Zupa jarzynowa z makaronem i ziemniakami - łatwa | Przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z makaronem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 3 litry wody, dodaj kostki bulionowe, wymieszaj. Warzywa obierz, pokrój i dołóż do bulionu. Gotuj 10 minut. Dodaj makaron i gotuj jeszcze 15 minut.

Krok 2

W garnuszku wymieszaj śmietanę z mąką. Dodaj trochę gorącego bulionu, wymieszaj i wlej do garnka z zupą. Gotuj jeszcze minutę. Dodaj posiekaną natkę i szczypiorek.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej