Chrupki z serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chrupki z serkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

117 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

24 plastry

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki posmaruj serkiem topionym i następnie połóż na nim plasterki salami.

Chrupki z serkiem  - Krok 1

Krok 2

Ogórka pokrój w plasterki i połóż na salami. Wierzch kanapki posmaruj sosem czosnkowym i udekoruj kanapkę pomidorkami.

Chrupki z serkiem  - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby wzbogacić smak kanapek możesz dodać kapary. Takie chrupki kanapki doskonale sprawdzą się np. na domowym przyjęciu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bagietka z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupki z serkiem Chrupki z serkiem

Tradycyjne pieczywo coraz częściej zastępuje się chrupkami zbożowymi lub ryżowymi. Zwłaszcza na przyjęciach modne są niewielkich rozmiarów kromki chrupkiego pieczywa z finezyjnymi dodatkami, pastami lub sosami. Jeśli i ty szukasz pomysłu na przekąski, którymi podejmiesz gości, dobrze trafiłaś. Kolorowe kanapki cieszyć będą ich oczy i podniebienia. Położyć można na nich dosłownie wszystko, z łatwością da się je też pięknie przystroić. Ważny jest ciekawy i smaczny dobór dodatków. Niezwykle apetyczne chrupki powstaną z dodatkiem sera topionego naturalnego (lub ziołowego), który zastąpi w kanapkach masło. Na ser połóż pikantne lub łagodne salami, w zależności od upodobań, i ozdób je ogórkami konserwowymi, pomidorkami koktajlowymi oraz kleksami majonezu. Oczywiście, wybrać możesz również własną kompozycję z dodatkiem np. wędzonej ryby, grillowanego bakłażana lub papryki czy dowolnych serów pleśniowych, i cieszyć się swoimi ulubionymi chrupkami.