
Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
150 gramów
200 gramów
200 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Natkę posiekaj.
Krok 2
W dużym garnku podsmaż warzywa. Jak zrobią się rumiane wlej 1l wody.
Krok 3
Dodaj kostkę Knorr, przykryj garnek i gotuj ok 20 minut.
Krok 4
Po tym czasie, gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw octem oraz solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natka pietruszki.
Dobra rada:
Możesz przygotować chrupiące grzanki do podania razem z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka zupa warzywna
Przygotuj ziemniaki, marchew, pora, cebulę i korzeń pietruszki. To właśnie za sprawą tych warzyw stworzysz smaczną i kremową zupę, którą z apetytem będziesz zajadać na obiad i kolację. Odpowiednio dobrane dodatki podkreślą jej smak, więc idziemy o zakład, że szybka zupa warzywna prędko ci się nie znudzi!
Dla kogo?
Chcesz jeść więcej warzyw, ale na ich widok pływających w zupie dziwnym trafem tracisz apetyt? Szybka zupa zmiksowana na gładki krem okaże się sprytnym i niezwykle smacznym sposobem na poradzenie sobie z tym dylematem.
Na jaką okazję?
Należysz do osób, które nie wyobrażają sobie obiadu bez pierwszego dania w postaci zupy? Szybka zupa warzywna będzie idealnym wstępem do posiłku. W długie jesienne i zimowe wieczory okaże się kapitalnym pomysłem na rozgrzewającą kolację.
Czy wiesz, że?
Warzywne zupy nadają się do mrożenia. Przygotuj większą porcję, by jej część umieścić w zamrażarce. Docenisz ten pomysł, gdy twój żołądek będzie domagać się szybkiego dostarczenia posiłku, a lodówka będzie świeciła pustkami.
Dla urozmaicenia:
Do szybkiej warzywnej zupy możesz dodać kawałki dyni albo batatów. Eksperymentuj do woli!