
Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
1 opakowanie
1 litr
2 sztuki
200 gramów
500 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr rozmieszaj ze śmietaną, zagotuj i wystudź. Naczynie żaroodporne natłuść.
Krok 2
Bulion zagotuj, rybę pokrój na mniejsze kawałki i wraz z krewetkami sparz krótko w bulionie.
Krok 3
Naczynie żaroodporne posmaruj przygotowanym sosem, ułóż warstwę makaronu a następnie rozłóż kawałki ryby, krewetki i mięso krabowe. Wierzch posmaruj sosem i przykryj płatami makaronu.
Krok 4
Czynność tę powtórz do wyczerpania składników kończąc warstwą makaronu oraz sosu. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 °C i piecz przez 35-40 minut.

Dobra rada:
Do przygotowania takiej lasagne możesz użyć mrożonej mieszanki owoców morza.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne z owocami morza
Lasagne z owocami morza to niezwykle apetyczne połączenie aromatycznych składników. Zapiekane w naczyniu żaroodpornym płaty makaronu stanowią łatwą w przygotowaniu podstawę dania, do której możesz dodać różnorodne produkty. Aby całość miała odpowiednią konsystencję, przygotuj sos ze śmietany, a następnie odstaw go do ostudzenia. Rybę oraz krewetki sparz w bulionie, dzięki czemu nabiorą intensywnego smaku. Jaką rybę oraz owoce morza wybrać? Zdecyduj się na jedną z odmian białych ryb, które charakteryzują się delikatnym mięsem, np. dorsza lub solę, a także małe krewetki koktajlowe. Zamiast nich możesz użyć mrożonej mieszanki, np. krewetek, kalmarów oraz małż. Przygotowanym wcześniej sosem posmaruj naczynie żaroodporne, po czym układaj kolejne warstwy lasagne i dodatków – tak, aby danie wykończyć warstwą sosu. Całość będzie gotowa do podania po kilkudziesięciu minutach zapiekania. Przed końcem pieczenia możesz posypać potrawę żółtym serem. Lasagne serwuj ze świeżą sałatą z winegretem. Spróbuj, jak smakuje to danie i podziel się z nami swoją opinią w komentarzu