Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem
łatwe
440 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 plastry
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
4 plastry
0.25 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz, usuń pestkę i miąższ, przełóż do miksera. Dodaj sok z cytryny, oliwę, pieprz cayenne i sos Knorr. Wszystko dobrze zmiksuj.

Krok 2
Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.

Krok 3
Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.

Krok 4
Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego w plastry oraz cebulę i bekon. Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.

- Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem
Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Jeśli masz dosyć monotonii i zwykłych kromek chleba z szynką, spróbuj naszych sandwichy z bekonem, sałatą i pomidorem. Przepis jest tak prosty, jak to tylko możliwe. Sekretem kanapek jest zielona pasta z awokado, która zastępuje zwykłe masło. Wybierz dojrzałe awokado, którego miąższ ma kremową konsystencję, da się łatwo wydobyć łyżeczką i rozsmarować. Bekon po usmażeniu warto odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, dzięki temu stanie się jeszcze bardziej chrupiący. Pieczywo możesz przyrumienić w tosterze lub w piekarniku. Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem to świetny pomysł na niedzielne śniadanie, kiedy nigdzie się nie spieszysz i możesz do woli delektować się posiłkiem. Pokochają go również twoi najbliżsi. Może kanapki z bekonem staną się nową tradycją w twoim domu? Takie śniadanie doda ci energii na cały dzień.


































