Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
775 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

675 osób wydrukowało

Pobierz pdf

944 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ogórka świeżego w półplastry, a konserwowego w drobną kostkę.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 2

Krok 3

Pomidorki przekrój na pół i odcedź kukurydzę z zalewy.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki w dużej misce.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami.

Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską Klasyczna sałatka mix z kapustą pekińską

Kapustę drobno poszatkuj.