
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
500 gramów
3 łyżki
500 gramów
250 gramów
1 pęczek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej suchy groch zimną wodą na noc.
Krok 2
Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w kawałki.
Krok 3
W dużym garnku zagotuj wodę, rozpuść w niej kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i dodaj wszystkie warzywa wraz z grochem, koncentratem pomidorowym i makaronem. Gotuj do, czasu, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie.
Krok 4
Przed podaniem do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą skórkę z cytryny i świeżo mielony pieprz.
Krok 5
Podawaj udekorowaną listkami tymianku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa warzywna
Bogactwo warzyw, świeże zioła i drobiowo-warzywny bulion to główne składniki tego smacznego dania. Zupa warzywna sprawdzi się zarówno jako codzienne danie obiadowe, jak i przystawka na przyjęciu. Jeśli lubisz ostrzejsze potrawy, możesz dodać do niej odrobinę ostrej papryki i imbiru. Doprawiona świeżym szpinakiem, z dodatkiem młodych ziemniaków, będzie pysznym wiosennym daniem, do którego warto wykorzystać sezonowe warzywa. Planując przygotowanie tej zupy, pamiętaj, by co najmniej dwanaście godzin wcześniej zalać groch wodą, aby odpowiednio zmiękł i napęczniał. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę i wrzuć razem z drobnym makaronem, koncentratem pomidorowym oraz namoczonym grochem do rosołu, a następnie gotuj, aż wszystko zmięknie. Zupę warzywną możesz też serwować z kaszą jaglaną lub komosą ryżową zamiast makaronu. Jeśli lubisz zabielaną wersję tej potrawy, podawaj ją z kleksem śmietany. Udekoruj całość świeżym tymiankiem lub rukolą albo posyp czosnkowymi grzankami. Przygotuj to warzywne, uniwersalne danie według naszego przepisu!