Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

360 gramów

240 mililitrów

240 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj wodę, ocet, cukier i 1 łyżkę świeżego tymianku i wlej tą mieszankę do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Cebule przekrój na pół (pozostawiając skórkę) i włóż je (przekrojoną stroną do dołu) do marynaty. Trzymaj pod przykryciem i odstaw do lodówki na jedną noc.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

Krok 4

Obróć cebule i skrop je 1 łyżką oliwy z oliwek, solą i pieprzem. Piecz w piekarniku przez około pół godziny. Nie przestawaj polewać cebuli marynatą.

Krok 5

Wyjmij cebulę z piekarnika i przełóż ją do miski. Pozostałą marynatę włóż do piekarnika i pozostaw na około 10 minut, tak aby stała się bardziej gęsta.

Krok 6

Polej cebulę gęstą marynatą i posyp pozostałymi listkami tymianku oraz płatkami czerwonej papryczki chilli. Przygotuj roślinne nuggetsy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj z marynowaną cebulą!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynowana cebula z roślinnymi nuggetsamiMarynowana cebula z roślinnymi nuggetsami

Cebula to specyficzne warzywo – z jednej strony potrafi doprowadzić do płaczu największego twardziela, a z drugiej trudno byłoby sobie wyobrazić codzienne gotowanie bez jej udziału. Tym razem nie chcemy, by pełniła funkcję wyłącznie dodatku. Cebula marynowana w wyrazistej zalewie, połączona chrupiącymi nuggetsami okaże się nietuzinkowym rarytasem.

Dla kogo?

Dla kucharza, który żadnych wyzwań się nie boi! Zrobienie z cebuli marynowanej gwoździa programu podczas posiłku może wydawać się dość zaskakujące. Musisz wiedzieć, że kluczem do sukcesu jest podanie jej z odpowiednimi dodatkami takimi jak roślinne nuggetsy.

Na jaką okazję?

Masz wrażenie, że w twoim jadłospisie zapanowała nuda i dawno nie było sposobności, żeby spróbować czegoś nowego? Marynowana czerwona cebula z roślinnymi nuggetsami to niebanalny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Czy wiesz, że?

Czerwona cebula pod względem właściwości przypomina popularne białe i żółte odmiany, lecz wyróżnia się stosunkowo łagodnym, odrobinę słodkawym smakiem.

Dla urozmaicenia:

Marynowana i pieczona cebula z wegańskimi nuggetsami może być świetnym uzupełnieniem warzywnych burgerów.