Zupa warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

162 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

500 gramów

3 łyżki

500 gramów

250 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej suchy groch zimną wodą na noc.

Krok 2

Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w kawałki.

Krok 3

W dużym garnku zagotuj wodę, rozpuść w niej kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i dodaj wszystkie warzywa wraz z grochem, koncentratem pomidorowym i makaronem. Gotuj do, czasu, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie.

Krok 4

Przed podaniem do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą skórkę z cytryny i świeżo mielony pieprz.

Krok 5

Podawaj udekorowaną listkami tymianku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa warzywnaZupa warzywna

Bogactwo warzyw, świeże zioła i drobiowo-warzywny bulion to główne składniki tego smacznego dania. Zupa warzywna sprawdzi się zarówno jako codzienne danie obiadowe, jak i przystawka na przyjęciu. Jeśli lubisz ostrzejsze potrawy, możesz dodać do niej odrobinę ostrej papryki i imbiru. Doprawiona świeżym szpinakiem, z dodatkiem młodych ziemniaków, będzie pysznym wiosennym daniem, do którego warto wykorzystać sezonowe warzywa. Planując przygotowanie tej zupy, pamiętaj, by co najmniej dwanaście godzin wcześniej zalać groch wodą, aby odpowiednio zmiękł i napęczniał. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę i wrzuć razem z drobnym makaronem, koncentratem pomidorowym oraz namoczonym grochem do rosołu, a następnie gotuj, aż wszystko zmięknie. Zupę warzywną możesz też serwować z kaszą jaglaną lub komosą ryżową zamiast makaronu. Jeśli lubisz zabielaną wersję tej potrawy, podawaj ją z kleksem śmietany. Udekoruj całość świeżym tymiankiem lub rukolą albo posyp czosnkowymi grzankami. Przygotuj to warzywne, uniwersalne danie według naszego przepisu!