Sałatka z mięsem kebab - przepis w tortilli | Przepisy.pl pixel

Sałatka à la kebab - VIDEO

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

111

1395 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1924 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3652 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z olejem, wodą i natrzyj nim mięso.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Liście sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w cienkie paski, kolendrę posiekaj. Przełóż składniki do miski.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr połącz z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Usmażone piersi z kurczaka potnij w paski, połącz z warzywami, sałatą i polej sosem czosnkowym.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Całość ułóż na tortilli i zwiń w rożek.

Sałatka à la kebab - VIDEO - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Lekkiej sałatki a la kebab. Gotowanie ZERO WASTE 

19

Opinie o przepisie

  • Siwak Artur

    Siwak Artur , 21.11.2015

    A jakiś przepis na kaczkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 21.11.2015

    Grazyna, cała przyjemność po naszej stronie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Blok

    Roman Blok , 21.11.2015

    Pani Krystyna zapomniała o mirabelkach .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lesław Barski

    Lesław Barski , 21.11.2015

    W kremowym sosie z charakterem? A ten charakter, to bardziej zły, czy dobry?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tom To

    Tom To , 21.11.2015

    super wygląda a jak smakuje to dziś się skusze i zasmakuje tegoo przepisu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenobia Krauz

    Zenobia Krauz , 21.11.2015

    i na nerki szkodzi bo zawiera szczawiany , chyba jest bardziej niebezpieczny niż drób ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Tywu

    Piotr Tywu , 21.11.2015

    Szczaw w duzych ilosciach jest trujacy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Tywu

    Piotr Tywu , 21.11.2015

    To bym jadl:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenobia Krauz

    Zenobia Krauz , 21.11.2015

    Pani Krystyno to indywidualna sprawa każdego człowieka , co będzie jadł i na co ma ochote . Nikt nie krytykuje pani potraw więc nie na miejscu jest pani zdanie . Można dodać komentarz lub go ominąć . Nie można narzucać i obrażać , tylko dlatego , ze ma się inne zdanie . Trochę pokory. Jeśli już pani musi to proszę się zająć ochroną zwierząt bezdomnych . A propos szczawiu to jeśli ma pni ochote to nikt pani nie broni jeść tylko szczaw.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Czerwińska

    Barbara Czerwińska , 21.11.2015

    Jak szczaw to jeszcze muszą być mirabelki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Radecki

    Wojciech Radecki , 21.11.2015

    można też jeść ale tego terminu jak widać nie ma w twoim słowniku :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Budnicka

    Grazyna Budnicka , 21.11.2015

    dziekuje za zainspirowanie , zastanawialam sie wlasnie co na obiad ???:) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Radecki

    Wojciech Radecki , 21.11.2015

    Krystyna Dziedzic idź może pobiegać albo na mirabelki ? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Radecki

    Wojciech Radecki , 21.11.2015

    Raczej precz z promowaniem muzułmańskich przepisów :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 21.11.2015

    Pani Krystyno nikt nie zmusza Pani do zrobienia tejże potrawy......ja uwielbiam mięsko i jem.....ten przepis jest dla takich ludzi jak ja....pozdrawiam i życzę smacznego jedząc trawopochodne potrawy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Bołsunowska

    Teresa Bołsunowska , 21.11.2015

    Czy Ty to robisz? To jest chyba b pracochłonne. Ja już jestem leniwiec! !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 21.11.2015

    Krystyna, mamy również przepisy ze szczawiem, zajrzyj tutaj :) https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/szczaw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Stanowski

    Damian Stanowski , 21.11.2015

    Wy byście ino źarli

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Dziedzic

    Krystyna Dziedzic , 21.11.2015

    precz !!! z przepisami promującymi zjadanie zwierząt , a może by SZCZAW ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka à la kebab - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka à la kebab - VIDEOSałatka à la kebab - VIDEO

Sałatka a'la kebab to delikatna wariacja na temat klasycznej wersji tego dania. Ta pyszna potrawa zabierze cię swoim smakiem w orientalną podróż. Będzie doskonała zarówno na obiad, jak i na kolację. Przyrządzisz ją bardzo szybko z łatwo dostępnych składników. Najpierw zajmij się przygotowaniem soczystego kurczaka. Nadaj mu wyrazistego smaku nacierając go aromatyczną marynatą z czosnkiem, a następnie smaż w szczelnie zamkniętym woreczku. Do takiego wyśmienitego i delikatnego kurczaka doskonale pasują chrupiące i wyraziste warzywa: sałata, papryka, ogórek oraz cebula. Dodaj świeżą kolendrę, która podkreśli smak potrawy. Kremowy sos jogurtowo-majonezowy to idealnie dopełnienie sałatki a'la kebab. Gotową sałatkę podawaj w plackach tortilla zwiniętych w rulony i udekoruj do smaku aromatyczną kolendrą.