Szaszłyki z ryb i owoców morza

Autor: Piotrek Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

10 sztuk

10 sztuk

10 łyżek

10 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę posiekać (zostawić 10 listków do dekoracji) i połączyć z oliwą z oliwek, przyprawą Knorr do ryb i sokiem z połowy cytryny. Marynatę podzielić na dwie części. Łososia i tuńczyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę 2 cm na 2 cm. Tak przygotowaną rybę włożyć do części marynaty wraz z krewetkami,wy mieszać, a następnie odstawić na około 30 minut.

Krok 2

Cebulkę sparzyć w gotującej się wodzie, obrać i przekroić na pół. Na zmoczony w wodzie patyk grillowy nadziewać kawałek łososia, pomidor, krewetkę, cebulkę tuńczyka. Szaszłyki obsmażyć na patelni grillowej z obu stron po 5 minut, następnie opiekać w piekarniku 15 minut ułożyć w odpowiednich naczyniach i polać łyżką pozostałej marynaty z oliwą, dekorować listkiem kolendry i dodać kawałeczek cytryny do ewentualnego doprawienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej