
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę, polej oliwą i posyp solą.
Krok 2
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Posyp papryką.
Krok 3
Czosnek i cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj chili, paprykę, sól i wymieszaj.
Krok 4
Dorzuć pokrojone pomidory i papryki i podgrzewaj przez około 15 minut. Ziemniaki polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej