Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
283 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

408 osób wydrukowało

Pobierz pdf

525 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

125 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potnij liście sałaty. Do salaterki wrzucić pocięte liście sałaty. Obierz ze skórki i błonek cytrusy, pokrój w kawałki. Następnie dodaj owoce do sałaty.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 1

Krok 2

Pokrój w plasterki awokado, skrop sokiem z cytryny, dodaj do sałatki.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt ze szczypiorkiem. Sos sałatkowy francuski Knorr rozmieszaj z 2 łyżkami wody. Dodaj do jogurtu wraz z serkiem homogenizowanym. Wymieszaj i polej sałatkę sosem.

Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Scisłowska

    Elżbieta Scisłowska , 06.02.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka cytrusowa z awokado i jogurtemSałatka cytrusowa z awokado i jogurtem

Potnij liście sałaty. Do salaterki wrzucić pocięte liście sałaty. Obierz ze skórki i błonek cytrusy, pokrój w kawałki. Następnie dodaj owoce do sałaty.