Szaszłyki z ryb i owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z ryb i owoców morza

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

10 sztuk

10 sztuk

10 łyżek

10 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę posiekać (zostawić 10 listków do dekoracji) i połączyć z oliwą z oliwek, przyprawą Knorr do ryb i sokiem z połowy cytryny. Marynatę podzielić na dwie części. Łososia i tuńczyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę 2 cm na 2 cm. Tak przygotowaną rybę włożyć do części marynaty wraz z krewetkami,wy mieszać, a następnie odstawić na około 30 minut.

Krok 2

Cebulkę sparzyć w gotującej się wodzie, obrać i przekroić na pół. Na zmoczony w wodzie patyk grillowy nadziewać kawałek łososia, pomidor, krewetkę, cebulkę tuńczyka. Szaszłyki obsmażyć na patelni grillowej z obu stron po 5 minut, następnie opiekać w piekarniku 15 minut ułożyć w odpowiednich naczyniach i polać łyżką pozostałej marynaty z oliwą, dekorować listkiem kolendry i dodać kawałeczek cytryny do ewentualnego doprawienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej