
Składniki
0.5 szklanki
0.5 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 3 litry wody, dodaj kostki bulionowe, wymieszaj. Warzywa obierz, pokrój i dołóż do bulionu. Gotuj 10 minut. Dodaj makaron i gotuj jeszcze 15 minut.
Krok 2
W garnuszku wymieszaj śmietanę z mąką. Dodaj trochę gorącego bulionu, wymieszaj i wlej do garnka z zupą. Gotuj jeszcze minutę. Dodaj posiekaną natkę i szczypiorek.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej