
Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
150 gramów
200 gramów
200 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Natkę posiekaj.
Krok 2
W dużym garnku podsmaż warzywa. Jak zrobią się rumiane wlej 1l wody.
Krok 3
Dodaj kostkę Knorr, przykryj garnek i gotuj ok 20 minut.
Krok 4
Po tym czasie, gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw octem oraz solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natka pietruszki.

Dobra rada:
Możesz przygotować chrupiące grzanki do podania razem z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka zupa warzywna
Przygotuj ziemniaki, marchew, pora, cebulę i korzeń pietruszki. To właśnie za sprawą tych warzyw stworzysz smaczną i kremową zupę, którą z apetytem będziesz zajadać na obiad i kolację. Odpowiednio dobrane dodatki podkreślą jej smak, więc idziemy o zakład, że szybka zupa warzywna prędko ci się nie znudzi!
Dla kogo?
Chcesz jeść więcej warzyw, ale na ich widok pływających w zupie dziwnym trafem tracisz apetyt? Szybka zupa zmiksowana na gładki krem okaże się sprytnym i niezwykle smacznym sposobem na poradzenie sobie z tym dylematem.
Na jaką okazję?
Należysz do osób, które nie wyobrażają sobie obiadu bez pierwszego dania w postaci zupy? Szybka zupa warzywna będzie idealnym wstępem do posiłku. W długie jesienne i zimowe wieczory okaże się kapitalnym pomysłem na rozgrzewającą kolację.
Czy wiesz, że?
Warzywne zupy nadają się do mrożenia. Przygotuj większą porcję, by jej część umieścić w zamrażarce. Docenisz ten pomysł, gdy twój żołądek będzie domagać się szybkiego dostarczenia posiłku, a lodówka będzie świeciła pustkami.
Dla urozmaicenia:
Do szybkiej warzywnej zupy możesz dodać kawałki dyni albo batatów. Eksperymentuj do woli!