
Składniki
0.5 szklanki
0.5 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 3 litry wody, dodaj kostki bulionowe, wymieszaj. Warzywa obierz, pokrój i dołóż do bulionu. Gotuj 10 minut. Dodaj makaron i gotuj jeszcze 15 minut.
Krok 2
W garnuszku wymieszaj śmietanę z mąką. Dodaj trochę gorącego bulionu, wymieszaj i wlej do garnka z zupą. Gotuj jeszcze minutę. Dodaj posiekaną natkę i szczypiorek.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej