Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
0.33 sztuki
3 łyżki
1.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
0.5 sztuki
150 gramów
5 szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 łyżeczki syropu z octu balsamicznego, odstaw
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem i wyłóż porcje na talerze. Obłóż ją kawałeczkami szynki i posyp pestkami granatu oraz listkami koperku.
Krok 3
Całość oprósz mieszanką suszonych kwiatów i udekoruj kropelkami syropu z octu balsamicznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej