
Składniki
3 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
500 mililitrów
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę, czosnek i chili wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na około 25-30 minut, aż warzywa zmiękną. Upieczone warzywa obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2
Warzywa umieść w garnku, zalej śmietaną i 300 ml wody, dodaj kostkę rosołową Knorr. Całość zagotuj, a następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 3
Mięso mielone wymieszaj z zupą gulaszową Knorr. Z farszu zrób małe kulki, obsmaż je na tłuszczu, zalej 200 ml wody i gotuj około 5 minut.

Krok 4
Zupę połącz z kulkami mięsnymi i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa paprykowa z pulpetami
Bez zupy nie ma obiadu – twierdzą niektórzy. A jeśli to zupa z pulpetami? Można powiedzieć, że na jednym talerzu dostajemy dwa dania. Czemu więc nie ułatwić sobie życia? Wypróbuj przepis na zupę paprykową i nie zawracaj już sobie głowy drugim daniem!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy lubią praktyczne dania i chcą, żeby było pożywnie i smacznie na jednym talerzu. Zupa paprykowa z pulpetami mięsnymi to dwa dania w jednym!
Na jaką okazję?
To zupa uniwersalna! Sprawdzi się na co dzień i od święta. Spróbuj raz, a przepis na zupę z papryki pieczonej zagości w Twoim menu na stałe.
Czy wiesz, że?
Meksykanie często wykorzystują papryczkę jako… ozdobę i wieszają ją na choince!
Dla urozmaicenia
Chcesz więcej kolorów na talerzu? Zamień jedną czerwoną paprykę na żółtą lub zieloną. Smak zupy z pulpetami będzie jeszcze ciekawszy!