
Składniki
800 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
2 litry
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Gotuj ziemniaki z dynią przez 30 minut w 2 litrach wody wraz z kostkami Knorr.
Krok 2
Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę na krem.
Krok 3
Dodaj do zupy fasolkę z puszki i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 4
Rozgrzej olej na patelni i smaż przez 2 minuty posiekany czosnek, pokrojone w paski seler i cebulę.
Krok 5
Podawaj zupę na talerzu, z łyżką smażonej cebulki z selerem, świeżo mielonym pieprzem i szałwią.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa dyniowa z czerwoną fasolką
Zupa dyniowa to jeden z najpopularniejszych smaków jesieni. Jest gęsta, delikatna i zarazem słodkawa. Podana z czerwoną fasolą nabiera meksykańskiego charakteru, zwłaszcza jeśli posypie się ją podsmażoną z czosnkiem cebulą. Potrawa staje się wtedy bardziej pikantna i wyrazista. Przyrządza się ją, gotując ziemniaki z dynią i przyprawami. Następnie miksuje się całość na gładki krem i dorzuca fasolę oraz pozostałe składniki. Zupa serwuje się z drobnymi grzankami lub świeżym pieczywem. Sprawdzi się też dodatek prażonych pestek dyni lub startego żółtego sera. Zupa dyniowa z czerwoną fasolką będzie wyśmienita, jeśli podając ją na stół, posypiesz ją też świeżymi ziołami. Pasować będą natka pietruszki lub tymianek. Jeśli chcesz wzbogacić smak potrawy, dodaj do niej odrobinę chili, imbiru lub sok z pomarańczy. Będzie także wyśmienita, jeśli podasz do niej zrobionego z zapieczonego parmezanu chipsa. To danie sprawdzi się nie tylko jako obiad, ale i pyszna gorąca przekąską podczas przyjęcia. Zapoznaj się z przepisem na zupę dyniową.