
Składniki
400 gramów
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pietruszkę lub koperek. Ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Przesmaż cebulę z czosnkiem (lekko zmiażdżonym) na oliwie.

Krok 2
Dodaj pomidory i gotuj przez 5 min. Przetrzyj pomidory przez sito.

Krok 3
Dodaj 1 l wody i 2 kostki rosołowe Knorr. Gotuj przez 10 min. Podawaj zupę z makaronem posypaną koperkiem lub pietruszką.


Dobra rada:
Przygotuj zupę ze świeżych pomidorów (ok. 1 kg). Dodaj do zupy ugotowaną marchewkę pokrojoną w talarki. Zamiast makaronu przygotuj kluski z domowych naleśników.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorowa z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem to klasyka polskich stołów. Aromatyczna, o apetycznym kolorze w wielu domach jest pysznym wstępem do obiadowego dania głównego. Chcesz zmierzyć się z tą kulinarną legendą, ale nie wiesz, od czego zacząć? Z naszym przepisem na pomidorówkę z makaronem możesz być pewien sukcesu.
Dla kogo?
Dobra zupa pomidorowa z makaronem to danie uniwersalne. Trudno znaleźć osobę, która odmówi degustacji! Jednocześnie jest to potrawa, którą z satysfakcją przyrządzi nawet początkujący kucharz.
Na jaką okazję?
Szukasz pomysłu na codzienny obiad dla całej rodziny? Przepis na zupę pomidorową z makaronem to pewniak, który udaje się zawsze i zawsze smakuje tak samo dobrze.
Czy wiesz, że?
Jako bazę zupy pomidorowej z makaronem możesz wykorzystać rosół z poprzedniego dnia. Dodaj do niego resztę składników, które warto wcześniej podsmażyć na oliwie z oliwek, dzięki czemu wydobyta zostanie z nich pełnia smaków.
Dla urozmaicenia:
Przepis na pomidorową z makaronem można wzbogacić na wiele różnych sposobów. Do dekoracji talerzy, zamiast natki pietruszki, użyj świeżych listków bazylii. Czym zastąpić makaron do pomidorowej? Zaskocz bliskich paluchami z ciasta francuskiego.




































