Krem z pora batata i kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pora batata i kalafiora

Autor: Weronika Pieszak

ratingratingratingratingrating

9

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

217 osób wydrukowało

Pobierz pdf

385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

400 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

10 łyżek

4 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie w wysokim garnku.

Krok 2

Następnie dodać obranego, pokrojonego batata, marchewki i kalafiora podzielonego na różyczki.

Krok 3

Zalać warzywa wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować około 20 minut.

Krok 4

Dodać mleczko kokosowe i zblendować na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej