Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
776 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

675 osób wydrukowało

Pobierz pdf

949 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ogórka świeżego w półplastry, a konserwowego w drobną kostkę.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 2

Krok 3

Pomidorki przekrój na pół i odcedź kukurydzę z zalewy.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską

Kapustę drobno poszatkuj.