Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

360 gramów

240 mililitrów

240 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj wodę, ocet, cukier i 1 łyżkę świeżego tymianku i wlej tą mieszankę do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Cebule przekrój na pół (pozostawiając skórkę) i włóż je (przekrojoną stroną do dołu) do marynaty. Trzymaj pod przykryciem i odstaw do lodówki na jedną noc.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

Krok 4

Obróć cebule i skrop je 1 łyżką oliwy z oliwek, solą i pieprzem. Piecz w piekarniku przez około pół godziny. Nie przestawaj polewać cebuli marynatą.

Krok 5

Wyjmij cebulę z piekarnika i przełóż ją do miski. Pozostałą marynatę włóż do piekarnika i pozostaw na około 10 minut, tak aby stała się bardziej gęsta.

Krok 6

Polej cebulę gęstą marynatą i posyp pozostałymi listkami tymianku oraz płatkami czerwonej papryczki chilli. Przygotuj roślinne nuggetsy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj z marynowaną cebulą!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsamiMarynowana cebula z roślinnymi nuggetsami

Cebula to specyficzne warzywo – z jednej strony potrafi doprowadzić do płaczu największego twardziela, a z drugiej trudno byłoby sobie wyobrazić codzienne gotowanie bez jej udziału. Tym razem nie chcemy, by pełniła funkcję wyłącznie dodatku. Cebula marynowana w wyrazistej zalewie, połączona chrupiącymi nuggetsami okaże się nietuzinkowym rarytasem.

Dla kogo?

Dla kucharza, który żadnych wyzwań się nie boi! Zrobienie z cebuli marynowanej gwoździa programu podczas posiłku może wydawać się dość zaskakujące. Musisz wiedzieć, że kluczem do sukcesu jest podanie jej z odpowiednimi dodatkami takimi jak roślinne nuggetsy.

Na jaką okazję?

Masz wrażenie, że w twoim jadłospisie zapanowała nuda i dawno nie było sposobności, żeby spróbować czegoś nowego? Marynowana czerwona cebula z roślinnymi nuggetsami to niebanalny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Czy wiesz, że?

Czerwona cebula pod względem właściwości przypomina popularne białe i żółte odmiany, lecz wyróżnia się stosunkowo łagodnym, odrobinę słodkawym smakiem.

Dla urozmaicenia:

Marynowana i pieczona cebula z wegańskimi nuggetsami może być świetnym uzupełnieniem warzywnych burgerów.