Wrapy z kurczakiem - przepis domowy na ciepło | Przepisy.pl pixel

Wrapy z kurczakiem

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

820 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

751 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

4 plastry

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Następnie delikatnie rozbij przez folie, tak aby mięso po całej długości miało podobną grubość. Oprósz z wierzchu kminem i przyprawą Knorr.

Wrapy z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Piersi grilluj po około 5 minut z każdej strony. Razem z kurczakiem grilluj przekrojoną na cztery części paprykę. Zgrillowanego kurczaka oraz paprykę pokrój w paski.

Wrapy z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Gorące placki posmaruj obficie sosem Hellmann's Samba. Ułóż na nich poszarpaną sałatę, posiekaną natkę kolendry, zgrillowaną paprykę, piersi z kurczaka oraz plastry sera. Brzegi placka na około 2 cm załóż do środka, a następnie całość dość ściśle zroluj. Przygotowane wrapy grilluj po 3 minuty z każdej strony. Podawaj przekrojone pod skosem na pół.

Wrapy z kurczakiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do twojego wrapa z grilla możesz dołożyć trochę grillowanej cebuli lub ostrej papryki. Możesz przygotować to danie wykorzystując produkty z Grillowanych piersi z kurczaka z rozmarynem. Gotowanie ZERO WASTE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy z kurczakiemWrapy z kurczakiem

Szukasz pomysłu na obiad w 40 minut? Wrapy z kurczakiem na ciepło będą doskonałym pomysłem! Receptura jest bardzo prosta. Warzywa wystarczy pokroić – w wersji surowej ich smak będzie intensywniejszy. Przed zawinięciem składników posmaruj tortillę sosem. Wrapy serwuj na ciepło. Możesz owinąć je folią aluminiową, dzięki czemu farsz nie będzie z nich wypadał. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.

Dla kogo?

Polecamy to danie wszystkim fanom tortilli z aromatycznymi dodatkami. Domowe wrapy z kurczakiem nie mają sobie. Spróbujesz? Przygotuj je raz, a przepis na wrapy z kurczakiem na stałe dołączy do Twojego menu.

Na jaką okazję?

Wrap z kurczakiem to danie idealne na obiad. 40 minut wystarczy, by pyszny posiłek pojawił się na Twoim talerzu! Możesz również zapakować go do pojemnika i zjeść w pracy. Masz naprawdę wiele opcji, a wrapy z kurczakiem zawsze smakują tak samo dobrze.

Czy wiesz, że?

Wrap, czyli farsz owinięty w placek tortilli, jest daniem, które pochodzi z południowej Europy. Można go przyrządzać na wiele różnych sposobów: istnieją wersje ostre, słodko-kwaśne i łagodne. Intensywność jego smaku dowolnie wyregulujesz za pomocą odpowiednich przypraw, których użyjesz do przygotowania sosu.

Dla urozmaicenia:

Jeśli lubisz łagodne smaki, do doprawienia wrapów z kurczakiem wybierz oregano lub bazylię, jeśli ostre – paprykę jalapeno lub chili. Niezależnie od wybranego poziomu pikantności, proponowane przyprawy dobrze sprawdzą się do doprawienia sosu czosnkowego lub pomidorowego. Z mięs warte rekomendacji są: drobiowe, wołowe lub wieprzowe. Przyrządź je odpowiednio – najlepiej w taki sposób, by były miękkie, z chrupiącą skórką.