się chrupkami zbożowymi lub ryżowymi. Zwłaszcza na przyjęciach modne są niewielkich rozmiarów kromki chrupkiego pieczywa z finezyjnymi dodatkami, pastami lub sosami. Jeśli i ty szukasz pomysłu na przekąski, którymi podejmiesz gości, dobrze trafiłaś. Kolorowe kanapki cieszyć będą ich oczy i podniebienia. Położyć można na nich dosłownie wszystko, z łatwością da się je też pięknie przystroić. Ważny jest ciekawy i smaczny dobór dodatków. Niezwykle apetyczne chrupki powstaną z dodatkiem sera topionego naturalnego (lub ziołowego), który zastąpi w kanapkach masło. Na ser połóż pikantne lub łagodne salami, w zależności od upodobań, i ozdób je ogórkami konserwowymi, pomidorkami koktajlowymi oraz kleksami majonezu. Oczywiście, wybrać możesz również własną kompozycję z dodatkiem np. wędzonej ryby, grillowanego bakłażana lub papryki czy dowolnych serów pleśniowych, i cieszyć się swoimi ulubionymi chrupkami.