Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
183 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

233 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

4 plastry

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój sałatę lodową w kostkę i przełóż ją do miski.

Krok 2

Pokrój wędlinę oraz ser w kostkę i dodaj do sałaty.

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Następnie dodaj do miski.

Krok 4

Wymieszaj majonez z przyprawą w mini kostkach Knorr i połącz z sałatą. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej