Zupa paprykowa z pulpetami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

124

1907 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2284 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3665 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę, czosnek i chili wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na około 25-30 minut, aż warzywa zmiękną. Upieczone warzywa obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a cebulę i czosnek posiekaj.

Zupa paprykowa z pulpetami  - Krok 1

Krok 2

Warzywa umieść w garnku, zalej śmietaną i 300 ml wody, dodaj kostkę rosołową Knorr. Całość zagotuj, a następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Zupa paprykowa z pulpetami  - Krok 2

Krok 3

Mięso mielone wymieszaj z zupą gulaszową Knorr. Z farszu zrób małe kulki, obsmaż je na tłuszczu, zalej 200 ml wody i gotuj około 5 minut.

Zupa paprykowa z pulpetami  - Krok 3

Krok 4

Zupę połącz z kulkami mięsnymi i podawaj.

Zupa paprykowa z pulpetami  - Krok 4
10

Opinie o przepisie

  • Marek Krum

    Marek Krum, 02.10.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ela luszynska

    ela luszynska, 26.02.2019

    Wyszła pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Gackowska

    Justyna Gackowska, 21.11.2018

    palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • slawomirjusta@gmail.com  armes

    slawomirjusta@gmail.com armes, 28.05.2018

    pogubiłem się z kostkami w przepisie jest dodać 1 kostkę a w liście produktów 2.Zrobilem na 1 kostce rosolowej i zupa była pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec, 27.12.2017

    zupka pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bronisława Malik

    Bronisława Malik, 26.01.2017

    Wydaje mi się, że autorowi przepisu chodziło o 3 papryki. Ponownie wpisał 3 papryki, bo zapomniał o tych wcześniej wpisanych, ale jak zrobisz z 6 papryk to najwyżej będzie więcej pychoty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Krawczyk

    Anna Krawczyk, 05.05.2016

    Wczoraj zrobilam zupke z malymi zmianami. TO JEST POPROSTU PYSZNEEEEEEE !!! Ja do zupy dodalam 4 papryki ( 3 czerwone i 1 zolta) , 400ml smietany i skorke starta z 1/4 pomaranczy( tylko pomaranczowa czesc) i nie przedzedzalam przez sitko tylko dobrze zblendowalam zeby zachowaz bardziej kremowy charakter. Do pulpetow dodalam dodatkowo troszke swiezo zmielonego pieprzu, poszatkowana kolendre i 1/2 zielonej papryczki chilli - nie za ostra pokrojona w drobniuska kosteczke . calosc wykonczylam kolendra bo uwielbiam kuchnie azjatycka i chcialam nadac tej troche wegierskiej zupie azjatyckiego touch'a ;) Wiem ze jesli nie zmienila bym nic ta zupa i tak byla poprostu PYSZNA. I to mowie ja ...osoba ktora nie przepada za zupami ;) POLECAM POLECAM POLECAM !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Zet

    Sylwia Zet, 16.02.2016

    Ja robiłam dzisiaj 3 duże czerwone papryczki- pycha:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Brylak

    Iwona Brylak, 15.02.2016

    dałam 4 papryki i trochę mniej śmietany, wyszła bosko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mariusz rzepa

    mariusz rzepa, 10.12.2015

    Witam. Mam pytanie odnośnie ilości papryki, gdyż w przepisie podane jest 2x po 3 szt. Czyli razem 6 papryk czy tylko 3 ???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa paprykowa z pulpetami Zupa paprykowa z pulpetami

Bez zupy nie ma obiadu – twierdzą niektórzy. A jeśli to zupa z pulpetami? Można powiedzieć, że na jednym talerzu dostajemy dwa dania. Czemu więc nie ułatwić sobie życia? Wypróbuj przepis na zupę paprykową i nie zawracaj już sobie głowy drugim daniem!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy lubią praktyczne dania i chcą, żeby było pożywnie i smacznie na jednym talerzu. Zupa paprykowa z pulpetami mięsnymi to dwa dania w jednym!

Na jaką okazję?

To zupa uniwersalna! Sprawdzi się na co dzień i od święta. Spróbuj raz, a przepis na zupę z papryki pieczonej zagości w Twoim menu na stałe.

Czy wiesz, że?

Meksykanie często wykorzystują papryczkę jako… ozdobę i wieszają ją na choince!

Dla urozmaicenia

Chcesz więcej kolorów na talerzu? Zamień jedną czerwoną paprykę na żółtą lub zieloną. Smak zupy z pulpetami będzie jeszcze ciekawszy!