Serowe gnocchi z sosem bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe gnocchi z sosem bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

127 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

null

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek smaż na rozgrzanej patelni, aż zmiękną.

Krok 2

Na patelnię dodaj mięso mielone i smaż, aż będzie brązowe.

Krok 3

Przygotuj Fix Spaghetti Bolognese Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i dodaj do mięsa.

Krok 4

Ugotuj gnocchi w lekko słonej wodzie przez około 3-5 minut.

Krok 5

Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż sos mięsny, po czym na górę połóż ugotowane gnocchi i posyp wszystko startym serem.

Krok 6

Piecz w piekarniku przy 200 °C przez 15 minut, po czym posyp liśćmi świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe gnocchi z sosem bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej