Składniki
1 puszka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżki
400 mililitrów
2 słoiki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Podgrzej olej w dużym garnku. Posiekaj cebulę i czosnek, zetrzyj imbir na tarce, dodaj i smaż w garnku, aż cebula będzie miękka.
Krok 2
Posiekaj chilli. Następnie dodaj do cebuli wraz z liściem laurowym, kminem rzymskim, kolendrą i garam masalą. Smaż przez około 4-5 minut, następnie dodaj pomidory.
Krok 3
Dolej napój kokosowy i 400 mililitrów wody. Następnie dodaj kostkę Knorr.
Krok 4
Gotuj około 15-20 minut, a następnie zmiksuj blenderem. Podawaj z pieczywem. Możesz posypać zupę świeżą kolendrą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Indyjska zupa pomidorowa - VIDEO
Lekko pikantna indyjska zupa pomidorowa zachwyca swoim orientalnym, wyrazistym smakiem. Zamiast śmietany dodaj do niej napój kokosowy i serwuj gorącą! Zupa pomidorowa to klasyka polskiej kuchni. Warto jednak od czasu do czasu podać ją w nieco innej wersji – ze szczyptą pikanterii i dodatkiem typowych dla kuchni indyjskiej przypraw.
Dla kogo?
Kolendra, chili, kmin rzymski, świeży imbir i garam masala zmienią pospolitą pomidorówkę w prawdziwy kulinarny majstersztyk. Orientalna zupa pomidorowa przeniesie cię w porze posiłku w inny świat – oto przepis na podróż bez wychodzenia z domu!
Na jaką okazję?
Zaskocz swoich domowników zupą pomidorową indyjską. Na pewno docenią starania i często będą dopytywać o powtórkę. Taki obiad na długo pozostanie w ich pamięci.
Czy wiesz, że?
Do przyrządzenia indyjskiej zupy pomidorowej zamiast pomidorów z puszki możesz oczywiście użyć świeżych. Pamiętaj jednak, by najpierw sparzyć je i obrać ze skórki.
Dla urozmaicenia:
Indyjską zupę pomidorową podawaj z chlebem lub z dodatkiem długoziarnistego ryżu. Ugotuj go w osobnym garnku, a do wody – oprócz soli – dorzuć odrobinę curry. Gotowe danie udekoruj listkami kolendry i drobno posiekaną papryczką chili. Jeśli nie masz kolendry, użyj pietruszki. Twój talerz z pomidorową indyjską zupą będzie wyglądać niezwykle apetycznie!