Szybka zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa warzywna

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

150 gramów

200 gramów

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Natkę posiekaj.

Krok 2

W dużym garnku podsmaż warzywa. Jak zrobią się rumiane wlej 1l wody.

Krok 3

Dodaj kostkę Knorr, przykryj garnek i gotuj ok 20 minut.

Krok 4

Po tym czasie, gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw octem oraz solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natka pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz przygotować chrupiące grzanki do podania razem z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa warzywna Szybka zupa warzywna

Przygotuj ziemniaki, marchew, pora, cebulę i korzeń pietruszki. To właśnie za sprawą tych warzyw stworzysz smaczną i kremową zupę, którą z apetytem będziesz zajadać na obiad i kolację. Odpowiednio dobrane dodatki podkreślą jej smak, więc idziemy o zakład, że szybka zupa warzywna prędko ci się nie znudzi!

Dla kogo?

Chcesz jeść więcej warzyw, ale na ich widok pływających w zupie dziwnym trafem tracisz apetyt? Szybka zupa zmiksowana na gładki krem okaże się sprytnym i niezwykle smacznym sposobem na poradzenie sobie z tym dylematem.

Na jaką okazję?

Należysz do osób, które nie wyobrażają sobie obiadu bez pierwszego dania w postaci zupy? Szybka zupa warzywna będzie idealnym wstępem do posiłku. W długie jesienne i zimowe wieczory okaże się kapitalnym pomysłem na rozgrzewającą kolację.

Czy wiesz, że?

Warzywne zupy nadają się do mrożenia. Przygotuj większą porcję, by jej część umieścić w zamrażarce. Docenisz ten pomysł, gdy twój żołądek będzie domagać się szybkiego dostarczenia posiłku, a lodówka będzie świeciła pustkami.

Dla urozmaicenia:

Do szybkiej warzywnej zupy możesz dodać kawałki dyni albo batatów. Eksperymentuj do woli!