Chrupki z serkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

24 plastry

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki posmaruj serkiem topionym i następnie połóż na nim plasterki salami.

Chrupki z serkiem  - Krok 1

Krok 2

Ogórka pokrój w plasterki i połóż na salami. Wierzch kanapki posmaruj sosem czosnkowym i udekoruj kanapkę pomidorkami.

Chrupki z serkiem  - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby wzbogacić smak kanapek możesz dodać kapary. Takie chrupki kanapki doskonale sprawdzą się np. na domowym przyjęciu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupki z serkiem Chrupki z serkiem

Tradycyjne pieczywo coraz częściej zastępuje się chrupkami zbożowymi lub ryżowymi. Zwłaszcza na przyjęciach modne są niewielkich rozmiarów kromki chrupkiego pieczywa z finezyjnymi dodatkami, pastami lub sosami. Jeśli i ty szukasz pomysłu na przekąski, którymi podejmiesz gości, dobrze trafiłaś. Kolorowe kanapki cieszyć będą ich oczy i podniebienia. Położyć można na nich dosłownie wszystko, z łatwością da się je też pięknie przystroić. Ważny jest ciekawy i smaczny dobór dodatków. Niezwykle apetyczne chrupki powstaną z dodatkiem sera topionego naturalnego (lub ziołowego), który zastąpi w kanapkach masło. Na ser połóż pikantne lub łagodne salami, w zależności od upodobań, i ozdób je ogórkami konserwowymi, pomidorkami koktajlowymi oraz kleksami majonezu. Oczywiście, wybrać możesz również własną kompozycję z dodatkiem np. wędzonej ryby, grillowanego bakłażana lub papryki czy dowolnych serów pleśniowych, i cieszyć się swoimi ulubionymi chrupkami.