Tortilla ogrodnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla ogrodnika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
278 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

3 sztuki

15 dekagramów

1 sztuka

30 dekagramów

7 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz, opłucz, osusz ziemniaki i pokrój w kostkę. Następnie usmaż na oleju.

Tortilla ogrodnika - Krok 1

Krok 2

Paprykę i cukinię pokrój na ćwiartki, usuń nasiona. Cebulę obierz i pokrój w centymetrową kostkę, tak samo jak paprykę i cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę. Całość dodaj na patelnię i smaż jeszcze przez kilka minut

Tortilla ogrodnika - Krok 2

Krok 3

Jaja wymieszaj z Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Tortilla ogrodnika - Krok 3

Krok 4

Warzywa i ziemniaki mieszaj, a następnie zalej jajkami i smaż do ścięcia. Tortillę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Tortilla ogrodnika - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • A

    A , 11.05.2023

    Polecam zrobić dzień wcześniej, bo na drugi dzień, jak się uleży, jest dużo smaczniejsze niż na świeżo!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla ogrodnikaTortilla ogrodnika

Obierz, opłucz, osusz ziemniaki i pokrój w kostkę. Następnie usmaż na oleju.