Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.33 sztuki

3 łyżki

1.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

0.5 sztuki

150 gramów

5 szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 łyżeczki syropu z octu balsamicznego, odstaw

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem i wyłóż porcje na talerze. Obłóż ją kawałeczkami szynki i posyp pestkami granatu oraz listkami koperku.

Krok 3

Całość oprósz mieszanką suszonych kwiatów i udekoruj kropelkami syropu z octu balsamicznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej