Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 pęczek

0.5 pęczka

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel mięso od kości i pokrój je w kostkę. Zioła posiekaj.

Krok 2

Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Marchew wymieszaj z mięsem, dodaj zioła.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Złote mleko
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej