Zupa gulaszowa z kurczakiem i papryką - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z kurczakiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Paprykę pokroić w słupki.

Krok 2

Przygotować bulion w 1 l wody. Dodać fix, kurczaka, paprykę i kukurydzę. Gotować przez ok. 10 minut.

Krok 3

Jeżeli zupa będzie za gęsta, dolać więcej wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej