Zupa dyniowa z czerwoną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z czerwoną fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
232 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

607 osób wydrukowało

Pobierz pdf

504 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 litry

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Gotuj ziemniaki z dynią przez 30 minut w 2 litrach wody wraz z kostkami Knorr.

Krok 2

Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę na krem.

Krok 3

Dodaj do zupy fasolkę z puszki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Rozgrzej olej na patelni i smaż przez 2 minuty posiekany czosnek, pokrojone w paski seler i cebulę.

Krok 5

Podawaj zupę na talerzu, z łyżką smażonej cebulki z selerem, świeżo mielonym pieprzem i szałwią.

1

Opinie o przepisie

  • Rafal Pokutta

    Rafal Pokutta , 12.10.2016

    2 litry wody?? 1 litr jest wystarczająco

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa dyniowa z czerwoną fasolkąZupa dyniowa z czerwoną fasolką

Zupa dyniowa to jeden z najpopularniejszych smaków jesieni. Jest gęsta, delikatna i zarazem  słodkawa. Podana z czerwoną fasolą nabiera meksykańskiego charakteru, zwłaszcza jeśli posypie się ją podsmażoną z czosnkiem cebulą. Potrawa staje się wtedy bardziej pikantna i wyrazista. Przyrządza się ją, gotując ziemniaki z dynią i przyprawami. Następnie miksuje się całość na gładki krem i dorzuca fasolę oraz pozostałe składniki. Zupa serwuje się z drobnymi grzankami lub świeżym pieczywem. Sprawdzi się też dodatek prażonych pestek dyni lub startego żółtego sera. Zupa dyniowa z czerwoną fasolką będzie wyśmienita, jeśli podając ją na stół, posypiesz ją też świeżymi ziołami. Pasować będą natka pietruszki lub tymianek. Jeśli chcesz wzbogacić smak potrawy, dodaj do niej odrobinę chili, imbiru lub sok z pomarańczy. Będzie także wyśmienita, jeśli podasz do niej zrobionego z zapieczonego parmezanu chipsa. To danie sprawdzi się nie tylko jako obiad, ale i pyszna gorąca przekąską podczas przyjęcia. Zapoznaj się z przepisem na zupę dyniową.