
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
3 sztuki
4 plastry
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Następnie delikatnie rozbij przez folie, tak aby mięso po całej długości miało podobną grubość. Oprósz z wierzchu kminem i przyprawą Knorr.

Krok 2
Piersi grilluj po około 5 minut z każdej strony. Razem z kurczakiem grilluj przekrojoną na cztery części paprykę. Zgrillowanego kurczaka oraz paprykę pokrój w paski.

Krok 3
Gorące placki posmaruj obficie sosem Hellmann's Samba. Ułóż na nich poszarpaną sałatę, posiekaną natkę kolendry, zgrillowaną paprykę, piersi z kurczaka oraz plastry sera. Brzegi placka na około 2 cm załóż do środka, a następnie całość dość ściśle zroluj. Przygotowane wrapy grilluj po 3 minuty z każdej strony. Podawaj przekrojone pod skosem na pół.


Dobra rada:
Do twojego wrapa z grilla możesz dołożyć trochę grillowanej cebuli lub ostrej papryki. Możesz przygotować to danie wykorzystując produkty z Grillowanych piersi z kurczaka z rozmarynem. Gotowanie ZERO WASTE.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z kurczakiem
Szukasz pomysłu na obiad w 40 minut? Wrapy z kurczakiem na ciepło będą doskonałym pomysłem! Receptura jest bardzo prosta. Warzywa wystarczy pokroić – w wersji surowej ich smak będzie intensywniejszy. Przed zawinięciem składników posmaruj tortillę sosem. Wrapy serwuj na ciepło. Możesz owinąć je folią aluminiową, dzięki czemu farsz nie będzie z nich wypadał. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.
Dla kogo?
Polecamy to danie wszystkim fanom tortilli z aromatycznymi dodatkami. Domowe wrapy z kurczakiem nie mają sobie. Spróbujesz? Przygotuj je raz, a przepis na wrapy z kurczakiem na stałe dołączy do Twojego menu.
Na jaką okazję?
Wrap z kurczakiem to danie idealne na obiad. 40 minut wystarczy, by pyszny posiłek pojawił się na Twoim talerzu! Możesz również zapakować go do pojemnika i zjeść w pracy. Masz naprawdę wiele opcji, a wrapy z kurczakiem zawsze smakują tak samo dobrze.
Czy wiesz, że?
Wrap, czyli farsz owinięty w placek tortilli, jest daniem, które pochodzi z południowej Europy. Można go przyrządzać na wiele różnych sposobów: istnieją wersje ostre, słodko-kwaśne i łagodne. Intensywność jego smaku dowolnie wyregulujesz za pomocą odpowiednich przypraw, których użyjesz do przygotowania sosu.
Dla urozmaicenia:
Jeśli lubisz łagodne smaki, do doprawienia wrapów z kurczakiem wybierz oregano lub bazylię, jeśli ostre – paprykę jalapeno lub chili. Niezależnie od wybranego poziomu pikantności, proponowane przyprawy dobrze sprawdzą się do doprawienia sosu czosnkowego lub pomidorowego. Z mięs warte rekomendacji są: drobiowe, wołowe lub wieprzowe. Przyrządź je odpowiednio – najlepiej w taki sposób, by były miękkie, z chrupiącą skórką.