Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami
łatwe
14 osób zapisało
Składniki
0.33 sztuki
3 łyżki
1.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
0.5 sztuki
150 gramów
5 szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 łyżeczki syropu z octu balsamicznego, odstaw
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem i wyłóż porcje na talerze. Obłóż ją kawałeczkami szynki i posyp pestkami granatu oraz listkami koperku.
Krok 3
Całość oprósz mieszanką suszonych kwiatów i udekoruj kropelkami syropu z octu balsamicznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej