Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem
łatwe
438 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 plastry
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
4 plastry
0.25 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz, usuń pestkę i miąższ, przełóż do miksera. Dodaj sok z cytryny, oliwę, pieprz cayenne i sos Knorr. Wszystko dobrze zmiksuj.

Krok 2
Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.

Krok 3
Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.

Krok 4
Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego w plastry oraz cebulę i bekon. Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem
Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Jeśli masz dosyć monotonii i zwykłych kromek chleba z szynką, spróbuj naszych sandwichy z bekonem, sałatą i pomidorem. Przepis jest tak prosty, jak to tylko możliwe. Sekretem kanapek jest zielona pasta z awokado, która zastępuje zwykłe masło. Wybierz dojrzałe awokado, którego miąższ ma kremową konsystencję, da się łatwo wydobyć łyżeczką i rozsmarować. Bekon po usmażeniu warto odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, dzięki temu stanie się jeszcze bardziej chrupiący. Pieczywo możesz przyrumienić w tosterze lub w piekarniku. Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem to świetny pomysł na niedzielne śniadanie, kiedy nigdzie się nie spieszysz i możesz do woli delektować się posiłkiem. Pokochają go również twoi najbliżsi. Może kanapki z bekonem staną się nową tradycją w twoim domu? Takie śniadanie doda ci energii na cały dzień.