Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.33 sztuki

3 łyżki

1.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

0.5 sztuki

150 gramów

5 szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 łyżeczki syropu z octu balsamicznego, odstaw

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem i wyłóż porcje na talerze. Obłóż ją kawałeczkami szynki i posyp pestkami granatu oraz listkami koperku.

Krok 3

Całość oprósz mieszanką suszonych kwiatów i udekoruj kropelkami syropu z octu balsamicznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z tortellini
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej