Zupa jarzynowa z makaronem i ziemniakami - łatwa | Przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z makaronem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 3 litry wody, dodaj kostki bulionowe, wymieszaj. Warzywa obierz, pokrój i dołóż do bulionu. Gotuj 10 minut. Dodaj makaron i gotuj jeszcze 15 minut.

Krok 2

W garnuszku wymieszaj śmietanę z mąką. Dodaj trochę gorącego bulionu, wymieszaj i wlej do garnka z zupą. Gotuj jeszcze minutę. Dodaj posiekaną natkę i szczypiorek.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej