Krem z pora batata i kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pora batata i kalafiora

Autor: Weronika Pieszak

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

351 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

400 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

10 łyżek

4 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie w wysokim garnku.

Krok 2

Następnie dodać obranego, pokrojonego batata, marchewki i kalafiora podzielonego na różyczki.

Krok 3

Zalać warzywa wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować około 20 minut.

Krok 4

Dodać mleczko kokosowe i zblendować na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej