Patatas bravas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patatas bravas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę, polej oliwą i posyp solą.

Krok 2

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Posyp papryką.

Krok 3

Czosnek i cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj chili, paprykę, sól i wymieszaj.

Krok 4

Dorzuć pokrojone pomidory i papryki i podgrzewaj przez około 15 minut. Ziemniaki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej