
Składniki
1 sztuka
300 gramów
250 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj i osusz. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę pokrój w piórka. Szpinak samaż porcjami na patelni w niewielką ilością oleju.
Krok 2
Na tej samej patelni smaż cebulkę aż się lekko zrumieni i następnie dodaj chili Knorr. Smaż 1 minutę i odstaw na bok.
Krok 3
Na końcu pokrój bagietkę na plastry i grilluj na patelni z oliwą aż będzie chrupiąca.
Krok 4
Czosnek przekrój na pół i natrzyj nim chrupiące bagietki.
Krok 5
Szpinak pokrój na mniejsze porcje, wymieszaj z pomidorkami, smażoną cebulą, octem i porwanymi liśćmi bazylii. Nakładaj porcjami na bagietkę.

Dobra rada:
Podawaj z serem mozzarella.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bruschetta ze szpinakiem
Klasyczne kanapki już dawno Ci się przejadły? Chcesz spróbować nowości lub zaserwować swoim znajomym coś zupełnie innego? Postaw na bruschettę! Ta ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi zaspokoi wymagania nawet najbardziej zatwardziałych wielbicieli tradycyjnych kanapek.
Dla kogo?
Bruschetta ze szpinakiem to przekąska dla każdego, kto nie posiada zbyt wiele wolnego czasu, ale ma ochotę na zjedzenie czegoś pysznego i jednocześnie nieskomplikowanego w przygotowaniu – ten przepis to strzał w dziesiątkę!
Na jaką okazję?
Letni wieczór, dobre towarzystwo, muzyka w tle – bruschetta ze szpinakiem to świetna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół i nie tylko.
Czy wiesz, że?
Pomarańczowa odmiana pomidoa, podobnie jak inne, początkowo była rośliną o drobnych, idealnie okrągłych jagodach, rosnących dziko na wybrzeżach Peru i wyspach Galapagos. Takie właśnie były narodziny pomidora, zanim stał się rośliną uprawną.
Dla urozmaicenia:
Na jeszcze ciepłą buschettę połóż trochę sera –idealna będzie mozzarella. Możesz również zapiec ją w piekarniku.


































