
Składniki
100 gramów
125 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
0.5 łyżeczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę gryczaną z 250ml wody. Dodaj jajko, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj jak ciasto naleśnikowe. Odstaw na 1h do lodówki.
Krok 2
Smaż cienkie naleśniki aż do wyczerpania ciasta.
Krok 3
Odcedź fasolkę i przełóż do kielicha blendera. Dodaj Sos sałatkowy Knorr, musztardę, miód i całość zmiksuj na pastę.
Krok 4
Gotowe naleśniki posmaruj pastą, połóż na wierzchu łososia oraz listki rukwi wodnej.
Krok 5
Zwiń dokładnie. Pokrój w grubsze plastry, przebij wykałaczką i podawaj.

Dobra rada:
Wrapy możesz również przygotować w wersji wegetariańskiej zastępując łososia np plastrami awokado. Jeśli nie możesz dostać rukwi wodnej możesz ją zastąpić młodym szpinakiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy gryczane
Orzechowy smak kaszy gryczanej kojarzą zapewne wszyscy. Idealnie komponuje się z mięsnym sosem, tak chętnie przygotowywanym na obiad. Gryka ma jednak wiele twarzy i dziś odkryjemy przed Wami jej zupełnie nowe oblicze. Niezbędna jest mąka gryczana, którą wykorzystacie do przygotowania wrapów. Wzbogacone o ulubione dodatki, będą świetną przekąską o charakterze finger food. Nie pozostaje nic innego, jak zabrać się za przygotowanie ciasta na pyszne wrapy gryczane!
Dla kogo?
Wrapy gryczane będą ulubionym daniem każdego, kto lubi smak kaszy gryczanej. To również smakowita pozycja w menu osób poszukujących ciekawych propozycji na przekąskę lub kolację.
Na jaką okazję?
Danie sprawdzi się przede wszystkim jako przekąska. Możecie je serwować podczas przyjęcia. Z pewnością zaskoczysz wszystkich gości!
Czy wiesz, że?
Mąka gryczana wykorzystywana jest przede wszystkim w kuchniach krajów Europy Wschodniej. Jej smak uwielbiają także Japończycy, przygotowując z gryki tradycyjny makaron sobą.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz przyrządzić wrapy gryczane w wersji wegetariańskiej, zastąp łososia plastrami awokado.