Zupa pomidorowa klasyczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa klasyczna

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

1 pęczek

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć. Warzywa umyć, obrać i pokroić w słupki. Mięso zalać ostudzonym bulionem z kostki i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2

Następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Dodać warzywa i gotować kolejne 20 minut.

Krok 3

Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Pod koniec gotowania zabielić zahartowaną śmietaną i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej