Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

250 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

350 gramów

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a selera pokrój na małe kawałki.

Krok 5

Kiełki wymieszaj z cebulą i selerem i przełóż do miseczki.

Krok 2

Podsmaż kurczaka na oleju aż będzie miękkie i nabierze rumianych kolorów.

Krok 4

Kiełki zalej wrzątkiem, odcedź po minucie, przelej zimną wodą i osusz.

Krok 6

Sos sojowy wymieszaj z octem i olejem sezamowym, po czym wrzuć do warzyw i wymieszaj z wszystkimi składnikami sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej