
Składniki
null
250 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
350 gramów
1 łyżka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Cebulę posiekaj, a selera pokrój na małe kawałki.
Krok 5
Kiełki wymieszaj z cebulą i selerem i przełóż do miseczki.
Krok 2
Podsmaż kurczaka na oleju aż będzie miękkie i nabierze rumianych kolorów.
Krok 4
Kiełki zalej wrzątkiem, odcedź po minucie, przelej zimną wodą i osusz.
Krok 6
Sos sojowy wymieszaj z octem i olejem sezamowym, po czym wrzuć do warzyw i wymieszaj z wszystkimi składnikami sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej