Patatas bravas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patatas bravas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę, polej oliwą i posyp solą.

Krok 2

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Posyp papryką.

Krok 3

Czosnek i cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj chili, paprykę, sól i wymieszaj.

Krok 4

Dorzuć pokrojone pomidory i papryki i podgrzewaj przez około 15 minut. Ziemniaki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej