Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

275 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

365 osób wydrukowało

Pobierz pdf

474 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

125 gramów

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potnij liście sałaty. Do salaterki wrzucić pocięte liście sałaty. Obierz ze skórki i błonek cytrusy, pokrój w kawałki. Następnie dodaj owoce do sałaty.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 1

Krok 2

Pokrój w plasterki awokado, skrop sokiem z cytryny, dodaj do sałatki.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt ze szczypiorkiem. Sos sałatkowy francuski Knorr rozmieszaj z 2 łyżkami wody. Dodaj do jogurtu wraz z serkiem homogenizowanym. Wymieszaj i polej sałatkę sosem.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Scisłowska

    Elżbieta Scisłowska , 06.02.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej