Patatas bravas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Patatas bravas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę, polej oliwą i posyp solą.

Krok 2

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Posyp papryką.

Krok 3

Czosnek i cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj chili, paprykę, sól i wymieszaj.

Krok 4

Dorzuć pokrojone pomidory i papryki i podgrzewaj przez około 15 minut. Ziemniaki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Patatas bravas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej