Szaszłyki z ryb i owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z ryb i owoców morza

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

10 sztuk

10 sztuk

10 łyżek

10 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę posiekać (zostawić 10 listków do dekoracji) i połączyć z oliwą z oliwek, przyprawą Knorr do ryb i sokiem z połowy cytryny. Marynatę podzielić na dwie części. Łososia i tuńczyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę 2 cm na 2 cm. Tak przygotowaną rybę włożyć do części marynaty wraz z krewetkami,wy mieszać, a następnie odstawić na około 30 minut.

Krok 2

Cebulkę sparzyć w gotującej się wodzie, obrać i przekroić na pół. Na zmoczony w wodzie patyk grillowy nadziewać kawałek łososia, pomidor, krewetkę, cebulkę tuńczyka. Szaszłyki obsmażyć na patelni grillowej z obu stron po 5 minut, następnie opiekać w piekarniku 15 minut ułożyć w odpowiednich naczyniach i polać łyżką pozostałej marynaty z oliwą, dekorować listkiem kolendry i dodać kawałeczek cytryny do ewentualnego doprawienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej