Sałatka à la kebab - VIDEO
ZERO WASTE
łatwe
3744 osoby zapisały
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
5 sztuk
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z olejem, wodą i natrzyj nim mięso.

Krok 3
Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 4
Liście sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w cienkie paski, kolendrę posiekaj. Przełóż składniki do miski.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr połącz z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem.

Krok 6
Usmażone piersi z kurczaka potnij w paski, połącz z warzywami, sałatą i polej sosem czosnkowym.

Krok 7
Całość ułóż na tortilli i zwiń w rożek.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Lekkiej sałatki a la kebab. Gotowanie ZERO WASTE
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka à la kebab - VIDEO
Sałatka a'la kebab to delikatna wariacja na temat klasycznej wersji tego dania. Ta pyszna potrawa zabierze cię swoim smakiem w orientalną podróż. Będzie doskonała zarówno na obiad, jak i na kolację. Przyrządzisz ją bardzo szybko z łatwo dostępnych składników. Najpierw zajmij się przygotowaniem soczystego kurczaka. Nadaj mu wyrazistego smaku nacierając go aromatyczną marynatą z czosnkiem, a następnie smaż w szczelnie zamkniętym woreczku. Do takiego wyśmienitego i delikatnego kurczaka doskonale pasują chrupiące i wyraziste warzywa: sałata, papryka, ogórek oraz cebula. Dodaj świeżą kolendrę, która podkreśli smak potrawy. Kremowy sos jogurtowo-majonezowy to idealnie dopełnienie sałatki a'la kebab. Gotową sałatkę podawaj w plackach tortilla zwiniętych w rulony i udekoruj do smaku aromatyczną kolendrą.