
Składniki
1 sztuka
500 gramów
400 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
10 łyżek
4 szklanki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie w wysokim garnku.
Krok 2
Następnie dodać obranego, pokrojonego batata, marchewki i kalafiora podzielonego na różyczki.
Krok 3
Zalać warzywa wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować około 20 minut.
Krok 4
Dodać mleczko kokosowe i zblendować na gładki krem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej