Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.33 sztuki

0.5 sztuki

150 gramów

2 łyżeczki

5 szczypt

3 łyżki

1.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 łyżeczki syropu z octu balsamicznego, odstaw

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem i wyłóż porcje na talerze. Obłóż ją kawałeczkami szynki i posyp pestkami granatu oraz listkami koperku.

Krok 3

Całość oprósz mieszanką suszonych kwiatów i udekoruj kropelkami syropu z octu balsamicznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej