Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
183 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

233 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

4 plastry

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój sałatę lodową w kostkę i przełóż ją do miski.

Krok 2

Pokrój wędlinę oraz ser w kostkę i dodaj do sałaty.

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Następnie dodaj do miski.

Krok 4

Wymieszaj majonez z przyprawą w mini kostkach Knorr i połącz z sałatą. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej