
Składniki
200 gramów
1 szklanka
1 łyżeczka
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
6 łyżek
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 2
Pierś kurczaka posyp przyprawą Knorr, zawiń w aluminiową folię i upiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu wystudź i pokrój w kostkę grubości 1 centymetra.

Krok 3
Obie papryki oczyść i pokrój w kostkę. Oliwki natomiast pokrój w krążki.

Krok 4
Sosy Knorr połącz z oliwą oraz 6 łyżkami wody, dodaj pokrojoną drobno kolendrą i wymieszaj.

Krok 5
Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj sos i wymieszaj – gotową sałatkę przełóż do salaterki.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kaszy kuskus
Sałatka z kuskusu łączy w sobie cierpki smak czarnych oliwek i słodką czerwoną paprykę. Doskonale nadaje się na wyjątkową okazję oraz pyszne drugie śniadanie. Ponadto możesz przyrządzić ją w dwóch wariantach: z dodatkiem mięsa i w wersji wegetariańskiej. Wśród podstawowych jej składników powinna znaleźć się kasza. Ugotuj ją zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ewentualnie zamiast wody wykorzystaj bulion z włoszczyzny – dzięki temu całość zyska na smaku. Dodaj do niej także wspomniane oliwki oraz paprykę – sięgnij po różne jej rodzaje, a sałata stanie się kolorowa. Z takimi składnikami świetnie będzie się komponował kurczak. Przyrządzaj go na różne sposoby, np. podsmaż na patelni z wyrazistymi przyprawami lub upiecz w piekarniku. Przedtem pamiętaj jednak, by mięso dokładnie natrzeć czosnkiem i suszonymi ziołami. Na koniec sałatkę z kuskusu należy dokładnie wymieszać z oliwą z oliwek. Jej aromat podkreślą świeże, posiekane liście natki pietruszki lub włoskich ziół: bazylii, oregano i kolendry.