Pomidorowe smoothie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe smoothie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 szczypta

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mikserze zmiksuj sok pomidorowy, sok pomarańczowy, oliwę oraz szczyptę Imbiru Knorr. Podawaj schłodzone w wysokiej szklance. Na wierzchu możesz skropić oliwą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Opcjonalnie możesz dodać kilka kropel tabasco dla podkreślenia smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe smoothie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe smoothie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe smoothie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe smoothie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe smoothie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe smoothie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe smoothie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe smoothie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorowe smoothiePomidorowe smoothie

Wszyscy miłośnicy mieszania różnorodnych smaków proszeni na pokład! W naszym smoothie znajdziecie sok z soczystych pomidorów, słodkich pomarańczy oraz wyrazisty, lekko pikantny imbir. Z takim zestawem monotonia w kuchni nikomu nie grozi.

Dla kogo?

Zrobienie smoothie będzie dla początkujących kucharzy znakomitą lekcją łączenia rozmaitych składników. Zadowoli wszystkich, którzy szukają smacznych nowości do swojego menu.

Na jaką okazję?

Smakuje doskonale o każdej porze dnia. Na śniadanie, jako dodatek do lunchu albo podwieczorek. Szybka przekąska po treningu lub w czasie spaceru? Jak najbardziej!

Czy wiesz, że?

Olej z pestek winogron, który widnieje w przepisie, szerzej znany jest od XVI wieku. Jego wytwarzaniem na początku zajmowali się Włosi, jednak dopiero Francuzi w XIX wieku zapoczątkowali produkcję na skalę przemysłową.

Dla urozmaicenia:

W czasie przygotowywania smoothie należy unikać cukru. Jeśli ktoś uzna go za konieczny, lepiej sięgnąć po odrobinę miodu.