Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

250 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

350 gramów

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a selera pokrój na małe kawałki.

Krok 5

Kiełki wymieszaj z cebulą i selerem i przełóż do miseczki.

Krok 2

Podsmaż kurczaka na oleju aż będzie miękkie i nabierze rumianych kolorów.

Krok 4

Kiełki zalej wrzątkiem, odcedź po minucie, przelej zimną wodą i osusz.

Krok 6

Sos sojowy wymieszaj z octem i olejem sezamowym, po czym wrzuć do warzyw i wymieszaj z wszystkimi składnikami sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiełków sojowych z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej