Bruschetta ze szpinakiem - bagietka: przepis | Przepisy.pl pixel

Bruschetta ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
234 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

250 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj i osusz. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę pokrój w piórka. Szpinak samaż porcjami na patelni w niewielką ilością oleju.

Krok 2

Na tej samej patelni smaż cebulkę aż się lekko zrumieni i następnie dodaj chili Knorr. Smaż 1 minutę i odstaw na bok.

Krok 3

Na końcu pokrój bagietkę na plastry i grilluj na patelni z oliwą aż będzie chrupiąca.

Krok 4

Czosnek przekrój na pół i natrzyj nim chrupiące bagietki.

Krok 5

Szpinak pokrój na mniejsze porcje, wymieszaj z pomidorkami, smażoną cebulą, octem i porwanymi liśćmi bazylii. Nakładaj porcjami na bagietkę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z serem mozzarella.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bruschetta ze szpinakiemBruschetta ze szpinakiem

Klasyczne kanapki już dawno Ci się przejadły? Chcesz spróbować nowości lub zaserwować swoim znajomym coś zupełnie innego? Postaw na bruschettę! Ta ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi zaspokoi wymagania nawet najbardziej zatwardziałych wielbicieli tradycyjnych kanapek.

Dla kogo?

Bruschetta ze szpinakiem to przekąska dla każdego, kto nie posiada zbyt wiele wolnego czasu, ale ma ochotę na zjedzenie czegoś pysznego i jednocześnie nieskomplikowanego w przygotowaniu – ten przepis to strzał w dziesiątkę!

Na jaką okazję?

Letni wieczór, dobre towarzystwo, muzyka w tle – bruschetta ze szpinakiem to świetna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół i nie tylko.

Czy wiesz, że?

Pomarańczowa odmiana pomidoa, podobnie jak inne, początkowo była rośliną o drobnych, idealnie okrągłych jagodach, rosnących dziko na wybrzeżach Peru i wyspach Galapagos. Takie właśnie były narodziny pomidora, zanim stał się rośliną uprawną.

Dla urozmaicenia:

Na jeszcze ciepłą buschettę połóż trochę sera –idealna będzie mozzarella. Możesz również zapiec ją w piekarniku.