Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel mięso od kości i pokrój je w kostkę. Zioła posiekaj.

Krok 2

Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Marchew wymieszaj z mięsem, dodaj zioła.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej