Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę, polej oliwą i posyp solą.
Krok 2
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Posyp papryką.
Krok 3
Czosnek i cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj chili, paprykę, sól i wymieszaj.
Krok 4
Dorzuć pokrojone pomidory i papryki i podgrzewaj przez około 15 minut. Ziemniaki polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej