Serowe gnocchi z sosem bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe gnocchi z sosem bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

null

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek smaż na rozgrzanej patelni, aż zmiękną.

Krok 2

Na patelnię dodaj mięso mielone i smaż, aż będzie brązowe.

Krok 3

Przygotuj Fix Spaghetti Bolognese Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i dodaj do mięsa.

Krok 4

Ugotuj gnocchi w lekko słonej wodzie przez około 3-5 minut.

Krok 5

Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż sos mięsny, po czym na górę połóż ugotowane gnocchi i posyp wszystko startym serem.

Krok 6

Piecz w piekarniku przy 200 °C przez 15 minut, po czym posyp liśćmi świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej