
Składniki
8 sztuk
400 gramów
200 gramów
8 plastrów
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Weź 4 kromki chleba żytniego i posmaruj je obficie majonezem Hellmann's, a następnie posmaruj pozostały chleb musztardą Dijon.
Krok 2
Na majonezie ułóż plaster sera szwajcarskiego, a na wierzchu porcję pokrojonej wołowiny. Na wierzch dodaj obfitą ilość kiszonej kapusty, kilka plasterków cienko pokrojonej cebuli, a na koniec nałóż kromkę chleba z musztardą i delikatnie dociśnij kanapkę.
Krok 3
Posmaruj zewnętrzną stronę kanapki cienką warstwą zmiękczonego masła i powoli opiekaj lub grilluj. Na średnim ogniu zajmie to około 3-4 minut z każdej strony lub do momentu, gdy chleb będzie złotobrązowy, a ser się rozpuści.
Krok 4
Zdejmij kanapkę z patelni i pozwól jej ostygnąć przez minutę lub dwie przed przekrojeniem na pół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej