Sałatka à la kebab - VIDEO
ZERO WASTE
łatwe
3781 osób zapisało
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
5 sztuk
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z olejem, wodą i natrzyj nim mięso.

Krok 3
Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 4
Liście sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w cienkie paski, kolendrę posiekaj. Przełóż składniki do miski.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr połącz z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Krok 6
Usmażone piersi z kurczaka potnij w paski, połącz z warzywami, sałatą i polej sosem czosnkowym.

Krok 7
Całość ułóż na tortilli i zwiń w rożek.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Lekkiej sałatki a la kebab. Gotowanie ZERO WASTE
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka à la kebab - VIDEO
Sałatka a'la kebab to delikatna wariacja na temat klasycznej wersji tego dania. Ta pyszna potrawa zabierze cię swoim smakiem w orientalną podróż. Będzie doskonała zarówno na obiad, jak i na kolację. Przyrządzisz ją bardzo szybko z łatwo dostępnych składników. Najpierw zajmij się przygotowaniem soczystego kurczaka. Nadaj mu wyrazistego smaku nacierając go aromatyczną marynatą z czosnkiem, a następnie smaż w szczelnie zamkniętym woreczku. Do takiego wyśmienitego i delikatnego kurczaka doskonale pasują chrupiące i wyraziste warzywa: sałata, papryka, ogórek oraz cebula. Dodaj świeżą kolendrę, która podkreśli smak potrawy. Kremowy sos jogurtowo-majonezowy to idealnie dopełnienie sałatki a'la kebab. Gotową sałatkę podawaj w plackach tortilla zwiniętych w rulony i udekoruj do smaku aromatyczną kolendrą.