Zupa gulaszowa z kurczakiem i papryką - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z kurczakiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Paprykę pokroić w słupki.

Krok 2

Przygotować bulion w 1 l wody. Dodać fix, kurczaka, paprykę i kukurydzę. Gotować przez ok. 10 minut.

Krok 3

Jeżeli zupa będzie za gęsta, dolać więcej wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej