Wrapy gryczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy gryczane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

125 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę gryczaną z 250ml wody. Dodaj jajko, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj jak ciasto naleśnikowe. Odstaw na 1h do lodówki.

Krok 2

Smaż cienkie naleśniki aż do wyczerpania ciasta.

Krok 3

Odcedź fasolkę i przełóż do kielicha blendera. Dodaj Sos sałatkowy Knorr, musztardę, miód i całość zmiksuj na pastę.

Krok 4

Gotowe naleśniki posmaruj pastą, połóż na wierzchu łososia oraz listki rukwi wodnej.

Krok 5

Zwiń dokładnie. Pokrój w grubsze plastry, przebij wykałaczką i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Wrapy możesz również przygotować w wersji wegetariańskiej zastępując łososia np plastrami awokado. Jeśli nie możesz dostać rukwi wodnej możesz ją zastąpić młodym szpinakiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy gryczane Wrapy gryczane

Orzechowy smak kaszy gryczanej kojarzą zapewne wszyscy. Idealnie komponuje się z mięsnym sosem, tak chętnie przygotowywanym na obiad. Gryka ma jednak wiele twarzy i dziś odkryjemy przed Wami jej zupełnie nowe oblicze. Niezbędna jest mąka gryczana, którą wykorzystacie do przygotowania wrapów. Wzbogacone o ulubione dodatki, będą świetną przekąską o charakterze finger food. Nie pozostaje nic innego, jak zabrać się za przygotowanie ciasta na pyszne wrapy gryczane!

Dla kogo?

Wrapy gryczane będą ulubionym daniem każdego, kto lubi smak kaszy gryczanej. To również smakowita pozycja w menu osób poszukujących ciekawych propozycji na przekąskę lub kolację.

Na jaką okazję?

Danie sprawdzi się przede wszystkim jako przekąska. Możecie je serwować podczas przyjęcia. Z pewnością zaskoczysz wszystkich gości!

Czy wiesz, że?

Mąka gryczana wykorzystywana jest przede wszystkim w kuchniach krajów Europy Wschodniej. Jej smak uwielbiają także Japończycy, przygotowując z gryki tradycyjny makaron sobą. 

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz przyrządzić wrapy gryczane w wersji wegetariańskiej, zastąp łososia plastrami awokado.