Patatas bravas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patatas bravas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę, polej oliwą i posyp solą.

Krok 2

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Posyp papryką.

Krok 3

Czosnek i cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj chili, paprykę, sól i wymieszaj.

Krok 4

Dorzuć pokrojone pomidory i papryki i podgrzewaj przez około 15 minut. Ziemniaki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej