Składniki
500 gramów
1.5 łyżeczki
150 gramów
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
200 mililitrów
50 gramów
15 gramów
20 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 7
Połóż na nich kawałki zamarynowanej ryby. Całość zalej śmietanką i jajkami. Piecz przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170ºC.
Krok 5
Dopraw całość gałką muszkatołową.
Krok 6
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Ułóż w nim warstwami makaron, pomidory oraz brokuły.
Krok 1
Filety z sandacza umyj, osusz i podziel na mniejsze kawałki. Wymieszaj 2 łyżki przyprawy Knorr z oliwą i polej nimi sandacza. Następnie rybę wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Makaron ugotuj, następnie schłodź w zimnej wodzie. Brokuły sparz w lekko osolonym wrzątku, po czym hartuj w wodzie z lodem, aby nie straciły koloru.
Krok 3
Pomidory pokrój w cząstki, ser zetrzyj na tarce.
Krok 4
Rozbij jajka i połącz je ze śmietanką oraz startym serem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka rybna z sandaczem i brokułami
Filet z sandacza lub innej białej ryby przypraw i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Wsyp zblanszowane różyczki brokułów oraz ugotowany al dente ulubiony rodzaj makaronu, np. penne farfalle, kolanka, lub świderki – mogą być z pełnoziarnistej mąki. Zalej je sosem, który wykonasz ze startego żółtego sera i jajek. Te dwa dodatki po zapieczeniu dania w piekarniku stworzą na nim przyrumienioną i ciągnąca się skorupkę. Przyprawy i ewentualne inne składniki, które tu dorzucisz, zależą już wyłącznie od twoich preferencji i tego, co masz akurat w lodówce, my daliśmy pomidory, ale jeśli u ciebie miałaby zmarnować się jakaś papryka, garść oliwek, lub pól opakowania kukurydzy z puszki – wrzuć je tu bez wahania. Nada się też cukinia lub zielony groszek, natomiast brokuły możesz zastąpić kalafiorem – zapiekanka to danie, które stwarza ogromne możliwości w kuchni, rozwija twoje umiejętność i wyobraźnie. Zacznij od naszego przepisu, a kolejne zapiekanki rób wedle własnych pomysłów.