Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

215

656 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2301 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6048 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj. Posyp szczyptą soli i cukru. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - Krok 1

Krok 2

Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę drobno posiekaj. Dodaj do kapusty.

Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, chrzanem i sokiem z cytryny.

Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystko z sosem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Sałatkę coleslaw podawaj do mięs i potraw z grilla.

Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Małgorzata  Gliwka

    Małgorzata Gliwka , 16.11.2019

    Super surówka.!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra

    Aleksandra , 11.11.2019

    to na przyszlosc.Gril dopiero w maju 2020.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Matkowska Bronisława

    Matkowska Bronisława, 03.05.2018

    Coś dla ludzi którzy są na diecie lekko sprawnej ! Owrzodzenia jelita grubego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiejSałatka coleslaw z kapusty pekińskiej

Gdy brakuje ci pomysłu na interesujący obiadowy dodatek dla każdego, w 15 minut zrobisz odświeżającą i naprawdę banalną w przygotowaniu lubianą sałatkę coleslaw z kapusty pekińskiej. Jest idealna do dań z grilla, warzywnych kotletów czy makaronowych zapiekanek. Kapusta pekińska o charakterystycznym wydłużonym kształcie uprawiana jest w Chinach już od V wieku, dobrze smakuje zarówno na zimno w różnego rodzaju surówkach, jak i na ciepło, w potrawach smażonych czy z woka. Drobno poszatkowane lub rozdrobnione Thermomixem warzywa połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, chrzanem i wyciśniętym sokiem z cytryny wymieszanym z czosnkowym sosem sałatkowym Knorr. W zależności od smakowych preferencji można śmiało modyfikować jej skład i dodawać chrzan, pora, imbir, pastę sezamową, nasiona selera, kolendrę, papryczki jalapeno, różne rodzaje musztardy, miód czy rodzynki, a i tak lekko wilgotny coleslaw pozostanie obiadowym hitem, który może spokojnie postać kilka dni w lodówce. Ale zapewne zniknie z niej dużo szybciej.