Zupa dyniowa z czerwoną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z czerwoną fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
232 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

611 osób wydrukowało

Pobierz pdf

512 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 litry

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Gotuj ziemniaki z dynią przez 30 minut w 2 litrach wody wraz z kostkami Knorr.

Krok 2

Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę na krem.

Krok 3

Dodaj do zupy fasolkę z puszki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Rozgrzej olej na patelni i smaż przez 2 minuty posiekany czosnek, pokrojone w paski seler i cebulę.

Krok 5

Podawaj zupę na talerzu, z łyżką smażonej cebulki z selerem, świeżo mielonym pieprzem i szałwią.

1

Opinie o przepisie

  • Rafal Pokutta

    Rafal Pokutta , 12.10.2016

    2 litry wody?? 1 litr jest wystarczająco

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa cebulowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa dyniowa z czerwoną fasolkąZupa dyniowa z czerwoną fasolką

Zupa dyniowa to jeden z najpopularniejszych smaków jesieni. Jest gęsta, delikatna i zarazem  słodkawa. Podana z czerwoną fasolą nabiera meksykańskiego charakteru, zwłaszcza jeśli posypie się ją podsmażoną z czosnkiem cebulą. Potrawa staje się wtedy bardziej pikantna i wyrazista. Przyrządza się ją, gotując ziemniaki z dynią i przyprawami. Następnie miksuje się całość na gładki krem i dorzuca fasolę oraz pozostałe składniki. Zupa serwuje się z drobnymi grzankami lub świeżym pieczywem. Sprawdzi się też dodatek prażonych pestek dyni lub startego żółtego sera. Zupa dyniowa z czerwoną fasolką będzie wyśmienita, jeśli podając ją na stół, posypiesz ją też świeżymi ziołami. Pasować będą natka pietruszki lub tymianek. Jeśli chcesz wzbogacić smak potrawy, dodaj do niej odrobinę chili, imbiru lub sok z pomarańczy. Będzie także wyśmienita, jeśli podasz do niej zrobionego z zapieczonego parmezanu chipsa. To danie sprawdzi się nie tylko jako obiad, ale i pyszna gorąca przekąską podczas przyjęcia. Zapoznaj się z przepisem na zupę dyniową.