Krem z pora batata i kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pora batata i kalafiora

Autor: Weronika Pieszak

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

209 osób wydrukowało

Pobierz pdf

361 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

400 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

10 łyżek

4 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie w wysokim garnku.

Krok 2

Następnie dodać obranego, pokrojonego batata, marchewki i kalafiora podzielonego na różyczki.

Krok 3

Zalać warzywa wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować około 20 minut.

Krok 4

Dodać mleczko kokosowe i zblendować na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej