
Składniki
250 gramów
250 gramów
10 sztuk
10 sztuk
10 łyżek
10 sztuk
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kolendrę posiekać (zostawić 10 listków do dekoracji) i połączyć z oliwą z oliwek, przyprawą Knorr do ryb i sokiem z połowy cytryny. Marynatę podzielić na dwie części. Łososia i tuńczyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę 2 cm na 2 cm. Tak przygotowaną rybę włożyć do części marynaty wraz z krewetkami,wy mieszać, a następnie odstawić na około 30 minut.
Krok 2
Cebulkę sparzyć w gotującej się wodzie, obrać i przekroić na pół. Na zmoczony w wodzie patyk grillowy nadziewać kawałek łososia, pomidor, krewetkę, cebulkę tuńczyka. Szaszłyki obsmażyć na patelni grillowej z obu stron po 5 minut, następnie opiekać w piekarniku 15 minut ułożyć w odpowiednich naczyniach i polać łyżką pozostałej marynaty z oliwą, dekorować listkiem kolendry i dodać kawałeczek cytryny do ewentualnego doprawienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej