Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
183 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

4 plastry

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój sałatę lodową w kostkę i przełóż ją do miski.

Krok 2

Pokrój wędlinę oraz ser w kostkę i dodaj do sałaty.

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Następnie dodaj do miski.

Krok 4

Wymieszaj majonez z przyprawą w mini kostkach Knorr i połącz z sałatą. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gotowanym jajkiem i indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej