Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
283 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

408 osób wydrukowało

Pobierz pdf

525 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

125 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potnij liście sałaty. Do salaterki wrzucić pocięte liście sałaty. Obierz ze skórki i błonek cytrusy, pokrój w kawałki. Następnie dodaj owoce do sałaty.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 1

Krok 2

Pokrój w plasterki awokado, skrop sokiem z cytryny, dodaj do sałatki.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt ze szczypiorkiem. Sos sałatkowy francuski Knorr rozmieszaj z 2 łyżkami wody. Dodaj do jogurtu wraz z serkiem homogenizowanym. Wymieszaj i polej sałatkę sosem.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Scisłowska

    Elżbieta Scisłowska , 06.02.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtemSałatka cytrusowa z awokado i jogurtem

Potnij liście sałaty. Do salaterki wrzucić pocięte liście sałaty. Obierz ze skórki i błonek cytrusy, pokrój w kawałki. Następnie dodaj owoce do sałaty.