Zupa pomidorowa klasyczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa klasyczna

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć. Warzywa umyć, obrać i pokroić w słupki. Mięso zalać ostudzonym bulionem z kostki i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2

Następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Dodać warzywa i gotować kolejne 20 minut.

Krok 3

Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Pod koniec gotowania zabielić zahartowaną śmietaną i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowa zupa pomidorowa
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej