
Składniki
150 gramów
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju w rondlu.
Krok 2
Dodaj komosę, smaż jeszcze jedną minutę, następnie zalej wodą i gotuj według wskazówek na opakowaniu producenta. Po ugotowaniu odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Ogórka umyj i pokrój na mniejszą kostkę. Ciecierzycę odcedź. Z granatu oddziel same pestki.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, octem oraz trzema łyżkami wody. Wymieszaj sałatkę z przygotowanym dressingiem i podawaj np. w słoikach. Posyp sezamem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać porwane listki pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Orientalna sałatka z komosą
Pomysłów na sałatki znajdziesz bez liku. Skomponowane z rozmaitych dodatków, zachwycają smakiem i wyglądem. Dziś postaw na azjatyckie smaki! Polecamy wypróbować rewelacyjny przepis na orientalną sałatkę z komosą. Brzmi apetycznie? Zapewniamy, że tak też smakuje!
Dla kogo?
Dla każdego, kto szuka inspiracji na mniej klasyczne potrawy. Orientalna sałatka z komosą bardzo dobrze wpisuje się w ten nurt.
Na jaką okazję?
Sałatkę z komosą przygotuj wcześniej i weź ze sobą w podróż – to znakomita propozycja na pyszny lunch. Smacznego!
Czy wiesz, że?
Z punktu widzenia botaniki quinoa (komosa ryżowa) nie jest zbożem, lecz bliską krewną szpinaku, buraka i boćwiny. To wytrzymała roślina, zdolna przetrwać mrozy, susze i porywy silnego wiatru, nie wymaga również intensywnego nawożenia.
Dla urozmaicenia:
Do orientalnej sałatki z komosą będzie pasować rukola. Jej ostry smak idealnie zbalansuje słodycz granatu.