
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój wzdłuż na pół, a następnie usuń pestkę.
Krok 2
Miąższ wyjmij łyżeczką i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Obierz łodygi selera i drobno pokrój.
Krok 4
Zmiksuj twaróg z awokado, koniakiem, solą i pieprzem.
Krok 5
Następnie wymieszaj z pokrojonym selerem i schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej