Zupa paprykowa z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa paprykowa z pulpetami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

130

1982 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2323 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3750 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę, czosnek i chili wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na około 25-30 minut, aż warzywa zmiękną. Upieczone warzywa obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a cebulę i czosnek posiekaj.

Zupa paprykowa z pulpetami  - Krok 1

Krok 2

Warzywa umieść w garnku, zalej śmietaną i 300 ml wody, dodaj kostkę rosołową Knorr. Całość zagotuj, a następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Zupa paprykowa z pulpetami  - Krok 2

Krok 3

Mięso mielone wymieszaj z zupą gulaszową Knorr. Z farszu zrób małe kulki, obsmaż je na tłuszczu, zalej 200 ml wody i gotuj około 5 minut.

Zupa paprykowa z pulpetami  - Krok 3

Krok 4

Zupę połącz z kulkami mięsnymi i podawaj.

Zupa paprykowa z pulpetami  - Krok 4
10

Opinie o przepisie

  • Marek Krum

    Marek Krum , 02.10.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ela luszynska

    ela luszynska , 26.02.2019

    Wyszła pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Gackowska

    Justyna Gackowska , 21.11.2018

    palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • slawomirjusta@gmail.com  armes

    slawomirjusta@gmail.com armes , 28.05.2018

    pogubiłem się z kostkami w przepisie jest dodać 1 kostkę a w liście produktów 2.Zrobilem na 1 kostce rosolowej i zupa była pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 27.12.2017

    zupka pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bronisława Malik

    Bronisława Malik , 26.01.2017

    Wydaje mi się, że autorowi przepisu chodziło o 3 papryki. Ponownie wpisał 3 papryki, bo zapomniał o tych wcześniej wpisanych, ale jak zrobisz z 6 papryk to najwyżej będzie więcej pychoty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Krawczyk

    Anna Krawczyk , 05.05.2016

    Wczoraj zrobilam zupke z malymi zmianami. TO JEST POPROSTU PYSZNEEEEEEE !!! Ja do zupy dodalam 4 papryki ( 3 czerwone i 1 zolta) , 400ml smietany i skorke starta z 1/4 pomaranczy( tylko pomaranczowa czesc) i nie przedzedzalam przez sitko tylko dobrze zblendowalam zeby zachowaz bardziej kremowy charakter. Do pulpetow dodalam dodatkowo troszke swiezo zmielonego pieprzu, poszatkowana kolendre i 1/2 zielonej papryczki chilli - nie za ostra pokrojona w drobniuska kosteczke . calosc wykonczylam kolendra bo uwielbiam kuchnie azjatycka i chcialam nadac tej troche wegierskiej zupie azjatyckiego touch'a ;) Wiem ze jesli nie zmienila bym nic ta zupa i tak byla poprostu PYSZNA. I to mowie ja ...osoba ktora nie przepada za zupami ;) POLECAM POLECAM POLECAM !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Zet

    Sylwia Zet , 16.02.2016

    Ja robiłam dzisiaj 3 duże czerwone papryczki- pycha:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Brylak

    Iwona Brylak , 15.02.2016

    dałam 4 papryki i trochę mniej śmietany, wyszła bosko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mariusz rzepa

    mariusz rzepa , 10.12.2015

    Witam. Mam pytanie odnośnie ilości papryki, gdyż w przepisie podane jest 2x po 3 szt. Czyli razem 6 papryk czy tylko 3 ???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa paprykowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa paprykowa z pulpetami Zupa paprykowa z pulpetami

Bez zupy nie ma obiadu – twierdzą niektórzy. A jeśli to zupa z pulpetami? Można powiedzieć, że na jednym talerzu dostajemy dwa dania. Czemu więc nie ułatwić sobie życia? Wypróbuj przepis na zupę paprykową i nie zawracaj już sobie głowy drugim daniem!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy lubią praktyczne dania i chcą, żeby było pożywnie i smacznie na jednym talerzu. Zupa paprykowa z pulpetami mięsnymi to dwa dania w jednym!

Na jaką okazję?

To zupa uniwersalna! Sprawdzi się na co dzień i od święta. Spróbuj raz, a przepis na zupę z papryki pieczonej zagości w Twoim menu na stałe.

Czy wiesz, że?

Meksykanie często wykorzystują papryczkę jako… ozdobę i wieszają ją na choince!

Dla urozmaicenia

Chcesz więcej kolorów na talerzu? Zamień jedną czerwoną paprykę na żółtą lub zieloną. Smak zupy z pulpetami będzie jeszcze ciekawszy!