Zupa gulaszowa z kurczakiem i papryką - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z kurczakiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Paprykę pokroić w słupki.

Krok 2

Przygotować bulion w 1 l wody. Dodać fix, kurczaka, paprykę i kukurydzę. Gotować przez ok. 10 minut.

Krok 3

Jeżeli zupa będzie za gęsta, dolać więcej wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej