
Składniki
60 dekagramów
1 łyżeczka
3 łyżki
3 sztuki
15 dekagramów
1 sztuka
30 dekagramów
7 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz, opłucz, osusz ziemniaki i pokrój w kostkę. Następnie usmaż na oleju.

Krok 2
Paprykę i cukinię pokrój na ćwiartki, usuń nasiona. Cebulę obierz i pokrój w centymetrową kostkę, tak samo jak paprykę i cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę. Całość dodaj na patelnię i smaż jeszcze przez kilka minut

Krok 3
Jaja wymieszaj z Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4
Warzywa i ziemniaki mieszaj, a następnie zalej jajkami i smaż do ścięcia. Tortillę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej