Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

272 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

352 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

450 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

125 gramów

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potnij liście sałaty. Do salaterki wrzucić pocięte liście sałaty. Obierz ze skórki i błonek cytrusy, pokrój w kawałki. Następnie dodaj owoce do sałaty.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 1

Krok 2

Pokrój w plasterki awokado, skrop sokiem z cytryny, dodaj do sałatki.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt ze szczypiorkiem. Sos sałatkowy francuski Knorr rozmieszaj z 2 łyżkami wody. Dodaj do jogurtu wraz z serkiem homogenizowanym. Wymieszaj i polej sałatkę sosem.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Scisłowska

    Elżbieta Scisłowska , 06.02.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej