Wrapy z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

679 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

595 osób wydrukowało

Pobierz pdf

947 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

4 plastry

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Następnie delikatnie rozbij przez folie, tak aby mięso po całej długości miało podobną grubość. Oprósz z wierzchu kminem i przyprawą Knorr.

Wrapy z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Piersi grilluj po około 5 minut z każdej strony. Razem z kurczakiem grilluj przekrojoną na cztery części paprykę. Zgrillowanego kurczaka oraz paprykę pokrój w paski.

Wrapy z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Gorące placki posmaruj obficie sosem Hellmann's Samba. Ułóż na nich poszarpaną sałatę, posiekaną natkę kolendry, zgrillowaną paprykę, piersi z kurczaka oraz plastry sera. Brzegi placka na około 2 cm załóż do środka, a następnie całość dość ściśle zroluj. Przygotowane wrapy grilluj po 3 minuty z każdej strony. Podawaj przekrojone pod skosem na pół.

Wrapy z kurczakiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do twojego wrapa z grilla możesz dołożyć trochę grillowanej cebuli lub ostrej papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy z kurczakiemWrapy z kurczakiem

Wrap, czyli farsz owinięty w placek tortilli, jest daniem, które pochodzi z południowej Europy. Można go przyrządzać na wiele różnych sposobów: istnieją wersje ostre, słodko-kwaśne i łagodne. Intensywność jego smaku dowolnie wyregulujesz za pomocą odpowiednich przypraw, których użyjesz do przygotowania sosu. Jeśli lubisz łagodne smaki, wybierz oregano lub bazylię, jeśli ostre – paprykę jalapeno lub chili. Niezależnie od wybranego poziomu pikantności, proponowane przyprawy dobrze sprawdzą się do doprawienia sosu czosnkowego lub pomidorowego. Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych składników. Z mięs warte rekomendacji są: drobiowe, wołowe lub wieprzowe. Należy jednak pamiętać, by mięso wcześniej odpowiednio przyrządzić – najlepiej w taki sposób, by było miękkie, z chrupiącą skórką. Warzywa wystarczy pokroić – w wersji surowej ich smak będzie intensywniejszy. Przed zawinięciem składników posmaruj tortillę sosem. Wrapy serwuj na ciepło. Możesz owinąć je folią aluminiową, dzięki czemu farsz nie będzie z nich wypadał. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.