Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską
łatwe
947 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ogórka świeżego w półplastry, a konserwowego w drobną kostkę.

Krok 3
Pomidorki przekrój na pół i odcedź kukurydzę z zalewy.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce.

Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 6
Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej