
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę, polej oliwą i posyp solą.
Krok 2
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Posyp papryką.
Krok 3
Czosnek i cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj chili, paprykę, sól i wymieszaj.
Krok 4
Dorzuć pokrojone pomidory i papryki i podgrzewaj przez około 15 minut. Ziemniaki polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej