Wrapy z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z kurczakiem

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

729 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

625 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1050 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

4 plastry

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Następnie delikatnie rozbij przez folie, tak aby mięso po całej długości miało podobną grubość. Oprósz z wierzchu kminem i przyprawą Knorr.

Wrapy z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Piersi grilluj po około 5 minut z każdej strony. Razem z kurczakiem grilluj przekrojoną na cztery części paprykę. Zgrillowanego kurczaka oraz paprykę pokrój w paski.

Wrapy z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Gorące placki posmaruj obficie sosem Hellmann's Samba. Ułóż na nich poszarpaną sałatę, posiekaną natkę kolendry, zgrillowaną paprykę, piersi z kurczaka oraz plastry sera. Brzegi placka na około 2 cm załóż do środka, a następnie całość dość ściśle zroluj. Przygotowane wrapy grilluj po 3 minuty z każdej strony. Podawaj przekrojone pod skosem na pół.

Wrapy z kurczakiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do twojego wrapa z grilla możesz dołożyć trochę grillowanej cebuli lub ostrej papryki. Możesz przygotować to danie wykorzystując produkty z Grillowanych piersi z kurczaka z rozmarynem. Gotowanie ZERO WASTE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ajwar
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy z kurczakiemWrapy z kurczakiem

Wrap, czyli farsz owinięty w placek tortilli, jest daniem, które pochodzi z południowej Europy. Można go przyrządzać na wiele różnych sposobów: istnieją wersje ostre, słodko-kwaśne i łagodne. Intensywność jego smaku dowolnie wyregulujesz za pomocą odpowiednich przypraw, których użyjesz do przygotowania sosu. Jeśli lubisz łagodne smaki, wybierz oregano lub bazylię, jeśli ostre – paprykę jalapeno lub chili. Niezależnie od wybranego poziomu pikantności, proponowane przyprawy dobrze sprawdzą się do doprawienia sosu czosnkowego lub pomidorowego. Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych składników. Z mięs warte rekomendacji są: drobiowe, wołowe lub wieprzowe. Należy jednak pamiętać, by mięso wcześniej odpowiednio przyrządzić – najlepiej w taki sposób, by było miękkie, z chrupiącą skórką. Warzywa wystarczy pokroić – w wersji surowej ich smak będzie intensywniejszy. Przed zawinięciem składników posmaruj tortillę sosem. Wrapy serwuj na ciepło. Możesz owinąć je folią aluminiową, dzięki czemu farsz nie będzie z nich wypadał. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.