Zupa pomidorowa klasyczna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa pomidorowa klasyczna

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć. Warzywa umyć, obrać i pokroić w słupki. Mięso zalać ostudzonym bulionem z kostki i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2

Następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Dodać warzywa i gotować kolejne 20 minut.

Krok 3

Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Pod koniec gotowania zabielić zahartowaną śmietaną i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej