Zupa gulaszowa z kurczakiem i papryką - przepis | Przepisy.pl

Zupa gulaszowa z kurczakiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Paprykę pokroić w słupki.

Krok 2

Przygotować bulion w 1 l wody. Dodać fix, kurczaka, paprykę i kukurydzę. Gotować przez ok. 10 minut.

Krok 3

Jeżeli zupa będzie za gęsta, dolać więcej wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej