Zupa dyniowa z czerwoną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z czerwoną fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

231 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

600 osób wydrukowało

Pobierz pdf

500 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 litry

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Gotuj ziemniaki z dynią przez 30 minut w 2 litrach wody wraz z kostkami Knorr.

Krok 2

Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę na krem.

Krok 3

Dodaj do zupy fasolkę z puszki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Rozgrzej olej na patelni i smaż przez 2 minuty posiekany czosnek, pokrojone w paski seler i cebulę.

Krok 5

Podawaj zupę na talerzu, z łyżką smażonej cebulki z selerem, świeżo mielonym pieprzem i szałwią.

1

Opinie o przepisie

  • Rafal Pokutta

    Rafal Pokutta , 12.10.2016

    2 litry wody?? 1 litr jest wystarczająco

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa dyniowa z czerwoną fasolkąZupa dyniowa z czerwoną fasolką

Zupa dyniowa to jeden z najpopularniejszych smaków jesieni. Jest gęsta, delikatna i zarazem  słodkawa. Podana z czerwoną fasolą nabiera meksykańskiego charakteru, zwłaszcza jeśli posypie się ją podsmażoną z czosnkiem cebulą. Potrawa staje się wtedy bardziej pikantna i wyrazista. Przyrządza się ją, gotując ziemniaki z dynią i przyprawami. Następnie miksuje się całość na gładki krem i dorzuca fasolę oraz pozostałe składniki. Zupa serwuje się z drobnymi grzankami lub świeżym pieczywem. Sprawdzi się też dodatek prażonych pestek dyni lub startego żółtego sera. Zupa dyniowa z czerwoną fasolką będzie wyśmienita, jeśli podając ją na stół, posypiesz ją też świeżymi ziołami. Pasować będą natka pietruszki lub tymianek. Jeśli chcesz wzbogacić smak potrawy, dodaj do niej odrobinę chili, imbiru lub sok z pomarańczy. Będzie także wyśmienita, jeśli podasz do niej zrobionego z zapieczonego parmezanu chipsa. To danie sprawdzi się nie tylko jako obiad, ale i pyszna gorąca przekąską podczas przyjęcia. Zapoznaj się z przepisem na zupę dyniową.