Zupa jarzynowa z makaronem i ziemniakami - łatwa | Przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z makaronem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 3 litry wody, dodaj kostki bulionowe, wymieszaj. Warzywa obierz, pokrój i dołóż do bulionu. Gotuj 10 minut. Dodaj makaron i gotuj jeszcze 15 minut.

Krok 2

W garnuszku wymieszaj śmietanę z mąką. Dodaj trochę gorącego bulionu, wymieszaj i wlej do garnka z zupą. Gotuj jeszcze minutę. Dodaj posiekaną natkę i szczypiorek.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej