
Składniki
1 sztuka
500 gramów
400 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
10 łyżek
4 szklanki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie w wysokim garnku.
Krok 2
Następnie dodać obranego, pokrojonego batata, marchewki i kalafiora podzielonego na różyczki.
Krok 3
Zalać warzywa wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować około 20 minut.
Krok 4
Dodać mleczko kokosowe i zblendować na gładki krem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































