
Składniki
750 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek smaż na rozgrzanej patelni, aż zmiękną.
Krok 2
Na patelnię dodaj mięso mielone i smaż, aż będzie brązowe.
Krok 3
Przygotuj Fix Spaghetti Bolognese Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i dodaj do mięsa.
Krok 4
Ugotuj gnocchi w lekko słonej wodzie przez około 3-5 minut.
Krok 5
Ugotuj gnocchi w lekko słonej wodzie przez około 3-5 minut.
Krok 6
Gnocchi bolognese piecz w piekarniku przy 200°C przez 15 minut, po czym posyp liśćmi świeżej bazylii.

Dobra rada:
Gnocchi bolognese piecz w piekarniku przy 200°C przez 15 minut, po czym posyp liśćmi świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowe gnocchi z sosem bolognese
Serowe gnocchi z mięsem mielonym to smaczne danie, które łączy delikatne gnocchi z aromatycznym sosem mięsnym na bazie mielonego mięsa, cebuli, czosnku i sosu bolognese! Całość wystarczy zapiec w piekarniku z dodatkiem startego sera, co sprawia, że danie jest idealnie kremowe i pełne smaku. Świeża bazylia na wierzchu dodaje świeżości i wyjątkowego aromatu!
Dla kogo?
Gnocchi bolognese to odpowiednie danie, jeżeli szukasz wyjątkowego sposobu na podanie gnocchi w nieco innej wersji! Mięso mielone w aromatycznym sosie idealnie komponuje się z serowymi kluskami.
Na jaką okazję?
Serowe gnocchi z sosem bolognese sprawdzą się podczas obiadu lub kolacji! Możesz przygotować je w szybki sposób, kiedy chcesz zaserwować coś smacznego i wyjątkowego.
Czy wiesz, że?
Gnocchi to popularne danie włoskie, które często podaje się w różnych wariantach. Możesz spróbować przygotować je samodzielnie, zmieniając składniki w zależności od dostępnych produktów lub skorzystać z naszego przepisu na gnocchi z mięsem mielonym.
Dla urozmaicenia:
Zamiast tradycyjnego sera, spróbuj użyć do gnocchi z mięsem sera wędzonego, by nadać daniu bardziej intensywny smak. Możesz także dodać do sosu warzywa, takie jak marchew czy papryka, dla dodatkowej tekstury i smaku!
Wypróbuj też naszych innych przepisów, takich jak lasagne bolognese i klasyczne ragout bolognese – idealne propozycje dla miłośników pysznych, mięsnych dań z aromatycznym sosem!