
Składniki
250 mililitrów
1 szczypta
200 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W mikserze zmiksuj sok pomidorowy, sok pomarańczowy, oliwę oraz szczyptę Imbiru Knorr. Podawaj schłodzone w wysokiej szklance. Na wierzchu możesz skropić oliwą.

Dobra rada:
Opcjonalnie możesz dodać kilka kropel tabasco dla podkreślenia smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorowe smoothie
Wszyscy miłośnicy mieszania różnorodnych smaków proszeni na pokład! W naszym smoothie znajdziecie sok z soczystych pomidorów, słodkich pomarańczy oraz wyrazisty, lekko pikantny imbir. Z takim zestawem monotonia w kuchni nikomu nie grozi.
Dla kogo?
Zrobienie smoothie będzie dla początkujących kucharzy znakomitą lekcją łączenia rozmaitych składników. Zadowoli wszystkich, którzy szukają smacznych nowości do swojego menu.
Na jaką okazję?
Smakuje doskonale o każdej porze dnia. Na śniadanie, jako dodatek do lunchu albo podwieczorek. Szybka przekąska po treningu lub w czasie spaceru? Jak najbardziej!
Czy wiesz, że?
Olej z pestek winogron, który widnieje w przepisie, szerzej znany jest od XVI wieku. Jego wytwarzaniem na początku zajmowali się Włosi, jednak dopiero Francuzi w XIX wieku zapoczątkowali produkcję na skalę przemysłową.
Dla urozmaicenia:
W czasie przygotowywania smoothie należy unikać cukru. Jeśli ktoś uzna go za konieczny, lepiej sięgnąć po odrobinę miodu.