Gnocchi bolognese - z sosem i z mięsem mielonym | Przepisy.pl pixel

Serowe gnocchi z sosem bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek smaż na rozgrzanej patelni, aż zmiękną.

Krok 2

Na patelnię dodaj mięso mielone i smaż, aż będzie brązowe.

Krok 3

Przygotuj Fix Spaghetti Bolognese Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i dodaj do mięsa.

Krok 4

Ugotuj gnocchi w lekko słonej wodzie przez około 3-5 minut.

Krok 5

Ugotuj gnocchi w lekko słonej wodzie przez około 3-5 minut.

Krok 6

Gnocchi bolognese piecz w piekarniku przy 200°C przez 15 minut, po czym posyp liśćmi świeżej bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gnocchi bolognese piecz w piekarniku przy 200°C przez 15 minut, po czym posyp liśćmi świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serowe gnocchi z sosem bologneseSerowe gnocchi z sosem bolognese

Serowe gnocchi z mięsem mielonym to smaczne danie, które łączy delikatne gnocchi z aromatycznym sosem mięsnym na bazie mielonego mięsa, cebuli, czosnku i sosu bolognese! Całość wystarczy zapiec w piekarniku z dodatkiem startego sera, co sprawia, że danie jest idealnie kremowe i pełne smaku. Świeża bazylia na wierzchu dodaje świeżości i wyjątkowego aromatu!

Dla kogo?

Gnocchi bolognese to odpowiednie danie, jeżeli szukasz wyjątkowego sposobu na podanie gnocchi w nieco innej wersji! Mięso mielone w aromatycznym sosie idealnie komponuje się z serowymi kluskami.

Na jaką okazję?

Serowe gnocchi z sosem bolognese sprawdzą się podczas obiadu lub kolacji! Możesz przygotować je w szybki sposób, kiedy chcesz zaserwować coś smacznego i wyjątkowego.

Czy wiesz, że?

Gnocchi to popularne danie włoskie, które często podaje się w różnych wariantach. Możesz spróbować przygotować je samodzielnie, zmieniając składniki w zależności od dostępnych produktów lub skorzystać z naszego przepisu na gnocchi z mięsem mielonym.

Dla urozmaicenia:

Zamiast tradycyjnego sera, spróbuj użyć do gnocchi z mięsem sera wędzonego, by nadać daniu bardziej intensywny smak. Możesz także dodać do sosu warzywa, takie jak marchew czy papryka, dla dodatkowej tekstury i smaku!

Wypróbuj też naszych innych przepisów, takich jak lasagne bolognese i klasyczne ragout bolognese – idealne propozycje dla miłośników pysznych, mięsnych dań z aromatycznym sosem!