Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

250 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

350 gramów

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a selera pokrój na małe kawałki.

Krok 5

Kiełki wymieszaj z cebulą i selerem i przełóż do miseczki.

Krok 2

Podsmaż kurczaka na oleju aż będzie miękkie i nabierze rumianych kolorów.

Krok 4

Kiełki zalej wrzątkiem, odcedź po minucie, przelej zimną wodą i osusz.

Krok 6

Sos sojowy wymieszaj z octem i olejem sezamowym, po czym wrzuć do warzyw i wymieszaj z wszystkimi składnikami sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej