Kanapka ala Rouben przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka ala Rouben

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

400 gramów

200 gramów

8 plastrów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź 4 kromki chleba żytniego i posmaruj je obficie majonezem Hellmann's, a następnie posmaruj pozostały chleb musztardą Dijon.

Krok 2

Na majonezie ułóż plaster sera szwajcarskiego, a na wierzchu porcję pokrojonej wołowiny. Na wierzch dodaj obfitą ilość kiszonej kapusty, kilka plasterków cienko pokrojonej cebuli, a na koniec nałóż kromkę chleba z musztardą i delikatnie dociśnij kanapkę.

Krok 3

Posmaruj zewnętrzną stronę kanapki cienką warstwą zmiękczonego masła i powoli opiekaj lub grilluj. Na średnim ogniu zajmie to około 3-4 minut z każdej strony lub do momentu, gdy chleb będzie złotobrązowy, a ser się rozpuści.

Krok 4

Zdejmij kanapkę z patelni i pozwól jej ostygnąć przez minutę lub dwie przed przekrojeniem na pół. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej