
Składniki
400 gramów
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pietruszkę lub koperek. Ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Przesmaż cebulę z czosnkiem (lekko zmiażdżonym) na oliwie.

Krok 2
Dodaj pomidory i gotuj przez 5 min. Przetrzyj pomidory przez sito.

Krok 3
Dodaj 1 l wody i 2 kostki rosołowe Knorr. Gotuj przez 10 min. Podawaj zupę z makaronem posypaną koperkiem lub pietruszką.


Dobra rada:
Przygotuj zupę ze świeżych pomidorów (ok. 1 kg). Dodaj do zupy ugotowaną marchewkę pokrojoną w talarki. Zamiast makaronu przygotuj kluski z domowych naleśników.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorowa z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem to klasyka polskich stołów. Aromatyczna, o apetycznym kolorze w wielu domach jest pysznym wstępem do obiadowego dania głównego. Chcesz zmierzyć się z tą kulinarną legendą, ale nie wiesz, od czego zacząć? Z naszym przepisem na pomidorówkę z makaronem możesz być pewien sukcesu.
Dla kogo?
Dobra zupa pomidorowa z makaronem to danie uniwersalne. Trudno znaleźć osobę, która odmówi degustacji! Jednocześnie jest to potrawa, którą z satysfakcją przyrządzi nawet początkujący kucharz.
Na jaką okazję?
Szukasz pomysłu na codzienny obiad dla całej rodziny? Przepis na zupę pomidorową z makaronem to pewniak, który udaje się zawsze i zawsze smakuje tak samo dobrze.
Czy wiesz, że?
Jako bazę zupy pomidorowej z makaronem możesz wykorzystać rosół z poprzedniego dnia. Dodaj do niego resztę składników, które warto wcześniej podsmażyć na oliwie z oliwek, dzięki czemu wydobyta zostanie z nich pełnia smaków.
Dla urozmaicenia:
Przepis na pomidorową z makaronem można wzbogacić na wiele różnych sposobów. Do dekoracji talerzy, zamiast natki pietruszki, użyj świeżych listków bazylii. Czym zastąpić makaron do pomidorowej? Zaskocz bliskich paluchami z ciasta francuskiego.