Sałatka à la kebab - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

87

1063 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1478 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2742 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z olejem, wodą i natrzyj nim mięso.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Liście sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w cienkie paski, kolendrę posiekaj. Przełóż składniki do miski.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr połącz z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Usmażone piersi z kurczaka potnij w paski, połącz z warzywami, sałatą i polej sosem czosnkowym.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Całość ułóż na tortilli i zwiń w rożek.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 7
19

Opinie o przepisie

  • Siwak Artur

    Siwak Artur, 21.11.2015

    A jakiś przepis na kaczkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 21.11.2015

    Grazyna, cała przyjemność po naszej stronie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Blok

    Roman Blok, 21.11.2015

    Pani Krystyna zapomniała o mirabelkach .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lesław Barski

    Lesław Barski, 21.11.2015

    W kremowym sosie z charakterem? A ten charakter, to bardziej zły, czy dobry?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tom To

    Tom To, 21.11.2015

    super wygląda a jak smakuje to dziś się skusze i zasmakuje tegoo przepisu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenobia Krauz

    Zenobia Krauz, 21.11.2015

    i na nerki szkodzi bo zawiera szczawiany , chyba jest bardziej niebezpieczny niż drób ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Tywu

    Piotr Tywu, 21.11.2015

    Szczaw w duzych ilosciach jest trujacy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Tywu

    Piotr Tywu, 21.11.2015

    To bym jadl:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenobia Krauz

    Zenobia Krauz, 21.11.2015

    Pani Krystyno to indywidualna sprawa każdego człowieka , co będzie jadł i na co ma ochote . Nikt nie krytykuje pani potraw więc nie na miejscu jest pani zdanie . Można dodać komentarz lub go ominąć . Nie można narzucać i obrażać , tylko dlatego , ze ma się inne zdanie . Trochę pokory. Jeśli już pani musi to proszę się zająć ochroną zwierząt bezdomnych . A propos szczawiu to jeśli ma pni ochote to nikt pani nie broni jeść tylko szczaw.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Czerwińska

    Barbara Czerwińska, 21.11.2015

    Jak szczaw to jeszcze muszą być mirabelki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Radecki

    Wojciech Radecki, 21.11.2015

    można też jeść ale tego terminu jak widać nie ma w twoim słowniku :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Budnicka

    Grazyna Budnicka, 21.11.2015

    dziekuje za zainspirowanie , zastanawialam sie wlasnie co na obiad ???:) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Radecki

    Wojciech Radecki, 21.11.2015

    Krystyna Dziedzic idź może pobiegać albo na mirabelki ? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Radecki

    Wojciech Radecki, 21.11.2015

    Raczej precz z promowaniem muzułmańskich przepisów :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek, 21.11.2015

    Pani Krystyno nikt nie zmusza Pani do zrobienia tejże potrawy......ja uwielbiam mięsko i jem.....ten przepis jest dla takich ludzi jak ja....pozdrawiam i życzę smacznego jedząc trawopochodne potrawy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Bołsunowska

    Teresa Bołsunowska, 21.11.2015

    Czy Ty to robisz? To jest chyba b pracochłonne. Ja już jestem leniwiec! !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 21.11.2015

    Krystyna, mamy również przepisy ze szczawiem, zajrzyj tutaj :) https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/szczaw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Stanowski

    Damian Stanowski, 21.11.2015

    Wy byście ino źarli

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Dziedzic

    Krystyna Dziedzic, 21.11.2015

    precz !!! z przepisami promującymi zjadanie zwierząt , a może by SZCZAW ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kasza z grzybami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka à la kebab - VIDEOSałatka à la kebab - VIDEO

Sałatka a'la kebab to delikatna wariacja na temat klasycznej wersji tego dania. Ta pyszna potrawa zabierze cię swoim smakiem w orientalną podróż. Będzie doskonała zarówno na obiad, jak i na kolację. Przyrządzisz ją bardzo szybko z łatwo dostępnych składników. Najpierw zajmij się przygotowaniem soczystego kurczaka. Nadaj mu wyrazistego smaku nacierając go aromatyczną marynatą z czosnkiem, a następnie smaż w szczelnie zamkniętym woreczku. Do takiego wyśmienitego i delikatnego kurczaka doskonale pasują chrupiące i wyraziste warzywa: sałata, papryka, ogórek oraz cebula. Dodaj świeżą kolendrę, która podkreśli smak potrawy. Kremowy sos jogurtowo-majonezowy to idealnie dopełnienie sałatki a'la kebab. Gotową sałatkę podawaj w plackach tortilla zwiniętych w rulony i udekoruj do smaku aromatyczną kolendrą.