Zupa pomidorowa klasyczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa klasyczna

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 pęczek

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć. Warzywa umyć, obrać i pokroić w słupki. Mięso zalać ostudzonym bulionem z kostki i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2

Następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Dodać warzywa i gotować kolejne 20 minut.

Krok 3

Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy. Pod koniec gotowania zabielić zahartowaną śmietaną i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa klasyczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowa zupa pomidorowa
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej