Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

250 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

350 gramów

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a selera pokrój na małe kawałki.

Krok 5

Kiełki wymieszaj z cebulą i selerem i przełóż do miseczki.

Krok 2

Podsmaż kurczaka na oleju aż będzie miękkie i nabierze rumianych kolorów.

Krok 4

Kiełki zalej wrzątkiem, odcedź po minucie, przelej zimną wodą i osusz.

Krok 6

Sos sojowy wymieszaj z octem i olejem sezamowym, po czym wrzuć do warzyw i wymieszaj z wszystkimi składnikami sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej