Tortilla ogrodnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla ogrodnika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

265 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

3 sztuki

15 dekagramów

1 sztuka

30 dekagramów

7 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz, opłucz, osusz ziemniaki i pokrój w kostkę. Następnie usmaż na oleju.

Tortilla ogrodnika - Krok 1

Krok 2

Paprykę i cukinię pokrój na ćwiartki, usuń nasiona. Cebulę obierz i pokrój w centymetrową kostkę, tak samo jak paprykę i cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę. Całość dodaj na patelnię i smaż jeszcze przez kilka minut

Tortilla ogrodnika - Krok 2

Krok 3

Jaja wymieszaj z Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Tortilla ogrodnika - Krok 3

Krok 4

Warzywa i ziemniaki mieszaj, a następnie zalej jajkami i smaż do ścięcia. Tortillę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Tortilla ogrodnika - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla ogrodnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej