Tortilla ogrodnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla ogrodnika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
277 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

3 sztuki

15 dekagramów

1 sztuka

30 dekagramów

7 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz, opłucz, osusz ziemniaki i pokrój w kostkę. Następnie usmaż na oleju.

Tortilla ogrodnika - Krok 1

Krok 2

Paprykę i cukinię pokrój na ćwiartki, usuń nasiona. Cebulę obierz i pokrój w centymetrową kostkę, tak samo jak paprykę i cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę. Całość dodaj na patelnię i smaż jeszcze przez kilka minut

Tortilla ogrodnika - Krok 2

Krok 3

Jaja wymieszaj z Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Tortilla ogrodnika - Krok 3

Krok 4

Warzywa i ziemniaki mieszaj, a następnie zalej jajkami i smaż do ścięcia. Tortillę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Tortilla ogrodnika - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • A

    A , 11.05.2023

    Polecam zrobić dzień wcześniej, bo na drugi dzień, jak się uleży, jest dużo smaczniejsze niż na świeżo!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla ogrodnikaTortilla ogrodnika

Obierz, opłucz, osusz ziemniaki i pokrój w kostkę. Następnie usmaż na oleju.