Gnocchi bolognese - z sosem i z mięsem mielonym | Przepisy.pl pixel

Serowe gnocchi z sosem bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek smaż na rozgrzanej patelni, aż zmiękną.

Krok 2

Na patelnię dodaj mięso mielone i smaż, aż będzie brązowe.

Krok 3

Przygotuj Fix Spaghetti Bolognese Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i dodaj do mięsa.

Krok 4

Ugotuj gnocchi w lekko słonej wodzie przez około 3-5 minut.

Krok 5

Ugotuj gnocchi w lekko słonej wodzie przez około 3-5 minut.

Krok 6

Gnocchi bolognese piecz w piekarniku przy 200°C przez 15 minut, po czym posyp liśćmi świeżej bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gnocchi bolognese piecz w piekarniku przy 200°C przez 15 minut, po czym posyp liśćmi świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serowe gnocchi z sosem bologneseSerowe gnocchi z sosem bolognese

Serowe gnocchi z mięsem mielonym to smaczne danie, które łączy delikatne gnocchi z aromatycznym sosem mięsnym na bazie mielonego mięsa, cebuli, czosnku i sosu bolognese! Całość wystarczy zapiec w piekarniku z dodatkiem startego sera, co sprawia, że danie jest idealnie kremowe i pełne smaku. Świeża bazylia na wierzchu dodaje świeżości i wyjątkowego aromatu!

Dla kogo?

Gnocchi bolognese to odpowiednie danie, jeżeli szukasz wyjątkowego sposobu na podanie gnocchi w nieco innej wersji! Mięso mielone w aromatycznym sosie idealnie komponuje się z serowymi kluskami.

Na jaką okazję?

Serowe gnocchi z sosem bolognese sprawdzą się podczas obiadu lub kolacji! Możesz przygotować je w szybki sposób, kiedy chcesz zaserwować coś smacznego i wyjątkowego.

Czy wiesz, że?

Gnocchi to popularne danie włoskie, które często podaje się w różnych wariantach. Możesz spróbować przygotować je samodzielnie, zmieniając składniki w zależności od dostępnych produktów lub skorzystać z naszego przepisu na gnocchi z mięsem mielonym.

Dla urozmaicenia:

Zamiast tradycyjnego sera, spróbuj użyć do gnocchi z mięsem sera wędzonego, by nadać daniu bardziej intensywny smak. Możesz także dodać do sosu warzywa, takie jak marchew czy papryka, dla dodatkowej tekstury i smaku!

Wypróbuj też naszych innych przepisów, takich jak lasagne bolognese i klasyczne ragout bolognese – idealne propozycje dla miłośników pysznych, mięsnych dań z aromatycznym sosem!