Tortilla ogrodnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla ogrodnika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

262 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

3 sztuki

15 dekagramów

1 sztuka

30 dekagramów

7 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz, opłucz, osusz ziemniaki i pokrój w kostkę. Następnie usmaż na oleju.

Tortilla ogrodnika - Krok 1

Krok 2

Paprykę i cukinię pokrój na ćwiartki, usuń nasiona. Cebulę obierz i pokrój w centymetrową kostkę, tak samo jak paprykę i cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę. Całość dodaj na patelnię i smaż jeszcze przez kilka minut

Tortilla ogrodnika - Krok 2

Krok 3

Jaja wymieszaj z Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Tortilla ogrodnika - Krok 3

Krok 4

Warzywa i ziemniaki mieszaj, a następnie zalej jajkami i smaż do ścięcia. Tortillę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Tortilla ogrodnika - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej